Вторник 27 Февруари 2024
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00

Везни

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 12448 пъти

Астролозите смятат, че името на знака Везни е измислено от римските астрономи преди нашата ера. Вероятно това име е дадено в чест на равноденствието, когато денят става равен на нощта. И наистина, когато влиза в знака Везни, Слънцето бележи есенното равноденствие. (Вижте митологията на знака)

Стихиите, влияещи върху съдбата на Везните

Везните се управляват от Венера, която надарява представителите на този знак с творчески таланти и щастие в любовта.

Везните са знак на въздушната стихия. Те се стремят да живеят леко и без напрежение. Избягват кавгите и преките задължения. Тяхната стихия е светът на изкуството и модата. Те са изискани и елегантни. Очарованието им е безгранично, а усмивката, подобно на лек повей на вятъра, е способна да разведри всяко сурово общество.

Съвет на астролога: за могат талантите на Везните да изпъкнат, необходимо им е да развиват практичност: само когато се намират в състояние на равновесие, Везните могат да постигнат забележителни резултати.

Малко обща характеристика

Типичните представители на знака Везни са приятни в общуването и фино усещат емоционалното настроение на разговора. Те могат да се засегнат от рязко изказване и още повече – оскърбление. В спорове и неразбирателства често първи търсят помирение, тъй като почти физически не понасят разправиите.

Везните са одухотворен знак, което често ги отнася във въображаем свят, далече от действителността. Смятайки своето мнение за единствено правилно, те се стараят да привлекат на своя страна събеседника, като смятат наивно, че могат да убедят когато поискат.

Най-характерните характеристики на Везните са очарователност, одухотвореност и приветливост. Дори някой да им е неприятен, Везните рядко ще изкажат директно своето недоволство, а само ще се постараят да сведат контактите с нежелания човек до минимум.

Кариера, любов, превратности на съдбата

Принципно Везните са щастливци в любовта – те удивително умеят да възприемат хората такива, каквито са, без да натоварват отношенията с излишни очаквания.

Везните често избират творчески професии, могат да постигнат голям успех в киното или дизайна. Дипломацията и политиката са други области, където Везните достигат големи върхове.

Съдбата е приготвила на Везните много превратности по жизнения път. Постигнали желаното, те веднага се отклоняват на друга страна и си поставят нови цели. Ако срещнат верен спътник, желаещ да върви с тях по целия трънлив път, такъв съюз ще продължи дълго. Ако не, Везните могат да имат много любовни връзки в живота си.

Истинско дете на Венера, жената Везни е влюбена в самата мисъл, че я обичат. Като специалистка в очароването на мъжете, тя се отнася към съблазнението към един от видовете изкуство. Тя преди всичко е актриса, разиграваща в спалнята изтънчен спектакъл, дори аудиторията да се състои от един човек.

Тя е единственото действащо лице на сцената. Прожекторът е насочен към нея. В много отношения Везните и Лъвът си поделят тази потребност да са звездата на шоуто. Но лъвът обича да блести на сцената сам без акомпанимент и отвличащи детайли, докато Везната е примабалерина, движеща се в неповторим ореол от красота, който тя създава около себе си. За нея е важен декорът. Тя иска да е най-ярката звезда на небето; Лъвът се стреми да бъде Слънцето, изпълващо небесата със самотното си сияние.
Влюбената жена Везни понякога чувства, че емоционалните изисквания към нейната роля са прекалено големи, и се нуждае от почивка от своята роля. Причината е в това, че и в любовта може да е също така ленива, както и в повечето други области. За да удовлетвори своята главна потребност – да ви очарова и заслепи, – тя ще започне да губи интерес. Вие трябва да почакате, докато бъде готова за следващия спектакъл и отново ще ви порази.

На някои може да им се струва, че в нея има не една личност, а съвкупност от демонстрирани образи. Тя преминава от едно настроение към друго и чака от околните сами да се досещат за желанията й. Тя винаги търси идеалния спътник, който ще е сянка на нейния образ, но този човек съществува само в нейното въображение.
Тя смята, че възлюбеният й трябва да й бъде достойна рамка, в която тя ще блести. Точно затова много жени Везни се ориентират към по-възрастни и състоятелни мъже, които имат опит в удовлетворяването на жените. Освен любов и разбиране тя изисква от любимия си готовност да задоволява капризите й. Тя обикновено привлича такива мъже и може да мине под венчило неведнъж.

