Вторник 21 Май 2024
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00

Козирог

Оценете
(1 глас)
Прочетена 8329 пъти

Своя чудат облик знакът Козирог дължи на Пан – докато се опитвал да се спаси от Тифон, той се хвърлил в Нил. За да спаси другаря си от удавяне, Дионис пожелал да го превърне в риба, но само потопените във водата крака на бога-сатир приели формата на рибя опашка. В негова чест боговете му отредили място на небето – това е съзвездието Козирог – от козел и рог (на който Пан обичал да свири).


Стихиите, влияещи върху съдбата на Козирога

Козирогът е управляван от суровия Сатурн, който е надарил подопечните си с не особено весел характер. Отруденият Козирог често е недоволен от нещо, но често е здрав и успешен.

Козирогът принадлежи на земната стихия. Земята го е направила практичен и рационален. Дори много. Той рядко се шегува заради самата шега, по-често зад нея стои цел. Склонен към постоянство, Козирогът може да стане инертен.

Съвет на астролога: дори при цялата любов към усамотение Козирогът трябва да с учи да намира радост в общуването, иначе рискува да остане сам, а сам няма да му е интересно да покорява върховете на успеха.

Малко обща характеристика

Повечето представители на знака Козирог искрено са убедени, че да се постигне нещо в живота, може само с упорит труд. Затова Козирогът се труди до самозабрава, предпочита да се намести на престижна длъжност и в голяма компания. Без работа Козирогът бавно вехне, започва да се чувства ненужен и стар.

Твърди се, че Козирогът умее да постига целите си. Той много високо цени своите заслуги и постиженията на близките си. Голямо значение за Козирога има материалното обезпечение: ако те нямат финансови запаси, възприемат това като крах на живота.

Трудолюбие, сериозност, пестеливост и затвореност са най-характерните описания на Козирога. Малцина знаят, че зад суровата и дори студена външност се крие горещото сърце на Козирога, способно на истински страсти.

Кариера, любов, превратности на съдбата

Склонни към уединение, Козирозите са между хората, които страдат от самотата. Те трудно допускат любовта до себе си, но когато се научат да се доверяват, откриват пред любимия си цялата си щедра душа. За любимия човек Козирогът е готов да обърне света и да гради пиедестали. Вярно, за това той трябва да е твърдо уверен, че избраникът или избраницата му заслужават тези усилия.

Козирогът е умен, пресметлив и има превъзходна памет. Сред представителите на този знак има много счетоводители, инженери, архитекти и педагози. Ако по някаква причина интелектуалният труд за Козирога е недостъпен, той упорито ще се захване за физическа работа и на това поприще също постига успехи.

Живеещият винаги по план Козирог е подложен само на едно изпитание от звездите – крах на надеждите. Ако такова нещо се случи, представителите на този знак изпадат в депресия и може да се предадат. За щастие по-често Козирозите успяват да постигнат всичко замислено и пълният с препятствия и вълнение млад живот се сменя с уравновесеност и добро положение на зрели години.

Тя придава голямо значение на любовта, макар че може и да не го показва. Някои жени оставят този въпрос на съдбата, но жената Козирог я строи със собствените си ръце. Тя е придирчива към мъжете и най-малко от всички други е склонна да се влюби от пръв поглед. Тя няма време за леки флиртове, любовта за нея е сериозна работа. Ако мъжът наистина я интересува, тя ще го наблюдава отстрани, преди да реши да го съблазнява. Нетърпеливо ще го изучава и внимателно ще оцени последствията от едно емоционално обвързване. Като всички представители на земните знаци (Телец, Дева, Козирог), тя има дълбока чувственост, която разцъфва само в атмосфера на защитеност и надеждност.
За жената Козирог щастието в любовта е решаващ фактор. Нужен й е човек, който да я лелее и да я разбира, без да я лишава от независимост и да не претендира за контрол над живота и целите й. Но тя е реалист и знае колко трудно е да се намери такъв мъж.
Тя няма да вмъкне главата си в някой хомот. Жената Козирог може да ви се струва плаха и покорна, но в действителност е е подобна на гумена топка – винаги може да възстанови предишната си форма. Тя има самодисциплина, ясна глава и подхожда към всичко трезво, благоразумно. Тя е най-женствената от жените, истинска лейди.

