Вторник 25 Юни 2024
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00

Близнаци

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 4922 пъти

За прародители на знака Близнаци се смятат братята Кастор и Полукс – Полукс бил син на Зевс, който му дарила красавицата Леда. Но Кастор бил смъртен и след гибелта му Полукс се обърнал към Зевс с молбата да направи и него смъртен. За да запази и двамата, Зевс взел Близнаците при себе си… (виж легендата)

Стихиите, влияещи върху Близнаците

Променливият и подвижен знак Близнаци е управляван от Меркурий – най-близката до Слънцето планета. Тя се движи най-бързо от другите планети и годишните времена на нея често се менят. Тези качества са наследели от своя покровител и Близнаците. Особено добре се вижда смяната на настроението им в сексуалното им поведение.

Близнаците са въздушен знак. Те са променливи, или с други думи – те са самият вятър. Обичат свободата и не приветстват отговорностите. Може да се занимават само с това, което им е интересно. Всяка работа, която им се натрапва, представителите на този знак благополучно „запичат”.

Съвет на астролога: Близнаците понякога трябва да се спират и да се оглеждат. Може да забележат нещо важно в живота си, което в бързия им бяг просто не успяват да видят.

Малко обща характеристика

Близнаците имат жив ум. Интересуват се от много неща и в определена възраст заслужено сливат интелект и ерудиция. Типичните представители на този знак лесно формулират мислите си, включително и на хартия.

От целия небесен кръг Близнаците са най-променливият знак. Смяната на мненията и настроението при тях настъпват поради това, че те успеят да видят нещата от всички страни и често осъзнават грешката на предишните си принципи. Те са запалени в споровете, но се впускат в тях не заради преследване на истината, а заради самия процес.

Променливост, способност бързо да взимат решения и също толкова бързо да ги отменят, умение да видят всичко и веднага – това са едва част от свойствените характеристики на Близнаците. Представителите на този знак са надарени с добро чувство за хумор и имат редкия дар да скриват истинските си чувства и намерения.

Когато срещнете тази жена, вероятно ще бъдете омагьосани, защото тя излъчва чар на вълшебник. Но нейните любовни романи ще си останат повърхностни и дори когато тя е увлечена или омъжена, отношенията й ще бъдат едновременно приятелски и наситени със страст.


Много мъже, готови да се съгласят, че жената Близнаци е очарователна, смятат също, че е трудно тя да бъде разгадана. Ако твърдо помните за двойствеността на природата на такава жена, ще ви бъде много по-лесно. Една част от душата й се нуждае от любов и защита – тя иска да я ухажват, бленуват, да се грижат за нея, да я накарат да се почувства, че тя е най-важната жена на света. Но по-силната част от нейната същност изисква стимулиране и новости. Тази смела, обичаща удоволствията жена може да е непоправимо лекомислена.

Тайната мечта на жената Близнаци е да бъде страстна и фатална жена. Но в реалния живот не й стига търпение и още повече – време. Затова смята, че половината мъже, които среща, не си заслужават усилията й: те са прекалено скучни.Тя е способна като истински ценител да оцени истински интересния мъж, но когато любовта се огледа в прозореца й жената Близнаци не губи време за изясняване къде са се изпарили чувствата. Тя бързо изхвърля от главата си неуспешния опит. Знае, че за да се влюби отново, трябва да забрави предишното увлечение.

Жената Близнаци е неуморна и променлива и обикновено няма много почитатели. Двойствената й и непостоянна същност изисква повече, отколкото може да й даде един човек. За да удовлетвори всички потребности на жената Близнаци, той трябва да я задоволява едновременно в няколко сфери – умствена, емоционална и сексуална. Нейната страст е разнообразието.

Всичко това ще създаде проблем, ако възнамерявате да станете номер едно в живота й. Ще трябва да сте многостранен човек, способен да я заинтересува духовно и физически. Ако успеете, тя ще ви стане предан приятел, вярна любима и вечна чаровница. Ще можете почти да бъдете сигурни в нея.
Хващаща всичко в движение, жената Близнаци има безкрайно сексуално любопитство и готовност да експериментира. Понякога отделя излишно внимание на физическите реакции и пренебрегва емоционалната страна. Основно това се случва, защото тя не се привързва прекалено силно и не се разкрива напълно.

