Вторник 21 Януари 2020
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00

Водолей

Оценете
(1 глас)
Прочетена 10009 пъти

Наименованието си този знак от Зодиака е получил в чест на водата, даваща живот на всичко на Земята. Той е от най-древните знаци в Зодиака. Неговият символ са вълнистите линии, които символизират или сезон на дъждовете, или криволичещото корито на великия Нил.

Стихиите, влияещи върху съдбата на Водолея

Водолеят е управляван от Уран, макар че преди откриването му този знак е бил покровителстван от Сатурн. Своенравният уран надарява Водолеите с индивидуализъм и стремеж към свобода.

Противопоказани са му рутината и всякакви ограничения. Но понеже все пак Водолеят е знак на въздушната стихия, винаги му е необходим простор за маневри. Строгите спазвания на разписания, дисциплина и подреденост не са за него.

Има още една особеност на Водолеите, които им дава въздухът – това е чувствителност към състоянието на околната среда: той не се чувства добре в райони, където атмосферата е замърсена или водата е лоша.

Съветът на астролозите: успехът ще дойде при Водолея, ако той е свободен. Представителите на този знак трябва да се пазят от открити сблъсъци, когато те могат да бъдат „притиснати” в ъгъла.

Малко обща характеристика

Типичните представители на знака Водолей имат жив ум, но и склонност към хуманитарните науки. Имат отлично наострен език и в беседа могат да убедят всеки във всичко. По-голямо значение при това има личният им чар, на който разумът трудно се противопоставя.

Астролозите твърдят, че Водолеят е знакът с най-нетрадиционното поведение. Сред представителите на този знак гениите са също толкова много, колкото и безумците, в добрия смисъл на думата. Характерът им е бунтарски. Не признават норми, прегради и бариери.

Стремежът да отстояват истината, да защитават онеправданите и изобщо да постигнат „мир в целия свят” – са най-подходящите характеристики за Водолея. Проблем може да им е нежеланието да покажат слабостите си – преживяванията, заседнали дълбоко в душата им, са способни да предизвикат физически проблеми и дори сериозни болести.

Кариера, любов и превратности на съдбата

Водолеите обичат леко и непринудено. Ако партньорът успее да го убеди, че отношенията им са весело приключение, пълно със свободно щастие, те ща станат вярна и предана двойка. Точно како и в брака: Водолеят с ентусиазъм ще вие семейно гнездо, стига да не му споменават за „брачни окови”.

Звездите са приготвили за Водолея не съвсем обикновени професии: този знак може да постигне много на попрището на лечителството и окултизма. От тях се получават и добри лекари, особено ако съчетават класическите методи с нетрадиционната медицина.

Животът на Водолея тече равномерно дотогава, докато личността им не извърши качествен скок. В такъв случай те могат рязко да променят професията или обичайния си начин на живот във всяка възраст.

Тази чаровна, забавна, умна жена може да покори мъжа, без да прибягва до игри и хитрини. Тя играе самата себе си. Водолеят има особено обаяние, което астролозите наричат студен блясък. Както всички представители на въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей), тя живее в света на идеите и е малко дистанцирана. Любопитно е, че това привлича мъже, които искат да събудят емоциите й.

Тя не е студена и безчувствена. Тя е топла и дружелюбна, общителна, съпричастна, със силно романтично начало. Любовта за нея е идея, идеал, а не всепоглъщаща страст. В действителност тя се страхува от емоциите, способни да причинят неприятности и да изтощават. Тя е над тези неща и се отнася към живота рационално.
Жената Водолей не се подчинява на прищевките на мъжете и следва само своите желания. Тя е имала свобода дълго преди възникването на феминизма. Тази изключително независима жена не я вълнува какво мисли останалият свят. Отчасти тази позиция се отразява в подхода й към секса, където проявява забележително въображение. В спалнята тя е новатор и творец, стремящ се по-скоро към новости и разнообразие, отколкото към африкански страсти.