В младежките години търсенето на любовта може да я отведе по друг път. През миналия век тя би могла да се влюби в красив комарджия, но с годините става все по-разумна. Блясъкът на скоротечните романи помръква и все повече я привлича постоянният блясък на продължителните отношения.

Повечето жени Везни предпочитат да ги ухажват в секса (физическата страна на любовта им изглежда малко грозновата). Мъжът, който се стреми към низки страсти, с нея ще удари на камък. Тя ще избяга от него като мишка от потъващ кораб.
Когато романът завършва, тя ще се постарае да организира приятелска раздяла. Дори отхвърленият мъж може да си остане неин поклонник, нали? Тя не обича да губи поклонници.

Жените, родени под този знак, са известни със своята красота и нежен цвят на лицето, а също и с дълбокото си отвращение към всичко непривлекателно. Инстинктивно тя чувства изтънчените неща. Има изтънчени маниери, облича се изящно, използва ненатрапчиви парфюми, обича скъпите украшения и се опитва да се заобиколи с разкош. Възхищава се на прекрасното във всичките му прояви – музика, изкуство, архитектура. И хора. Със същата изтънченост се отнася и към мъжете.

Самата тя възприема себе си по такъв начин, че ще търси в огледалото собственото си отражение и ще се възхищава на грациозната си прелест. Но тя е самокритична! Иска образът й да съответства на високия стандарт и е готова да нанесе някои корекции според необходимостта. Не е чудно, че жената Везни е толкова очарователна.
Не бива да се отрича склонността й към непостоянство. Тя може да флиртува с всеки привлекателен мъж на пътя си, но много бързо ще превключи на друг. И може да ви забрави по-бързо, отколкото отражението изчезва от огледалото. С редки изключения нейната привързаност не е дълбока и продължителна.

Тъй като е управлявана от Венера, жената Везни е изкусна в любовта. Но не забравяйте за отвращението й към всичко, което от нейна гледна точка е непривлекателно. Ако по случайност не сте в най-добрата си форма, с шкембенце, увиснали ръце или костеливи колене, тогава първо се убедете, че осветлението е изключено, преди да се съблечете, иначе не е изключено вашата дама да се спаси с бягство в банята и да се заключи там.
Везните предпочитат артистичните комерсиални натури – актьори, певци, писатели, художници, музиканти, а не бизнесмени. Острият език на някоя дама (Везни) би се изразила по следния начин: „Колкото до мен, струва ми се, че Господ е създал бизнесмена, защото се е нуждаел от някого, който да се занимава със скучната работа, не изискваща въображение”.

Фактически Везните се интересуват не от мъжете като такива. Основно тя иска да й се възхищават. Необходим й е някой, който ще гали нейното Аз.
Не обича да бърза. Безсмислено е да й обяснявате, че сте поканени на вечеря от седем и половина и че вече е седем и петнайсет, а тя още не е стигнала до поставянето на червилото. Това няма да я трогне ни най-малко и ще продължи с последните приготовления. Всяка компания е просто още един повод тя да стане звезда. Възможно е да е права, тъй като е способна да украси всяка компания. Влизайки в стаята, ще я озари със своето сияние. Въодушевлението й предизвиква същата реакция и у околните.

Ако работите не се развиват както й харесва на нея, тя може да стане дребнава и придирчива. Тя търси съвършенство и е готова да преувеличи чуждите грешки и недостатъци, които й пречат да го постигне. Особено я дразнят мъже, които говорят за пари. Тя смята, че парите са предназначени за харчене, а не за разговори. Разговорите за пари й действат на нервите. Единственото, което я интересува в парите, е какво може да си купи с тях.

Тя обича да чете леки книги, да гледа филми с щастлив край, да живее в стая, пълна с цветя, да слуша спокойна музика. Спокойна и безгрижна, тя може неочаквано да изпадне във възбудено състояние. Еуфоричното й настроение се компенсира със спадове и тогава тя е склонна да види петната на Слънцето.

Тя търси съвършенство в детайлите. Най-малките признаци на хаос могат да я раздразнят. Тя се отнася към онзи тип хора, които могат да започнат да подреждат шезлонгите на палубата на потъващия „Титаник”.
Не се опитвайте да я командвате. Няма да ви слуша. Ако сте настоятелен, то ще се натъкнете на още по-голям инат. Колкото по-силен е натискът ви, толкова по-упорита става. Нежни думи и меко убеждение са единственият път да преодолеете негативното й отношение.