Обича да смята, че чувствата й са по-силни от тези на партньора й – тази тънка форма на подчинение съдържа в себе си упрек и провокира стремеж да докажете обратното. Не приемайте за чиста монета думите й. Дори самата тя да вярва в това, което казва, зад изтъкнатия мотив се крие друг.
Все пак може би сте останали с някои грешни представи за нея. Тук трябва да ви кажем същественото: зад смущаващата многообразна маска се крие сигурен, твърд човек, проявяващ истинското си лице в любовта. Тогава тя може да стане ревнива притежателка. И на нейния възлюбен няма да му се размине безнаказано опитът да я измами.

Защо му е да го прави? Страстна, блестяща, жива и остроумна, тя притежава всичко, което е необходимо на един мъж.
Тя е в състояние да замени цял харем. Десет различни жени ще се видят в чудо да си съперничат с нейната виртуозност. Като джинът от бутилката тя ще се появява всеки път различна и ще ви очарова.

Тя е в състояние да привлече вниманието на всеки, тъй като е чудесен събеседник, остроумен и очарователен. Освен това тя е внимателен слушател, който с интерес ще се отнесе към проблемите ви. Разкажете й намеренията, желанията и страховете си и се пригответе да чуете отговорите. Някои виждат известна самонадеяност в опитите да се решат чуждете въпроси по собствен начин. Но това не се отнася до Близнаците – те обичат да анализират ситуацията, да търсят мотиви и да предлагат съвети.

Тя лесно печели приятели, но не е заинтересувана от по-продължителна и взискателна дружба. Ще се постарае както следва приятелите й да бъдат щастливи. За тях тя ще е мила и сърдечна, но никой няма да е напълно прав за нея. Тя иска да се хареса на всички, но самата тя не е привързана към всички. Обикновено е недоволна, ако някой й отнема прекалено много време или й натрапва проблемите си, които тя вече е решила.
Тя постоянно търси нови приложения за летящата си енергия. Тя е готова да тръгне някъде на мига и често е в състояние да взема важни решения също толкова прибързано, без да помисли. Тя се уповава по-скоро на рефлексите си, отколкото на съжденията. Много й е сложно да се занимава дълго с една и съща работа, тъй като бързо се увлича по нещо ново. Нищо друго както новостите не я увлича толкова силно. В резултат често не довежда нещата докрай. Честно се старае да го направи, но не може. Едва стигнала на половината път, вече й се иска да свърне по някоя странична пътека, която й се струва интересна.

Много емоционална, тя е в състояние да изсвири цяла гама, когато останалите взимат едва три ноти. Но на самата нея й е трудно да се подчини на една емоция, както и да се ограничи до един партньор, една работа, един план. Трудна жена, способна да ви постави в цайтнот, весел и приятен приятел, жезнерадостна, жизнелюбива, тя също е подложена на съмнения и страх пред неизвестното. В такъв случай й трябва силно рамо, на което може да се опре.
Тя се отнася топло към околните, бързо се привързва и въпреки това има мъже, които я смятат за хладнокръвна. Вероятно това се обяснява със склонността й да се опира на разума, а не на емоциите. Трябва да разчитате на високото й интелектуално ниво, да общувате с нея, тъй като Близнаците се управляват от Меркурий, планетата на разума. Не се опитвайте да я привързвате. Тя има свободен дух и не подхожда да бъде птичка в златна клетка. Нищо не й повдига така настроението както пътуване в градове, които обича, или напротив – да си тръгне от място, което не й харесва. Точно по същия начин се отнася и към хората.

Необходима й е умствена съвместимост със сексуалния партньор и няма да склони на неравни отношения. По-скоро ще бъде делова жена, отколкото домакиня. Е, какъвто и път да предпочете, прекрасно ще се справи с отговорностите си. Но ако действа против собствените си желания, това бързо ще претърпи фиаско.

Необходимо й е постоянно да променя нещо – жилището, местожителството, да опита нова храна, фантастична диета, развлечения – никога не е доволна от нещата такива, каквито са в момента. Ако не е заета с усъвършенстване на самата себе си и непосредственото обкръжение, тя ще обърне енергията си към вас. Вероятно това обяснява защо толкова много привлекателни жени Близнаци никога не се омъжват. Тя не може да бъде друга, затова мъжът трябва да се научи да се примирява с нея.
Промените са част от начина й на живот – ето какво тя не може да промени! Тя обича разкоша и с всички сили се старае да го получи. Нерядко заради това тя ще използва сексуалната си привлекателност. Тъй като е емоционално независима, лесно й е да използва секса като оръжие. И има необходимия чар и въображение, за да заработи то.
В отношенията с мъжете тя често може да играе безсърдечни игри. Но оскърбеният мъж обикновено е склонен да й прощава и забравя, ако тя е готова да го приеме. Този, който може да „мели” с нея, ще бъде доволен. В края на краищата къде да намери жена, която така да украсява живота му? Тя е очарователна, обича да провокира – истинска жена.