Изключително женствена, но надарена с голям запас вътрешни сили.
Ако сте решили да я завоювате, пригответе се за продължителна обсада. Не е лесно да я покорите. Тя очаква да се домогват до нея, да я очароват и предразполагат. Никакъв Дон Жуан не може да я замъкне в постелята и бързичко да офейка. Ако мъжът реши да премери с нея сили в секса, да се готви преди всичко за поражение. Тази жена е способна да спре движещ се ледник.
Понякога се сближава с мъже, които са по-млади от нея. Една от причините е стремежът й да владее инициативата. По време на среща тя ще се опита да диктува условията си. Ще избере заведението, вида развлечения, ще уреди билети. Ако започнете съвместен живот, тя ще разпределя домашните задължения.

Жените Козирог не много често се радват на успешна любов. Възможно е да изискват прекалено много или да са прекалено увлечени в кариерата си, за да пробуждат в някой избраник тази любов и преданост, от които се нуждаят. Възможно е сами да изберат неопитен и наивен мъж. Каквато и да е причината, може само да се съжалява, защото жената Козирог, освен сексуалност, има и други полезни достойнства. Тя е вярна, сигурна, превъзходно се разпорежда с парите добре се разбира с хората. Тя е готова да помага на партньора си и да е до него в трудна минута. В замяна иска само участие в делбата на плячката след спечелена битка.

Нейните страсти са дълбоки, както и въздействието върху околните. Тази сирена задълго оставя своята следа в душата на мъжа. Лелейте я, уважавайте я, обичайте я. Тя ще ви се отплати с най-ценната монета от царството си – любов, която ще издържи проверката на времето.

Нейните страсти са неизлечимо подредени. Каквото и да ви говорят, жената Козирог е страстна. Не й стига смелост да пристъпи моралните си забрани. Вашата задача е да се постараете да я убедите да отпусне собствените си емоции.
Докато тя не преодолее предпазливия си подход към любовта, няма да познае истинска радост. Нейната непрестъпност рухва, когато стане по-уверена в себе си – и във вас. Харесва й да бъде обичана.

Тя никога не се заглежда в звездите, но стои здраво на земята. Не е импулсивна в секса. Способна е да се увлече по някой мъж, но ще се държи здраво в ръце.
С удоволствие ще възприеме възхищение, ухажване, но никога няма да позволи да се разкрие изцяло. Тя знае какво искате, но вие вероятно никога няма да разберете какво мисли тя. Много мъже смятат, че тя трудно може да бъде разбрана. За други нейната сдържаност и непристъпност изглеждат съблазнителни и може би се досещат, че под това се крият необичайно силни емоции. Но постоянните смени на настроението могат в края на краищата да изкарат всеки от нерви.

Когато всички тези ярки, блестящи, забележителни и достъпни жени изветреят от паметта ви, ще установите, че тя е там. Точно нейния телефонен номер няма да забравите никога. Или ако не сте направени от много твърд материал, няма да можете да се стърпите да не й звъннете.

Работата е там, че тя се бои да се влюби, защото иска да бъде сигурна, че това е сериозно. Преди всичко тя иска да има чувство за безопасност и защитеност. Веднъж сближила се с вас, едва ли ще иска раздяла. Но иска всичко или нищо и е много предана. За това обаче тя трябва да бъде любима и желана. Точно затова тя е непристъпна и внимателна в началото – стреми се да предвиди възможностите и предстоящите опасности, преди да се отдаде.

Нейното чувство е постоянно нащрек. За съжаление тя невинаги знае кога може да се отпусне. Но мъжът, който наистина я покори и се окаже достоен за благоволението й, ще открие в нея страстна партньорка – жена, която ще направи всичко за своя любим. Ако сбърка в избора на партньор, то това обикновено е голяма грешка. Но често успява да обърне грешките в своя полза. Има необходимото за това търпение, жизнени сили и настойчивост. В съревнование между характери тя е най-страшният противник. Внимавайте да не я обидите сериозно. Няма да го забрави и никога няма да ви го прости. А отмъстителността й не знае граници.

Тя винаги е независим, самостоятелен човек, стремящ се да живее посвоему. Когато има връзка, може да настоява на своите права да ходи където и когато й се поиска. В брака може да поиска лична кола и собствена сметка в банката. Ако тя работи, то може да ползва моминската си фамилия и напълно сериозно да ви каже: „Аз трябва да бъда самата себе си”. Несъмнено обаче е истинска жена и знае цената на красотата. Има инстинкт за спретнатост и чистота, старателно и умело използва козметика и е много женствена в облеклото и аксесоарите. Другите жени често се съветват с нея как да се облекат, за да привличат мъжете.