Колкото и нетрадиционен да е подходът й към секса, мъжът винаги трябва да я убеди в това, че тя за него не е просто завоевание за една нощ. С нея не трябва да се отнасяте като към сексуален обект. Тя очаква ухажване и мъжът не трябва да проявява настоятелност, докато не научи за нея нещо повече от телефонния й номер. Общуването за нея е най-важната страст. Водолейките виждат в мъжа преди всичко личност, а едва след това – сексуален партньор.

В брака или в сериозни отношения й е трудно да отдаде душата си. Тя е необикновена личност, животът й преминава предимно в съзнанието й. Тя е прекалено увлечена в своите проекти, хобита, интереси, приятели, затова в любовта е малко разсеяна. Обвиняват я, че й е по-лесно да обича цялото човечество, отколкото един конкретен мъж.

Когато нейната събудила се страст се окаже насочена към един човек, тя му е вярна и предана. Дала обещание, Водолейката ще го изпълни. Това е свързано със самоуважение и идеализъм – отличителни черти за този знак.
Понякога казват, че жената Водолей е идеален партньор, защото с нея е лесно да си имаш работа. Тя е търпима, не прекалено обидчива, не е ревнива и безразсъдна, прекалено емоционална или прилепчива. От мъжа очаква само уважение към нея и интересите й.

Бързо ще я загубите, ако я държите прекалено здраво. Жената Водолей се вълнува от хълмовете, криещи се зад неизследвания хоризонт. Спряла на едно място, тя изпитва неудовлетвореност. Пред нея има още толкова неизвестни неща. Мъжът трябва да споделя любовта й към изпитанията, иначе скоро ще остане назад. Жената Водолей се движи напред, като огромен кораб, който не забелязва лодките, обърнати от кърмовата вълна.

Не й харесва да гледат на нея като на сексуален обект. Тя има високи изисквания, които няма да занижи, и ще настоява партньорът да се отнася към нея с нужното уважение.
Тя не обича да я пришпорват. Ако сте излезли на първа среща, не разчитайте тя да завърши в леглото, защото нищо няма да се получи. Второто виждане също едва ли ще ви отведе в спалнята. Тя не е светица, но ще ви се наложи да я убедите, че не я смятате за момиче за една нощ. Жената Водолей е чувствена и има много силен интелект. Тя живее основно с ума си.

Приятелите я вдъхновяват. Обича срещите с хора и прекрасно се чувства в компания, винаги готова да приеме покана в последната минута от този, който й харесва. Принципно честна и открита, тя не умее да лъже. Ако обича някого, то обикновено разкрива пред него душата си, често не много уместно.
Водолейките участват в чуждия живот. Понякога дават никому ненужни съвети, в които никой и не възнамерява да се вслуша. Тя ще се захване и с мъжка работа. Ако е необходимо, може да работи като автотехник, строител на пътища или в каменоломната. Но често заема достатъчно високи постове.

Харесва й да се добира до нещо. Ще се изправи срещу всяка нова възможност, ще поеме отговорност за новите дела, защото чувства, че може да постигне всяка цел и да изпълни всяко поръчение. Тъй като е умна, иска да се пробва на различни поприща, разбира мотивите, движещи хората, и обикновено начинанията й са успешни. Тя добре умее да работи в екип, а още Джон Рокфелер е казал, че плаща за това качество повече, отколкото за което и да е друго.

Тя е истински хуманист, много я вълнуват световните проблеми. Търсете я в челните редици на борбата за социална справедливост и няма да я видите сред претърпелите поражение. Тя е чувствителна към страданията на другите. Но не изисква любов и разбиране в замяна на усилията си. Тя е толкова увлечена от самата работа, че губи от поглед самите хора, заради които се старае.