Тъй като по душа са си винаги деца и за тях е свойствен известен инфантилизъм, Близнаците трудно изграждат стабилни отношения. Те искрено се влюбват, но понеже винаги смятат, че пред тях все още е целият живот, разсейват огъня на страстта с малки лудории. Когато при тях дойде нова любов, те не по-малко са искрени и сигурни, че до този момент не са обичали нито веднъж.

Природните таланти на Близнаците са достатъчно, за да се заемат с всяка дейност – от писателство до наука. Но заради трудното им съсредоточаване представителите на този знак рядко се реализират в точни дисциплини. Но затова пък търговия, изкуство, кино, телевизия са тяхна стихия. Трябва да отбележим обаче, че работата на много Близнаци се получава много по-добре, отколкото печеленето на пари.

За неуморните Близнаци звездите са подготвили много завладяващи приключения. Те могат да се отправят на далечни странствания, да правят научни открития или няколко пъти да се хвърлят във водовъртежа на любовта. Главното е да не им е скучно.

Тъй като по душа са си винаги деца и за тях е свойствен известен инфантилизъм, Близнаците трудно изграждат стабилни отношения. Те искрено се влюбват, но понеже винаги смятат, че пред тях все още е целият живот, разсейват огъня на страстта с малки лудории. Когато при тях дойде нова любов, те не по-малко са искрени и сигурни, че до този момент не са обичали нито веднъж.

Природните таланти на Близнаците са достатъчно, за да се заемат с всяка дейност – от писателство до наука. Но заради трудното им съсредоточаване представителите на този знак рядко се реализират в точни дисциплини. Но затова пък търговия, изкуство, кино, телевизия са тяхна стихия. Трябва да отбележим обаче, че работата на много Близнаци се получава много по-добре, отколкото печеленето на пари.

За неуморните Близнаци звездите са подготвили много завладяващи приключения. Те могат да се отправят на далечни странствания, да правят научни открития или няколко пъти да се хвърлят във водовъртежа на любовта. Главното е да не им е скучно.

Тя не е претенциозна за обстановката. Срещи на задната седалка в колата или на балкона в театъра може да й харесат еднакво. Основното й изискване е партньорът да има мозък в главата си, да знае как да го използва и да не бърза. Тя не търпи прибързването. Настроението й да прави любов бързо може да се смени – особено ако мъжът се възбужда прекалено бързо. Тя иска да установи собствено темпо и не понася мъже, които се опитват да пришпорват събитията. Тя е в състояние да охлади много умело мерака му.

Почакайте, докато възникне необходимата атмосфера и ви свърже едно желание. Тя получава удоволствие от всички ласки – от най-скромните до най-откровените. Ще ви се отблагодари за търпението и ще получите всичко, за което може да си мечтае един мъж. Този, който иска да съхрани интереса й за по-дълго, трябва да знае, че освен удовлетворяване на сексуалните си потребности, Близнаците търсят идеал. Връзката за нея подразбира и духовна, и физическа близост, романтика и практичен живот.

Понякога може да е агресивна. Изследвания показват обаче, че много мъже нямат нищо против сексуално агресивните жени. Най-вече им харесват откритите и разбираеми действия. Поканете жената Близнаци на разходка с лодка в езеро и тя скоро може да ви даде да разберете, че би била радостна от по-голяма близост. Поканете я на пикник, и тя ще вземе меко одеяло. В края на краищата защо да седите върху студената земя?

Лесно се пали. Както и мъжете, родени под този знак, мотивът за това може да е не потребността от секс или свързаните с него приятни усещания. Просто тя е много любопитна. Никога не се смущава от поведението си, тъй като твърдо се придържа само към собствените си правила. Близнаците винаги обичат да се занимават едновременно поне с две неща. Така че докато ви целува в любовната игра, може едновременно да стимулира ерогенните ви зони. Има добра интуиция и с нея са възможни многобройни възхитителни варианти.

Жената Близнаци постоянно търси все повече удовлетворение от секса. Под влияние на своето въображение и безкрайно любопитство тя може да иска любов по-често от другите жени.