Тя е пресметлива. Ще се постарае да ръководи мъжете и да ги използва за постигане на собствените си планове. Жените Козирог често привличат слаби мъже. Харесва й тяхното внимание, но няма да им позволи да се превърнат в бреме за нея. Сдържана в младежките си години, с възрастта тя става самоуверена. Обикновено не се омъжва рано и е възможно това да стане след няколко връзки. Но тя не е сексуална играчка в ръцете на мъжете. Тя е прекалено умна за това. Нейната страст има дълбоки корени и без любов тя може физически и емоционално да се поболее, но няма да допусне някой, който й е просто любовник, да й стане партньор за цял живот. Нужен й е човек, способен да удовлетвори всичките й потребности.

За пълното щастие тя трябва през цялото време да е заета. Може да вземе участие в благотворителни и обществени дела. Сериозно се отнася към живота и вътрешно е убедена в способностите си да постигне високите си цели. Проблемът е там, че тя никога не е напълно сигурна, че най-после ги е постигнала. Пред нея има нови цели, нови задачи, заради които трябва да се поддържа във форма.

Никога не е удовлетворена докрай. Уважава хората, постигнали успех, и е готова да слуша съветите им. Тя обожава авторитетите. Има един лесен начин да се заобиколи неприятна й склонност към снобизъм – правете й комплименти. Тя обича да ги слуша. Сигурна, че я харесват и оценяват, тя ще стане много по-човечна. Спокойна, невъзмутима, способна, тя невинаги получава това, което заслужава.
Отблъскват я другите, по-малко надарените. Но само до време. В края на краищата тя ще постигне своето, независимо от трудностите, разочарованията и задръжките. Ето каква е тя.

Тя лесно се възпламенява. Понякога можете да разгорите нейния пожар само с жест, с ласка. И това няма да е тлеещ огън, а бушуващ пламък. Не се обиждайте, ако тя не предпочита различни постели. Това всичко е, защото иска сигурност и уединение. Когато има настроение за любов (а тя често може да е в такова настроение), ще установите, че ви доставя удоволствие да бъдете с нея.

Тя не се нуждае от продължителни увертюри, тъй като бързо се възбужда. Но в секса иска да има водеща роля. След като вземе душ, напарфюмирана и напудрена, тя е готова да премине към спалнята и към другите действия. Не се старайте да я удивите. Тя иска да знае каква ще е следващата ви стъпка.

Заради големите си сексуални възможности тя смята, че партньорът й ще е в състояние да поддържа играта достатъчно дълго. Не си пада по екзотиката, постига чудесни резултати и от традиционни методи. Не разбира защо е необходима акробатика, ако има по-пряк път към получаването на удоволствие.

Тъй като обича да доминира в любовния акт, предпочита да контролира ситуацията. Което е важно – тя задава темпото и ще се постарае двамата да стигнете едновременно до кулминацията. Обича продължителния секс и има рядката способност да го прави често.

Достигнала кулминацията, тя иска да чувства как се движи Земята. Повече нищо не й трябва.

Внимание! Тя обича да хапе. Понякога това е доста еротично. Но когато е в любовен екстаз, може да бъде болезнено.

И така, жената Козирог може да изглежда студена, но това е само маска. Когато тя падне, ще откриете много изненади.

Практичност и приземеност са качествата, които могат да го опишат най-бързо. Важно е за него във всичките си външни прояви спътницата му да е на висота. Не по-малко важен е и социалният статус на избраницата му. Разбира се, кариера покрай любов се прави трудно. Но може да демонстрирате авторитет и рейтинг в обществото.

Всеки малък успех се отчита като служебно придвижване. Пред Козирога може и трябва да бъдете волева, силна и увлечена в работа. Бързо си кажете „Не!” в момента, когато във вас възникне импулс в нещо да потискате или ограничавате Козирога. И никога не се проявявайте като натрапчива възлюбена – от обсебващата любов той бяга като от огън.
Жените се вълнуват от искрения му, земен подход. За Козирога физическото желание е задължителна част от любовта. Той не разбира как едното може да съществува без другото.
Но любовните отношения не му се удават лесно. Той има склонност към усамотение. Трудно е да се спечели доверието му. В известен смисъл той не си позволява спонтанни чувства. В кариерата Козирога носи пълна отговорност за решенията си, в личните отношения с неохота я поделя с някой друг.