Дори когато проявява към тях достатъчно голям интерес, се държи неутрално и дистанцирано. Освен това тя е личност, която има достатъчно храброст за отстояване докрай на собствените си убеждения. Ако планът й е завършил с неуспех, тя няма да изпадне в депресия, понеже знае, че грешките учат. Работата, завършваща с провал, за нея означава повече от малкия успех, тъй като това е призив да опита силите си отново.
Макар че е очарователна, забавна и изобретателна, понякога може да бъде много упорита. Ако си е наумила или е сигурна в нещо, няма да можете да я разубедите с никакви аргументи и дори факти. Щом веднъж е решила нещо, то само тя е в състояние да промени решението (нерядко се получава точно така ,макар и понякога доста неочаквано).

Тъй като крайно се нуждае от любов и компания, много силно я привлича противоположният пол. Но тя търси идеалния спътник и с труд прави избор. Не е чудно, че тя обикновено късно се омъжва, а когато най-накрая това се случи, мнозина може да се окажат поразени от избора й (всъщност и без това отношението й към спорни въпроси винаги шокира консервативните й приятели). Необходим й е човек, който може да я накара да се почувства жена, и не е от значение кой ще е той.

Тя обича красивите неща, включително и човешкото тяло. Най-добре не забравяйте да й правите комплименти за фигурата. Необходимо й е да я ценят. Необикновено стриктна е. След всичко, което се е случило, когато мързелът ви преборва, тя може да стане и да започне да оправя леглото. Може да бъде настоятелна, нервна и ако е разочарована от нещо – свадлива. Друг недостатък е склонността й да харчи много и екстравагантните й прищевки. Тя не обича хората, които са заети само с парични проблеми, смята ги за дребнави и умствено ограничени.

Тя не се възбужда бързо. Животинските страсти са й непонятни. Предпочита нежността и идеализира любовта. Любовта е симфония на Моцарт, а не „Ролинг Стоунс”. Не разчитайте на безконтролно поведение в леглото.

Но ако сте я разгорели, нещата ще бъдат съвсем други. Тя е крайно изобретателна и с жив интерес се отнася към новите развлечения. Няма такова нещо, което тя да не иска да изпробва и може да усъвършенства някои идеи.

Обича да докосва тялото на партньора с различна сила на прикосновението. Нейната топлота и разбиране са особено ефективни при мъжете, които не се чувстват много сигурни в себе си. Жал й е за тях и ще се постарае да помогне с каквото може.

Фактически една от трудностите на жените Водолей се заключават в желанието им да доставят удоволствие и понякога поставят чуждите интереси пред собствените. Те често стават жертви на мъже, които не ги разбират като жени. Лесно се привличат от всеки, който предизвика съчувствието им, за нея истински да обича мъжа означава еднакво да обича тялото и душата му. За щастие знае, че мъжкият ум е най-еротичният орган. Достатъчно е да му нашепне в ухото какво се готви да извърши се него, за да го възбуди на секундата.

Винаги е пълна с идеи. Нищо за нея не е прекалено и не представлява забрана.

Сходството на интереси – ето ключа, с който можете да привлечете и задържите Водолея. Физическата и емоционалната страна на любовта за него не са толкова важни, колкото духовното родство с партньорката. Много му е по сърце отстъпчивостта, умението да се приспособява към ситуациите, да намира практичен изход от проблемите и обстоятелствата.
Първият контакт с него трябва да бъде ментален. Интелектуалната възбуда на Водолея обикновено предхожда физическата. Плътското взаимодействие с него е след духовното. Той иска да прави любов с личност, а не просто с тяло.