Тя не е претенциозна за обстановката. Срещи на задната седалка в колата или на балкона в театъра може да й харесат еднакво. Основното й изискване е партньорът да има мозък в главата си, да знае как да го използва и да не бърза. Тя не търпи прибързването. Настроението й да прави любов бързо може да се смени – особено ако мъжът се възбужда прекалено бързо. Тя иска да установи собствено темпо и не понася мъже, които се опитват да пришпорват събитията. Тя е в състояние да охлади много умело мерака му.

Почакайте, докато възникне необходимата атмосфера и ви свърже едно желание. Тя получава удоволствие от всички ласки – от най-скромните до най-откровените. Ще ви се отблагодари за търпението и ще получите всичко, за което може да си мечтае един мъж. Този, който иска да съхрани интереса й за по-дълго, трябва да знае, че освен удовлетворяване на сексуалните си потребности, Близнаците търсят идеал. Връзката за нея подразбира и духовна, и физическа близост, романтика и практичен живот.

Понякога може да е агресивна. Изследвания показват обаче, че много мъже нямат нищо против сексуално агресивните жени. Най-вече им харесват откритите и разбираеми действия. Поканете жената Близнаци на разходка с лодка в езеро и тя скоро може да ви даде да разберете, че би била радостна от по-голяма близост. Поканете я на пикник, и тя ще вземе меко одеяло. В края на краищата защо да седите върху студената земя?

Лесно се пали. Както и мъжете, родени под този знак, мотивът за това може да е не потребността от секс или свързаните с него приятни усещания. Просто тя е много любопитна. Никога не се смущава от поведението си, тъй като твърдо се придържа само към собствените си правила. Близнаците винаги обичат да се занимават едновременно поне с две неща. Така че докато ви целува в любовната игра, може едновременно да стимулира ерогенните ви зони. Има добра интуиция и с нея са възможни многобройни възхитителни варианти.

Жената Близнаци постоянно търси все повече удовлетворение от секса. Под влияние на своето въображение и безкрайно любопитство тя може да иска любов по-често от другите жени.

Най-неотразимата жена за мъжа Близнаци е тази, която той не може да разбере докрай. Не бъдете напълно откровени, не му доверявайте тайните на сърцето си… Колкото по-трудно му е да се ориентира в поведението и настроението на избраницата си, толкова тя за него е по-привлекателна. И всичко това, защото това е аналитичен знак. Решава хората като математическа закачка. Когато я реши и я разбере докрай, човекът губи интерес за него.

Бъдете независими и дистанцирани. Никакви разговори „право куме в очи”! Вашият девиз трябва да бъде: „Пиша две, но имам три наум”. Избраникът ви винаги трябва да се съмнява дали наистина сте привързани към него. В любовта спазвайте дистанция. Нека никога не е докрай сигурен наистина ли изпитвате към него нежни чувства.

Срещата с него ще премине по-добре, отколкото с когото и да е друг. Той е находчив, очарователен, щедър, проявява интерес към спътницата си, с фантазия избира мястото и програмата на срещата. Общуването с него може да е безкраен празник.

Жените са привлечени към този бодър, жизнерадостен човек като мушици към лампа. И също толкова бързо изчезват от живота му и се изпаряват за миг. Няма да можете да го оковете. Виждате ли тази ярка точка в градината? Това е жива пеперуда, а не екземпляр в колекцията. Наслаждавайте й се, докато имате тази възможност. Скоро тя ще отлети.

Този мъж, управляван от Меркурий, обича жените, което е една от тайните на успеха му сред тях. Мъжът Близнаци искрено се интересува от това, което те могат да му кажат, как работи мозъкът им, какво може да извлече от тях. Но също той се нуждае от дневната си доза удоволствие и когато тя излиза извън връзката, той прави същото. Щом жената започне да го възприема сериозно, той отлита като облак дим.
Причината е в това, че мъжът Близнаци се смущава от изблика на емоции и излишно сериозното отношение на жените към любовта. Той смята секса за чудесно занимание, защото то постоянно придобива нови форми. Но любовта е нещо съвсем различно. Любопитно е обаче колко склонни са мъжете Близнаци да се сближават с емоционални жени (естествено, увлечението им рядко се съхранява). Близнаците са заинтригувани и очаровани от жените, които живеят с ярки емоции и ги изразяват. Възможно с такава спътница той се надява да открие в себе си нови светове.

Ако попитате мъж Близнаци защо той прелита от една жена на друга, той ще ви отвърне, че се намира в търсене на собственото си Аз, на идеалната любов или на някоя друга неуловима съвършена цел. Той е роден под знака Близнаци и в известен смисъл търси своя астрален брат, духовния двойник, способен да разбере същността му и да сложи край на раздвоението.