Както и жената Козирог, той изглежда невъзмутим и самоуверен, но се нуждае жената да му демонстрира симпатия и възхищение. Затворен, дори прикрит, той невинаги демонстрира своите потребности, но те съществуват. Погалете самолюбието му с одобрителни думи, които са му нужни, и той ще обърне лицето си към вас. В любовта той е верен партньор, не изпитващ и дори не разбиращ потребността от изневяра.

Въпреки наложеното мнение, в характера на мъжа Козирог има частица романтизъм. Но неговата дисциплина, по-точно потребността му да направи най-добрия избор заради бъдещето, а не само за настоящето, го държи здраво. Той ще пожертва любовта и ще потърси жена, която може да се окаже полезна за честолюбивите му планове. Обикновено мъжът Козирог се жени или рано, или на зрели години. Във втория случай се оказва по-щастлив. Постигнал успех, Козирогът става по-спокоен и по-малко се страхува от любовта – тя престава да е бреме за него, пречещо му да се добере до върха.

Малко жени ще намерят повод да се жалват от любовника Козирог. Той винаги е готов да даде воля на най-неистовите си страсти. Възможно е да не е най-поетичният или изобретателен партньор, но несъмнено е изкусен и ненаситен. Неговият интерес към физическата страна на любовта никога не угасва. С годините привлекателността на Козирога само нараства, както и мъжката му сила. Когато неговите връстници са приковани към леглото, той може все още да привлича жени в спалнята си.

Той обича комфорта. Не му харесва да прави секс на голия под или прав в килера. Козирогът предпочита хубав, широк креват, полумрак, тиха музика и предварително ще подготви студена бутилка шампанско.

Козирогът притежава известна поетична чувственост, но няма да я прояви веднага. Този човек вероятно няма да ви изпраща цветя и любовни писма, но на сребърната ви сватба може да купи самолетни билети и да отлети с вас в Париж, за да потанцувате на лунна светлина край Сена.
Когато му казвате „лека нощ” и се опитвате да затворите вратата, той ще подложи крак, за да не можете да го направите. Той не приема „не” за отговор. Ще се старае отново и отново да сломи съпротивата ви. Разбира се, има начин да кажете „не”, ако е в смисъл на „да”. Но защо ви е изобщо да казвате „не”?

Козирогът е земен знак и той внася в заниманията с любов всичките сладострастия, на които може да е способен човек. Любовта му е необходима като храната и водата.
Възможно е по време на първата среща да заподозрете, че той е сластолюбец, който смята, че жената трябва да се подчинява на всичките му желания. Той смята, че във всяка жена дреме кокетка, която си го търси. За него може да са по-важни сексуалните отношения, отколкото самата жена, с която е свързан. Може да се поспори, че мъжете Козирог са сред повечето мъже шовинисти. Козирогът не е така жесток като Скорпиона, но силната му сексуалност го прави неудържим. Той с удоволствие ще се възползва от неопитността или наивността и харесва по-млади партньорки.

Той е внимателен, много чувствен и не търпи отказ в нищо. Няма да се примири с тихото кокетство на някоя жена. Не обича да губи време. Но ще приеме добре аргументирани възражения, обясняващи защо не сте с него в леглото, способен е да бъде търпелив. Кажете си честно, ако не се чувствате добре, това може да се окаже достатъчно, стига наистина да се чувствате така.
Основно са му необходими уверения, че го обичате. Той изисква да му се отдадете изцяло. Поощрете го, покажете му, че се наслаждавате на компанията му, и той ще е привързан към вас. Той е предана натура. Не разбира много защо мъжете толкова търсят допълнителни развлечения. Ако си има добра жена, защо са му останалите? Козирогът е напълно щастлив и така. Предпочита да си остане вкъщи, а не да ходи по заведения или развлечения. Това не значи, че домашният ви живот ще навява скука. На сексуалния Козирог никога не му е достатъчно времето, прекарано в спалнята, и колкото повече остарява, толкова по-добре се получават нещата там.

Макар че се нуждае от сексуална връзка, която да го удовлетворява, само секс не му е достатъчен. Жената трябва да има и други качества, не просто да бъде добра любовница. Той иска да види в нея добра стопанка, партньор в работата, предан приятел. Необходимо му е усещането, че съдбата ви е свързала двамата. Вярно, ако такова усещане не възникне, той няма да се измъчва много. Или ако можем тук да цитираме един Козиирог, „ако си признаете, че щастието съвсем не е това, което ви се е струвало по-рано, то можете да бъдете напълно щастливи”.