И освен че е необикновено женствена, тя е и умна, красноречива, активна. Но попаднала в затруднено положение, тя може да стане абсолютно безпомощна и пасивно да седи, очаквайки помощ, като сляп човек, нуждаещ се от куче-водач. Тя е очарователна и многостранна.

С една дума – тя е дама. Когато за първи път се появи пред вас в прозрачна риза, светлината ще е отзад, за да постигне най-добър ефект. Тя внимателно ще подготви обстановката за сексуалната вечер. Жената Везни обича да наблюдава реакциите на своя партньор. И след това тя иска да знае и да чуе колко ви е харесало да бъдете с нея.

Предпочита всичко да става бавно. В края на краищата защо да се бърза? Нощта нали е предназначена за любов. Харесват й предварителните ласки, включващи нежни слова. Мъжът може да изрецитира няколко любовни сонета, разбира се, ако е в състояние да го направи достатъчно убедително и да не развали впечатлението. Тя разбира, че съблазняването е изкуство, а не физическа атака. Истински успешната среща в леглото трябва да бъде триумф и за двамата. Тя не е крепост, която трябва да се превзема със сила. Сигурна е в своята сексуалност и често ще подчертава това. Ще провокира партньора по неочакван начин.

Ако желаете да събудите драматичните й наклонности, пробвайте с огледало на тавана. Или със специални светлинни ефекти. Тя обича да лежи по корем, а партньорът й нежно да гали опънатия й гръб. После ще се обърне по гръб. Ако сте прекарали с нея нощта, не я будете за закуска. Тя обича да поспи. Разчитайте на по-късна трапеза, по време на която можете да й кажете колко прекрасно ви е било с нея.

Не се поддавайте на животински страсти и грубо отношение. Тялото й може да се стреми към сексуално пресищане, но разумът й иска умереност.

Тя е много женствена и както вече стана дума, инстинктивно е склонна към ексхибиционизъм. Жената Везни е готова да окаже внимание на човек, който ще оцени нейната красота. Тя обича тялото си и смята, че то е създадено, за да го гледат и да му се възхищават.

Ако искате да удвоите и утроите удоволствието, заложете на жена Везни. Те често са на почит сред мъжете фетишисти.

Мъжът Везни се ползва сред жените с голяма популярност, защото притежава рядката способност да общува с тях на ниво, което е близко до тях. Надарен с голямо обаяние и изтънчен естетически вкус. Противоположният пол му обръща толкова внимание, че го разглезва. Ако жената не предизвика мигновения му интерес, той бърза към по-примамлива победа. Роджър Мур и Марчело Мастрояни са типични представители на този знак.

Мъжът Везни харчи колосално количество време и енергия за поддържане на отношения (Везните са знак на партньорството). Той може да твърди, че се стреми към стабилен, продължителен роман, но той трябва да бъде и идеален. Той е непоправим идеалист, вечно търсещ безупречния партньор, който ще го цени и разбира (дори идеализира). За него е характерна нерешителност и се опитва да намери компромис между желанията и възможностите си.

Мъжът Везни всячески се старае да избягва вълненията. Жените трудно могат да го провокират към скандал, защото той дори не иска да изглежда безразсъден. В реалния живот за възникването на конфликт са достатъчни усилията на един човек, а мъжът Везни ще направи всичко, за да не бъде той. Предпочита да свали конфликтния въпрос от дневния ред.

Но рядко се стига до това. Той е дипломат, способен да уравновеси вашите желания със своите. Сексът е любимият му вид почивка. Той получава удоволствие от него и проявява в него най-доброто от себе си. Но обича да го хвалят, и колкото се може по-често. Мъжът Везни реагира на възхищения и ласкателства и може да бъде много изобретателен любовник.

Интуитивните му знания в областта на женската анатомия и бурното еротично въображение образуват доста привлекателно съчетание. Ако искате секс с чувствен опит, а не само с физически, това е мъжът за вас. Ако ви е необходим необуздан диктатор, потърсете си някой друг.

Индивидуалистка – ето коя ще завоюва сърцето му. Тези мъже предпочитат жени, които в думи и постъпки са напълно независими и самостоятелни. Не е толкова важно какво сте постигнали в живота. Важно е друго – той да види, че избраницата му е необходима в обществото че я ценят приятели и познати.