Дайте му малък шанс и той ще се влюби. Смята това състояние за естествено и възхитително. Но влюбеността и любовта за Водолея са различни понятия и последното е способно да извади на повърхността вътрешните му конфликти. Една от причините е, че Водолеят не е склонен да се поддава на емоции. Той е представител на умствен знак, чувствата го смущават и го плашат.
Любовта за Водолея е задължение, а той отчаяно се нуждае от свобода. Освен това любовта изисква готовност към отстъпки, а Водолеят, както и другите фиксирани знаци (Телец, Лъв, Скорпион) трудно се приспособяват към нов човек. Другите трябва да се приспособяват към него.
Той е харесван от жените, но трудно се задържа в една връзка. За него любовта си отива като нощен влак, след който винаги има следващ. Но Водолеят не е Дон Жуан. Той е изключително верен на своята жена – само че прави всичко посвоему. Не се старае да завоюва много почитателки. Той е скитникът сред моногамните връзки. Дори женен, не смята брачните окови за вечни. Водолеите встъпват в брак по-често от представителите на другите знаци.

Мъжът Водолей не чака лесна победа. Неговото търпение е достатъчно голямо, че жената сама да поеме инициативата. И тогава тя с изумление ще открие колко неистово и страстно я желае той. Когато романът започва, Водолеят ще навакса пропуснатото. Вероятно ще откриете, че да правите любов с него, е като да живеете насред карнавал. Очакват ви постоянно нови и вълнуващи приключения.

Водолеят е знак на истината, неговият представител не лъже и не разиграва другите. Това, разбира се, е привлекателна черта, но тя е свързана с неочаквани последствия. Например напълно в негов стил е да каже: „Като се замисля, сега не съм влюбен в теб толкова силно, колкото сутринта.”

В любовта Водолеят е щедър и търпим, никога не се опитва да посяга на правата ви ида ви дава заповеди. Любовните отношения с него имат много общо с приятелството – голяма роля играят интелектуалните интереси, съвместимостта в общуването. Той не е егоист и диктатор. Може да не е прекалено страстен, но винаги е неочакван, вълнуващ и изобретателен любовник с широки възгледи.

Не ограничавайте свободата му. Докато Водолеят ви обича, той ще пасе на вашето пасище. Но той трябва да чувства, че пътят му към отстъпление е открит.
Трябва да го заинтересувате. Водолеят трябва да ви уважава като личност, преди да започне да мисли за очарованието ви. Ако сте подкупили ума и интелекта му, той става достъпен физически. Но не е в състояние да завързва сексуални отношения при отсъствие на духовен контакт.
Водолеят безусловно не е самотник. Той е щедър, открит и искрено се интересува от другите. В действителност е щастлив, когато може да участва в живота на другите. Има много приятели и с готовност ще обсъжда проблемите им до сутринта. Вечно търси отговор на възникващите въпроси, а умът му е аналитичен. Най-добрият начин да го заинтригувате е да го озадачите с проблемите си. Той винаги е изобретателен в решенията и е готов да помогне.

Плах и пасивен, обикновено чака жената да направи първата крачка. На първата среща вземете инициативата в свои ръце. Това не означава, че той е безразличен. За него страстта е възможна едва след възникване на приятелство, а то не се получава за една вечер. Той е склонен да живее, без да се напряга особено. Това се отнася и до бизнеса.
Не му харесва да се обяснява по разни поводи с всеки и най-малкото неразбирателство може да го накара да се затвори. Под студената външност се крият големи емоции. Не го принуждавайте за компромисни решения. Той не може. Единственото, което е в състояние да направи с традициите, е да ги наруши. Ако го питате, така помага на прогреса.

Безполезно е да се опитвате да играе по вашите правила. Той е независим и свободен. Естествено, обича да пътешества. Не много успешно следствие от неговата независимост, независимо от многобройните му познати, е, че рядко успява да създаде истински дълбоко приятелство. Той чупи всички окови, дори ако това са оковите на приятелството. Сред другите прави впечатление на човек, стремящ се да забавлява другите и с удоволствие завързващ нови познанства, но повечето хора рано или късно забелязват, че истински контакт с него не възниква. Водолеят сякаш се изплъзва от ръцете. Бързо му омръзва всичко и той вече обръща внимание на друго.