Няма да ви е трудно да се впишете в копринената мрежа на този човек. Много жени, встъпващи в приятелски отношения с добрия, неагресивен, интелектуален Близнак, неочаквано се озовават в неговото легло – без да разберат как са попаднали там. Друг вариант е мъжът Близнаци да изглежда незаинтересуван, да се държи сухо и безразлично и дори известно време да ухажва друга жена. ЗАтова, когато започвате да прилагате усилия, за да го привлечете, може да е вече късно – той е надянал примка на шията ви.

Мъжът Близнаци е надарен с въображение, увереност и усет, но той вероятно няма да ви принадлежи изцяло. Част от вниманието му винаги остава обърната някъде настрани.
Романът с него може да е завладяващ и вълнуващ, но може да не преживее трудностите. Началното сияние ще помръкне, пламъкът постепенно ще угасне. Не съжалявайте за нищо, когато димът започне да люти на очите ви. Това е било очарователно познанство.
Той е в постоянно движение – от едно място на друго, от един човек на друг. Неуморен, нервен, той не просто иска тоя ден да мине, а жадува да сведе седмицата или месеца до един ден и да живее едновременно няколко различни живота. Каквото и да прави в този момент, той се стреми за се занимава с още нещо. Той е самото противоречие.

Дори със сигурност няма да можете да кажете какво му харесва, защото поведението му винаги е противоречиво. Ако ви се струва, че той изобщо не знае дали сте живи, напълно е вероятно, че в този момент той настоятелно мисли за вас. Ако е крайно внимателен и предпазлив, е възможно изобщо да не сте му интересни. Каквито и да са чувствата му, първото му желание е да ги скрие.
Той не понася разписанията. Не изисквайте да се храни по час или в определено време да си ляга да спи. Не е фен на времето. Но е умен и има прекрасно наострен език. А как обича да говори! Той ще жонглира с няколко теми, едновременно държейки ги във въздуха. Не се старайте да го победите в словесен спор. Той ясно изразява мислите си и думите му са оръжие с огромна сила.

Неуморността му явно се проявява в разговори и той скача от тема на тема. Непредсказуем е. Магнетизира околните и всичко, което казва, искри, блести, свети. Той е очарователен, многостранен, интелектуален човек, постоянно и почти болезнено следящ как реагират на него хората. Ентусиазмът му води дотам, че той започва прекалено много различни неща и се разпилява. Той е много инициативен в даването на идеи. Проблемът е да бъде задържан на избрания път. Очен често притежаващият бърз ум мъж Близнаци заобикаля тъповатите и страдащи от липса на въображение съперници.
Той зле реагира на неуспехите. Когато обвинява себе си, изпада в депресия. Но лошото му настроение не продължава дълго. Появят ли се нови интереси, и положителните емоции побеждават. Интересува се от игри и от всички видове развлечения. Обича да пътешества, за да – както казва един представител на този знак – „да види всичко със собствените си очи”. Той е добър работник, но в течение на непродължително време. Старае се да изпълнява по най-добрия начин всяка работа, ако тя представлява интелектуален интерес за него.

Необходими са му чести интервали, отпуска, почивка, разтоварване от всекидневието. Всъщност той несравнимо повече се интересува от почивката, отколкото от всяка работа. Обича да бъде влюбен и винаги ще завърже някоя интрига. Но той е свободолюбив и няма да подчини своето Аз на желанието на жените. Всичко обичайно бързо му омръзва и ако той е принуден да се примири с обидата, лесно може да стане враждебен и да търси разправии. Ако жената приема това с лекота, той ще бъде разочарован. Трябва да има съпротива, протест или борба, преди да се удовлетвори с победата си.
Най-големият му проблем е да се реши на каквото и да било. Тъй като му е трудно да следва определен курс или конкретно решение, той е обвиняван в непостоянство и противоречивост. Стига да бъде удовлетворена жаждата му за лидерство, той веднага започва да търси нещо ново, друго, някъде там, зад хоризонта.

Това се отнася и до поведението му в деловия свят. Принципно той е най-добрият от изпълнителите, човек с блестящи идеи, прекрасно квалифициран, за да заеме място на върха. Но не отделя достатъчно време ,за да заеме висотата, достойна за неговите таланти. Моментално решава проблемите, използвайки всичките си ресурси и уменията на тези, които работят за него.
Традиционните решения или деловите догми не възникват на пътя му, защото той няма търпение да решава въпросите по стария начин. Но сравнително скоро околните разбират, че не му стига търпение и за новите начини за решаване на проблемите. Той ще търси нещо още по-прогресивно. В края на краищата ще си спечели много врагове и ще си тръгне от тази работа. Най-много го бива за решаване на конфликти и делови консултации, където постоянният поток от нови проблеми задържа вниманието му, и той ще бъде силно заинтересуван изпълняват ли се нарежданията му.