Не показвайте стеснителност, нека стилът ви бъдат шеги, живо общуване, умение да привличате внимание. Важен момент е да му покажете интереса си към интелектуалната страна на живота. И още по-добре, ако демонстрирате дълбока вътрешна работа над себе си.

Той се е родил под знака Везни, затова се стреми към хармония. В живота не всичко върви гладко, но той не може да не се опитва да съхрани равновесието. Чувствителната му натура е щастлива, когато около него царят ред и спокойствие. Повече го влекат интелектуални игри, отколкото някой силов спорт.

Добър събеседник и разчита да поддържате интересен разговор, така че бъдете на ниво и не му хвърляйте мръсотия в лицето. Той е добър, има чувство за справедливост, към всички се отнася еднакво. Тактичен, дипломатичен, има прекрасно чувство за хумор. По натура е мирен и любящ, но е способен да се сражава за справедливостта.

Забележително се оправя в бизнеса и всичките му служители и съдружници са доволни. Инстинктивно е склонен към компромиси и се старае да се приспособява и да примирява конфликтни страни. Той може да отлага деня на приемането на важно решение, тъй като му е трудно да направи основната крачка. Принципно има нужда от партньор който да изпълнява неприятните задачи, например такъв, който да уволнява тези, които не могат да работят.

Във вероятни делови спорове той би искал да има някой трети, независим, който да ги реши. Умее да заглажда острите ъгли, да смекчава напрежението, да успокоява възбудените. Затова третата страна ще подкрепя по-скоро него, а не противника му. Мъжът Везни е настроен да прокарва своята линия, без да показва лични привързаности и склонности. Но ако нещо не е така, то под маската на справедливия и спокоен човек ще се открие съвсем друг.

Той има прекрасна интуиция, затова не се опитвайте да го излъжете. Добре се ориентира в живота и вижда през всичко. Дори и през вас ще погледне и ще се постарае да ви разбере. Не проявява прекалена емоционалност. Ненавижда сцените.

Мъжът Везни обича красотата в архитектурата, картините, музиката, театрите и… жените. Той използва целия си чар по време на ухажването. И макар да знае как да общува с жените, той се натъква на проблем. Когато тя е почти готова, той не знае да се реши ли на последна стъпка, или не. Причината за неговата нерешителност е в това че той прекалено старателно претегля всичко. Всичко трябва да е идеално. Най-малки съмнения го подтикват към нови размишления. На някои жени това им харесва, обикновено на такива, които си падат по продължителните издевателства.

Не губете надежда. Дайте му да разбере, че ви възбужда и той бързо ще се озове близо до вас. Ако вашият мъж се е родил под знака Везни, то ще се убедите, че когато сте успели да го заведете в леглото, не сте съжалили за това. Мъжът Везни знае как да задоволи партньорката с, дори ако за това му е необходима цялата нощ!

Можете да разчитате на него. Той смята, че актът трябва да доставя удоволствие и на него, и на вас. И има достатъчно търпение. Включете приглушена светлина и не бъдете вулгарни. Всичко, което трябва да направите, е да му дадете да разбере какво искате и кога. Ще видите, че ще иска да ви достави наслада.

Общо правило: мъжете Везни лесно откликват на похвали и ласкателства. Много може да постигнете с умел комплимент. Крайно неприятно му е да огорчава някого и лесно може да попадне под властта на самоуверена жена. Жените лесно му се доверяват. Не му е трудно да се влюби, но му е сложно да разруши връзката. Ненавижда емоциите.

Отрано се интересува от момичета и интересът му се съхранява и по-нататък. Когато си намери спътница, обикновено предпочита отношенията им да са скрепени от законен съюз и ще изпипа всички детайли. И ще бъде много щастлив, ако имате уравновесен характер, без излишни емоционални изблици. Трудно прокарва граница между любовта и приятелството, но има черти на собственик.

Не флиртувайте с други! Изпитва слабост към добре облечените жени, с дълги коси и влажни устни. Един детайл: ако дрехата ви изглежда така, че лесно може да бъде свалена, той трудно може да се отклони от тази мисъл.