Той обича парите. Освен това Козирогът е внимателен, точен, безкомпромисен човек. При сблъсък на характери не разчитайте на разумен компромис. Ако той направи нещо подобно на отстъпка, това ще бъде само печелене на време. Никога няма да разберете какво има наум. Той умее да крие мислите си зад настроението. В едно можете да бъдете напълно сигурни – под спокойствието му гори огънят на желанието. Той върви право към целта. Убеден е, че целта е една и тя трябва да се постигне по всякакъв начин. Известно му е, че никой талант не намира изражение, ако човек не умее да работи. Това е ключът към неговия успех и в любовта, и в работата.
Роден да управлява, той обикновено достига до висок пост в работата, която е избрал. Той е практичен, целеустремен и амбициозен. Тези, които по неговия път му оказват услуги, винаги ще бъдат достойно възнаградени. Ако той се натъкне на неуспехи, може да отбие удара, стоейки здраво на крака. Но не е лъжа, че Козирогът по-често от другите знаци се жени за пари.
Практичният му ум не разбира защо любовта да не може да стои на второ място след интересите. А и толкова ли е трудно човек да се влюби в богата жена, а не в бедна? Правенето на любов в бедна колиба не е по-романтично от това в богатата постеля. И точно по същия начин необходимостта да се откажеш от обяд никак не възбужда сексуалния апетит.
Той търси висота на любовта чрез физическа страст. В духовна връзка много изисква и малко дава. Няма да се откаже от собствените си интереси, за да угоди на някого. Ще се постарае да бъде очарователен за жената, която е завоювала любовта му.

Сексът е способен да пробуди най-доброто в него. Той смята и ще убеди и вас, че човек истински усеща любовта само чрез физическата страст. Планира сексуалното си поведение точно по същия начин, както и целия си живот. В любовта, както и във всичко, той строи планове и схеми.

Предпочита жената да знае от какво той получава удоволствие и да не изисква прекалено много от него. В края на краищата не е възможно да се строи мост само от едната страна. Жената трябва да се научи да го възбужда и да му прави приятни изненади. И когато и да я пожелае, той иска тя да изпитва готовност и ентусиазъм.

Той е горд със сексуалните си достойнства и способността си да задоволява жените. Той има издръжливостта на бегач на дълги дистанции и ще се удържи до момента на вашата кулминация.

Мека светлина, тиха музика и понякога – чаша алкохол, без обаче да му казвате какво и как да прави. Отпуснете се. Той ще бъде горд, че ви е доставил удоволствие. Той чувства какво ви харесва и ще се усъвършенства. Дайте му да разбере ,че изпитвате наслада, когато правите любов. Това ще го провокира да бъде още по-добър.

Танцувате ли сексуален валс? Той ще ви научи и бавно ще се събличате двамата, докато танцувате. Чувствените движения го възбуждат. Когато и двамата хвърлите дрехите, той ще ви занесе в леглото, докато продължава да танцува, и в бавен темп ще продължи ритъма на валса. Ако сте много по-ниска от него, той ще ви повдигне, за да се хванете с крака за талията му, ръцете ви да обгърнат шията му и… Маестро, музика!

Ако отначало Козирогът ви се струва равнодушен, това е свързано с факта, че той отнася новите запознанства към опасностите.

Козирогът с охота ще стане ваш слушател, затова не се притеснявайте да поемете инициативата в разговора. Сигурен начин да заинтересувате този знак, да бъдете забавни, защото той по природа е меланхоличен и се нуждае от въодушевление.

Козирогът често крие своите чувства и се страхува да ги разголи. Опасенията му са безпочвени, но това е по-силно от него. Дори в моменти на максимална душевна откритост не е лесно да се проникне зад дебелата стена.

Козирозите се интересуват от изкуство, музика, театър и предпочитат хора, които ги стимулират интелектуално. Те предпочитат да говорят на сериозни теми. Ако Козирогът е решил да сподели с вас гледната си точка, слушайте го и първи ще чуете някое послание. И не изказвайте радикални или прекалено смели мнения. Козирозите избягват всичко нетрадиционно.

Няма да сбъркате, ако изберете за подарък нещо практично. Постарайте се това да е нещо качествено, стилно, а не кич. Родените под този знак ценят разкоша, но много добре знаят цената на парите, за да уважават човека, похарчил пари само заради външния ефект. Книгите винаги са добър избор, особено биографични, практически пособия и ръководства за инвестиции.

Никога не закъснявайте за среща. Времето е пари, а вие знаете как се отнася към тях Козирогът.

Още в тази категория: « Стрелец Водолей »
Влезте, за да коментирате
Real Time Web Analytics