Мъжът Близнаци обича да прави стратегически планове и да оставя всекидневните грижи на други. Трудно му е да задържа пари. Те изтичат през пръстите му. Ако има прекалено голяма сметка в банката, се чувства дискомфортно и се опитва да намери достоен повод, за да се избави от нея. Той вижда безопасност само в опасностите. Много хора смята, че в него бушува млад дух, с безкрайното му жизнелюбие и любопитство, любов към развлеченията.

Наричат го Питър Пан на Зодиака, защото подобно на него, мъжът Близнаци така и не остарява. Жените не са най-важното в живота му, макар че имат своето място. Често ухажва някоя жена не защото търси взаимност, а просто заради експериментаторството. В началото на връзката е великолепен, готов на всичко, което иска дамата, но емоционалните му сили бързо се изпаряват и изискват презареждане от нещо друго, ново. Чувствата му често са нетрайни. Бъдещето с него е непредсказуемо, а настоящето – безспорно приятно.

Най-неотразимата жена за мъжа Близнаци е тази, която той не може да разбере докрай. Не бъдете напълно откровени, не му доверявайте тайните на сърцето си… Колкото по-трудно му е да се ориентира в поведението и настроението на избраницата си, толкова тя за него е по-привлекателна. И всичко това, защото това е аналитичен знак. Решава хората като математическа закачка. Когато я реши и я разбере докрай, човекът губи интерес за него.

Бъдете независими и дистанцирани. Никакви разговори „право куме в очи”! Вашият девиз трябва да бъде: „Пиша две, но имам три наум”. Избраникът ви винаги трябва да се съмнява дали наистина сте привързани към него. В любовта спазвайте дистанция. Нека никога не е докрай сигурен наистина ли изпитвате към него нежни чувства.

Срещата с него ще премине по-добре, отколкото с когото и да е друг. Той е находчив, очарователен, щедър, проявява интерес към спътницата си, с фантазия избира мястото и програмата на срещата. Общуването с него може да е безкраен празник.

Жените са привлечени към този бодър, жизнерадостен човек като мушици към лампа. И също толкова бързо изчезват от живота му и се изпаряват за миг. Няма да можете да го оковете. Виждате ли тази ярка точка в градината? Това е жива пеперуда, а не екземпляр в колекцията. Наслаждавайте й се, докато имате тази възможност. Скоро тя ще отлети.

Този мъж, управляван от Меркурий, обича жените, което е една от тайните на успеха му сред тях. Мъжът Близнаци искрено се интересува от това, което те могат да му кажат, как работи мозъкът им, какво може да извлече от тях. Но също той се нуждае от дневната си доза удоволствие и когато тя излиза извън връзката, той прави същото. Щом жената започне да го възприема сериозно, той отлита като облак дим.

Причината е в това, че мъжът Близнаци се смущава от изблика на емоции и излишно сериозното отношение на жените към любовта. Той смята секса за чудесно занимание, защото то постоянно придобива нови форми. Но любовта е нещо съвсем различно. Любопитно е обаче колко склонни са мъжете Близнаци да се сближават с емоционални жени (естествено, увлечението им рядко се съхранява). Близнаците са заинтригувани и очаровани от жените, които живеят с ярки емоции и ги изразяват. Възможно с такава спътница той се надява да открие в себе си нови светове.

Ако попитате мъж Близнаци защо той прелита от една жена на друга, той ще ви отвърне, че се намира в търсене на собственото си Аз, на идеалната любов или на някоя друга неуловима съвършена цел. Той е роден под знака Близнаци и в известен смисъл търси своя астрален брат, духовния двойник, способен да разбере същността му и да сложи край на раздвоението.

Няма да ви е трудно да се впишете в копринената мрежа на този човек. Много жени, встъпващи в приятелски отношения с добрия, неагресивен, интелектуален Близнак, неочаквано се озовават в неговото легло – без да разберат как са попаднали там. Друг вариант е мъжът Близнаци да изглежда незаинтересуван, да се държи сухо и безразлично и дори известно време да ухажва друга жена. ЗАтова, когато започвате да прилагате усилия, за да го привлечете, може да е вече късно – той е надянал примка на шията ви.

Мъжът Близнаци е надарен с въображение, увереност и усет, но той вероятно няма да ви принадлежи изцяло. Част от вниманието му винаги остава обърната някъде настрани.

Романът с него може да е завладяващ и вълнуващ, но може да не преживее трудностите. Началното сияние ще помръкне, пламъкът постепенно ще угасне. Не съжалявайте за нищо, когато димът започне да люти на очите ви. Това е било очарователно познанство.

Той е в постоянно движение – от едно място на друго, от един човек на друг. Неуморен, нервен, той не просто иска тоя ден да мине, а жадува да сведе седмицата или месеца до един ден и да живее едновременно няколко различни живота. Каквото и да прави в този момент, той се стреми за се занимава с още нещо. Той е самото противоречие.

Дори със сигурност няма да можете да кажете какво му харесва, защото поведението му винаги е противоречиво. Ако ви се струва, че той изобщо не знае дали сте живи, напълно е вероятно, че в този момент той настоятелно мисли за вас. Ако е крайно внимателен и предпазлив, е възможно изобщо да не сте му интересни. Каквито и да са чувствата му, първото му желание е да ги скрие.

Той не понася разписанията. Не изисквайте да се храни по час или в определено време да си ляга да спи. Не е фен на времето. Но е умен и има прекрасно наострен език. А как обича да говори! Той ще жонглира с няколко теми, едновременно държейки ги във въздуха. Не се старайте да го победите в словесен спор. Той ясно изразява мислите си и думите му са оръжие с огромна сила.

Неуморността му явно се проявява в разговори и той скача от тема на тема. Непредсказуем е. Магнетизира околните и всичко, което казва, искри, блести, свети. Той е очарователен, многостранен, интелектуален човек, постоянно и почти болезнено следящ как реагират на него хората. Ентусиазмът му води дотам, че той започва прекалено много различни неща и се разпилява. Той е много инициативен в даването на идеи. Проблемът е да бъде задържан на избрания път. Очен често притежаващият бърз ум мъж Близнаци заобикаля тъповатите и страдащи от липса на въображение съперници.

Той зле реагира на неуспехите. Когато обвинява себе си, изпада в депресия. Но лошото му настроение не продължава дълго. Появят ли се нови интереси, и положителните емоции побеждават. Интересува се от игри и от всички видове развлечения. Обича да пътешества, за да – както казва един представител на този знак – „да види всичко със собствените си очи”. Той е добър работник, но в течение на непродължително време. Старае се да изпълнява по най-добрия начин всяка работа, ако тя представлява интелектуален интерес за него.

Необходими са му чести интервали, отпуска, почивка, разтоварване от всекидневието. Всъщност той несравнимо повече се интересува от почивката, отколкото от всяка работа. Обича да бъде влюбен и винаги ще завърже някоя интрига. Но той е свободолюбив и няма да подчини своето Аз на желанието на жените. Всичко обичайно бързо му омръзва и ако той е принуден да се примири с обидата, лесно може да стане враждебен и да търси разправии. Ако жената приема това с лекота, той ще бъде разочарован. Трябва да има съпротива, протест или борба, преди да се удовлетвори с победата си.

Най-големият му проблем е да се реши на каквото и да било. Тъй като му е трудно да следва определен курс или конкретно решение, той е обвиняван в непостоянство и противоречивост. Стига да бъде удовлетворена жаждата му за лидерство, той веднага започва да търси нещо ново, друго, някъде там, зад хоризонта.

Това се отнася и до поведението му в деловия свят. Принципно той е най-добрият от изпълнителите, човек с блестящи идеи, прекрасно квалифициран, за да заеме място на върха. Но не отделя достатъчно време ,за да заеме висотата, достойна за неговите таланти. Моментално решава проблемите, използвайки всичките си ресурси и уменията на тези, които работят за него.

Традиционните решения или деловите догми не възникват на пътя му, защото той няма търпение да решава въпросите по стария начин. Но сравнително скоро околните разбират, че не му стига търпение и за новите начини за решаване на проблемите. Той ще търси нещо още по-прогресивно. В края на краищата ще си спечели много врагове и ще си тръгне от тази работа. Най-много го бива за решаване на конфликти и делови консултации, където постоянният поток от нови проблеми задържа вниманието му, и той ще бъде силно заинтересуван изпълняват ли се нарежданията му.

Мъжът Близнаци обича да прави стратегически планове и да оставя всекидневните грижи на други. Трудно му е да задържа пари. Те изтичат през пръстите му. Ако има прекалено голяма сметка в банката, се чувства дискомфортно и се опитва да намери достоен повод, за да се избави от нея. Той вижда безопасност само в опасностите. Много хора смята, че в него бушува млад дух, с безкрайното му жизнелюбие и любопитство, любов към развлеченията.

Наричат го Питър Пан на Зодиака, защото подобно на него, мъжът Близнаци така и не остарява. Жените не са най-важното в живота му, макар че имат своето място. Често ухажва някоя жена не защото търси взаимност, а просто заради експериментаторството. В началото на връзката е великолепен, готов на всичко, което иска дамата, но емоционалните му сили бързо се изпаряват и изискват презареждане от нещо друго, ново. Чувствата му често са нетрайни. Бъдещето с него е непредсказуемо, а настоящето – безспорно приятно.

Той не е взискателен и в него не кипят бурни страсти. Той се раздвоява – от една страна, да прави любов, а от друга – да наблюдава, тоест да бъде едновременно и участник, и наблюдател. Ако в него възникне желание, той е способен да създаде необходимото настроение у партньор, тъй като много добре знае как да събуди съответните емоции.

Повече го привлича идеята, отколкото самото занимание, и как чувства и възприема ставащото. Така, когато прави любов той задоволява интереса си за това как се прави тя. Реагирайки, той изучава собствената си реакция. Постоянно е изпълнител и зрител. Той предпочита да прави секс на светло – един от любимите му стимули – заобиколен от огледала така, че да може да наблюдава отражението на ставащото от всички точки.

Той се „разгаря” постепенно. Обича и другите увертюрни ласки, майсторски провеждайки „подготвителната игра”, докато премине към целта. Половият акт може да се окаже бърз и активен.

Все му е едно къде ще прави любов и може да убеди всяка жена. Но като любовник повече се стреми да удовлетвори себе си или своето любопитство. Но малко жени се оплакват, дори когато се досещат, че самите те не представляват интерес за него. Работата е там, че той умее да обхваща такива страни, които обикновено другите мъже пренебрегват. Той ще ви каже точно това, което искате да чуете, ще създаде романтична атмосфера и ще ви накара да предвкусвате новата си среща с него.

Дори ако ви убеди в своята пълна искреност, не му се доверявайте напълно. Той бързо ще намери друга жертва, която ще поиска да покори. Искреността му е „истинска”, но в смисъл че той наистина мисли това, което казва, но само в този момент.

Той иска да получи удоволствие, използвайки всички възможности. Същността му предпочита разнообразието.

Може да сте сигурни, че доктор Джекил е бил Близнаци, в което убеждава двойствената му натура, караща го да се превръща в мистър Хайд.

Нека началото на вашия роман бъде интелектуално. Интересите на Близнаците са по-скоро разнообразни, отколкото дълбоки – те знаят за всичко по малко. Ако добре сте осведомени по някой въпрос, ще го впечатлите.

Близнаците обичат да правят за приятелите или любимите си нещо от рода на тест, определящ умствения им капацитет. Ако го преминете, имате шанс. Дори сами можете да изберете темата, по която ще ви изпитват. Близнаците се интересуват от всичко – литература, музика, изкуство, политика…

Постарайте се да не се покажете като самодоволен консерватор или конформист. Близнаците намират такива хора за скучни. Но говорете откровено по всяка тема. Близнаците ценят искреността и честността – обменът на мнения, дори несъвпадащи, може да стане стабилен фундамент за продължителни отношения.

Не се опитвайте да си съперничите с Близнаците в остроумие, ако не сте сигурни в силите си. И двата пола от този знак владеят словото като оръжие. Те получават удоволствие от интелектуално общуване, но също обичат пререканията и споровете. Ако знаете интересни истории за звезди, полузвезди или просто общи познати, ще получите благодарен слушател. Близнаците ценят и тези, които умеят да ги разсмеят.
Искате да им направите подарък? Гривни и пръстени ще подчертаят изразителната ръка на нежната представителка на този знак. Или подарете на Близнака нещо стимулиращо неговия деен ум.

Предупреждение: Близнаците са крайно чувствителни и се нуждаят от компанията на хора, на които могат да се доверяват. Не им давайте повод да заподозрат, че си играете игри с тях. И не ги подозирайте в нищо – нищо не ранява така силно Близнака както недоверието.

Още в тази категория: « Телец Рак »
Влезте, за да коментирате
Real Time Web Analytics