Независимо че сама трябва да си проправяте пътя, помнете,че той се стреми да ви достави удоволствие и е готов на всичко. Особено го вълнува изпитвате ли оргазъм. При правилен подход силно се възбужда. Много добре му действат леките докосвания с върха на пръстите ви по тялото му. Но не бъдете нетърпеливи. Ако го пришпорвате, вечерта може да пропадне.

Той е изкусен в предварителните ласки, ако просто се отпуснете и им се наслаждавате. Ще бъдете напълно удовлетворени. Той прекрасно познава женската анатомия, има активно еротично въображение и необходимата интуиция. Нека не ви заблуждава външният му вид – мъжът Везни е доста издръжлив. Той няма да е бърз, но ще е постоянен и вие първа можете да се окажете омаломощена.

Основно предпочита да прави любов с нежност. Умее да ласкае женското тяло и докато ви е съблякъл, вероятно вече се е възбудил. Страстта му не се насища бързо, той иска да изпита целия свят на чувственост. Има по-голяма издръжливост, отколкото ви се струва.

Сексът за него не се ограничава до лесната победа под чаршафите. Това е цяло преживяване. На първо място той ще мисли за вашето удоволствие. Ако докато се занимава с вас в любовната игра, успеете да се отпуснете и да получите удоволствие, без да бъдете нетърпелива, толкова по-добре за вас. Ако усещате, че подобни ласки ще ви накарат бързо да стигнете докрай, контролирайте сами процеса. Но го правете внимателно. Не се опитвайте да заповядвате в спалнята.

Забравили сте да си пиете хапчето? Ако нямате подръка никакви предпазни мерки, мъжът Везни ще прояви разбиране. Но той иска да знае предварително какво се очаква от него. Не е против да спре в необходимия момент, но трябва да бъде предупреден. И не е най-верният любовник. Не изпитва дълбоки чувства и може да се впуска в повърхностни връзки. Той не вижда нищо осъдително в няколко връзки едновременно.

Не е против да наблюдава еротични сцени. С удоволствие ще гледа как правят любов други двойки. Може дори да постави огледало, за да гледа вас и себе си, докато правите секс.

Това е знакът на изтънчените, екзотични любовни игри. Неговият лек маниер на поведение и търпима натура не се променя в леглото.

Везните са брилиантите на Зодика от тези, които виждате на витрината на „Тифани”. Те живеят, за да им се възхищават. И техният свят е светът на добрите маниери и любезност.

Не се измъчвайте с въпроси каква тема за разговор да изберете. Везните имат много интереси – театър, антиквариат, дизайн, колекциониране на предмети на изкуството… Те са блестящи събеседници. Разбира се, любимата им тема са самите те. Каквото и да обсъждат, в действителност в замаскирана форма говорят за собствените си интереси. Не се скъпете на щедри комплименти, които имат почва под себе си, и те ще бъдат очаровани от вас.

Ако това ви изморява, превключете на нееднозначен проблем, обсъждайте пресата. Заемете твърда позиция, без да засягате събеседника. Везните винаги се интересуват от двете страни на въпроса и ако изразявате определена гледна точка, те с удоволствие ще ви приведат други аргументи. Това няма да предизвика конфликт – Везните се страхуват от него, – но може да породи оживен разговор. Ако кажете на Везната колко е умна и колко много сте научили, няма да направите грешка.

Везните обожават разкоша и често съдят за своите познати по местата, които посещават. Те са убедени, че истинските хора не посещават второкласни заведения – освен от любопитство. Атмосферата означава много за тях и неподходящата обстановка физически ги дразни. И няма значение от цената в доброто заведение. Везните смятат, че удоволствието им струва повече от парите.

Ако се опитвате да зарадвате Везната, демонстрирайте вкус. Не се обличайте небрежно. Везните трябва да се гордеят със своя спътник. Ако сте поканили представител на този знак вкъщи, подсигурете необходимата обстановка. Музиката не трябва да е прекалено силна, а осветлението – натрапчиво. Поднесете възхитителен обяд (дори ако трябва да го поръчате от скъп ресторант) в най-добрите си съдове – желателно на свещи. Добрата музика винаги е полезна. Везните реагират на мелодични звуци.

Обща препоръка: не се стискайте. Правете всичко с размах. Везните смятат, че по всеки въпрос излишъкът и избързването са за предпочитане пред недостига и закъснението.

Още в тази категория: « Девa Скорпион »
Влезте, за да коментирате
Real Time Web Analytics