Сблъсквайки се проблеми или трудности, той се стреми веднага да ги преодолее. Това се отнася и до спорта, и до бизнеса. Ненавижда подготовката, а веднага се хвърля напред. Водолеите актьори са известни със способността си бързо да запомнят сценария и да минават без репетиции. Те са актьори и оратори по рождение и имат рядък талант да убеждават другите.
В отношенията с жените Водолеят реагира на изтънчения подход и е способен на нежност. Много е изобретателен в секса – дори фригидната жена с такъв любовник няма дълго да остане фригидна. За съжаление той често се разтваря в празни мечти, вместо да се захване за работа, и бързо губи своята сексуална енергия в еротични фантазии.

Той е неуморим, вечно в търсене на идеалната жена. Може лесно да се влюби, но се жени след размисъл. Ако сте успели да го уловите на куката си, ще се убедите, че той е улов, който си струва. Той е добър, емоционален, жив, наистина обича хората и хората му отвръщат със същото. Макар че първоначално може да ви се стори студен, това е подвеждащо. Винаги го привлича новото и необичайното (Уран е неговата планета – планетата на неочакваното).
Принципно той е верен. Понякога флиртува, но само защото го тегли неизвестното. Не затягайте „нашийника” му и той ще се върне обратно. За подходящата жена той ще се окаже много весел, приятен и сексуален.

Както вече споменахме, той се интересува от жените като личности, а не като обекти за секс. Много жени го намират за прекрасен мъж, проявяващ интерес и към ума им, а не само към тялото им.

С него всичко става бавно и обмислено. Той обича продължителните разнообразни ласки. За него най-важна част е сексуалната игра. Търпеливият му подход може да му даде определението истински художник в любовта, но вие можете да „прегорите” покрай склонността му да прави нещата прекалено продължителни.

Може би ще се наложи да го приканите към същественото – в предварителните ласки той може да пропусне кулминацията. Но разгорещил се както трябва, той става много изобретателен любовник и удивително настойчив. Ще ви доведе до кулминация, бъдете сигурни. Жената, която знае какво иска, може да прави с него всичко, но все пак всичко зависи от подхода.

С удоволствие ще се пробва в най-екзотични еротични начинания. Водолеят рядко се повтаря в любовта, той е истински „учен” в областта на секса. Един от тези, които ще прочетат и „Камасутра” и ще опитат всички пози, макар и само веднъж.

Водолеят е търпелив и широко скроен и нищо човешко не му е чуждо. Любовта му към новото и безкрайното любопитство понякога го правят малко садистичен. Ако започне да си играе с кибрита, грабвайте си дрехата и бягайте бързо.

Тези общителни създания лесно печелят приятели. Те са забавни, интересни събеседници, предпочитащи да обсъждат важни, сериозни въпроси. Не се учудвайте, ако той не стигне до никакъв извод. Когато става дума за важни проблеми, е трудно да бъдеш конкретен.

Водолеите обикновено са любезни, но уклончиви. Не се опитвайте променяте това – още повече да тръгвате към челна атака. Сблъсквайки се с праволинеен подход, Водолеите обикновено отстъпват в укритие.

Лесно е да пробудите тяхното състрадание. Те са мислители с интереси, устремени далеч зад хоризонта. Виждат картината изяло, но не и отделни цветове и дребни дефекти.

Те се интересуват от книги, изкуство, особено от наука. Увличат се от различни хобита и украшения. Ако не сте в състояние да споделяте интересите на Водолея, не го ревнувайте от тях. Тук вината не е на Водолея – такива са го направили звездите.

Дайте на Водолея време да ви опознае и да изпита доверие към вас. Водолеят може да се вслуша в съвет, но трудно ще го приложи. Ако съветът се окаже лош, ще избягва този, който му го е дал.

Никога не упреквайте Водолея, ако той е направил грешка. Той с готовност ще я признае и веднага ще забрави за това. Всяка грешка му се струва дреболия и ако често напомняте за нея, ще му се сторите досадни.

Още в тази категория: « Козирог Риби »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics