Четвъртък 20 Февруари 2020
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Петък, 05 Октомври 2012 14:34

Ретрограден Юпитер

Оценете
(0 гласа)

От 4.10.2012 г. до 30.01.2013 г. покровителят на мислителите от всяко знание и на вярата, на философите, теолозите, на духовните водачи, на кръстоносците, на съдиите, на изследователите и на търсачите на истината - Юпитер ще бъде ретрогаден. Ретроградният Юпитер е време за духовно израстване, самостоятелно  развитие и

трансформации, изграждане на умението да разчиташ само на себе си. През този период може да се оценят реално собствените възможности и да разберете кои сте всъщност, какво искате и можете да направите с живота си, с кое сте готови да се разделите.

Това е време, когато трябва да се научим да чакаме и да приемаме  това, което ни се поднася. Ретроградният Юпитер често ни съблазнява с излишно чувство за превъзходство и самоувереност. Опитайте се да не се подавате на това изкушение, прислушвайте се към желанията си, но не игнорирайте безкомпромисно желанията на другите. В социалната сфера Ретроградният  Юпитер ни предпазва от начинания и развитието на нови проекти.  Не приемайте нови отговорности, не сключвайте сделки.

Избягвайте да взимате и давате назаем. Урокът на ретроградния Юпитер е именно в това да се научим да живеем с това, което имаме. Не е излишно, обаче да правим планове и да се готвим за промените,  които предстоят.
Колкото повече усилия положите за постигането на желаното, толкова по-лесно ще го реализирате, когато Юпитер престане да бъде ретрограден.

При ретроградния Юпитер не винаги успяваме да "чуем" интуицията си, предчувствията често са лъжливи, затова не бързайте с изводите. Не делете света на черен и бял. Мъдро и спокойно приемайте случващото се, без да давате оценка или да ограничавате разбиранията си в рамки.

Както всяка ретроградна планета и Юпитер символизира енергията, насочена навътре. Затова в психологическо отношение, през този период се ръководим, не само от държавните закони, обществените норми и правила, но и от вътрешните ни закони, собствените ни принципи, мъдростта, почерпена от опита. Най-възприемчиви към ретроградното движение на Юпитер са тези, в чиито рождени карти той също е със знака R.

Обикновеното великодушие и оптимизъм през периода ще станат по-пестеливи и контролируеми, без да се позволява да се злоупотребява с тях. За много предстои преразглеждане на жизнените ценности, а за други преосмисляне на символите за свобода. Това е време за нанасяне на поправки в целите и начините за постигането им.Време за преосмисляне на уроците на миналото, за да се обърнем с нова вяра към себе си и всяко изпитание.

 Влиянието на ретроградния Юпитер носи забавяне във всяка сфера, свързана със социалния статус. Усложнява се решаването на юридическите въпроси, особено ако са свързани с дейността на фирми зад граница, внос и износ. Безперспективни са дългите пътувания, както и въпросите, свързани с висшето образование и книгоиздаването.

Желателно е да се съблюдават строго юридическите въпроси, моралните норми, дадените обещания и да се внимава, когато се дават такива на други. Може да напомнят за себе си по-рано допуснати грешки и пропуски, особено такива, свързани с пари, злоупотреба с власт или резултати от импулсивни желания.

Снимка: NASA, ESA, and E. Karkoschka (University of Arizona)

 

Прочетена 2977 пъти Последно променена в Вторник, 19 Ноември 2013 21:55

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics