Неделя 10 Декември 2023
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00

Лъв

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 6565 пъти

Стихиите, влияещи върху съдбата на Лъва

Попадайки в зодиакалния кръг, Лъвът е запазил своята царствена величественост, определяна от неговия управител – Слънцето, а е придобил и още няколко достойнства, с които са го надарили олимпийските богове. Те го причислили към огнената стихия, надарили го с душевна острота, топлина и голям запас жизнена енергия. А още боговете са назначили Лъва за управител на Пети дом, където царят любов и чувственост, където животът е театър.

Слънцето превръща Лъва в знак, който повелява и води след себе си. Неговите природни таланти са достатъчни, за да постигне успех сам и да окаже помощ на ближните. Но за някои представители на този знак Слънцето оказва прекалено горещо влияние, което се изразява в прекалено честолюбие и неоправдани амбиции.

Съвет на астролога: ако Лъвът иска да запази царското си лице, следва да насочи енергията си към реализирането на достойни цели.

Малко обща характеристика

У типичните представители на знака Лъв всичко е в излишък – много физически и морални сили, повишена емоционалност и чувствителност, отлично здраве и практически неограничена самоувереност, която понякога може да се приеме за самовлюбеност.

Лъвът е творчески знак и има богата фантазия. Не е нужно да го вдъхновявате за подвизи – той ежедневно го прави сам. Гостприемство и готовност да окаже помощ са най-типичните му достойнства. Но за него е характерен максимализъм – всичко, което прави или получава, трябва да е първокачествено.

Кариера, любов, превратности на съдбата

Много Лъвове имат щастлива съдба. Ако животът им е пълен с любов и детски глас, те са способни да достигнат големи висоти.

Професионалният успех е сигурен на Лъва в поприща, свързани с организация на процеси или хора, вземане на решения и даване на разпореждания. Ако кариерата не му позволи да седне на шефския стол, Лъвът предпочита да я смени и да стане шеф сам на себе си. Най-добрите професии за Лъва са тези, които му позволяват да реализира творческия си потенциал – в киното, театъра, телевизията, писател, бижутер, организатор и т.н.

Тъй като един от най-емоционалните участници в зодиакалния кръг е Лъвът, съдбата му е обещала живот, пълен със страст. Любовта за него е същото, както и въздухът. Лъвът остро усеща щастието от взаимната любов и много драматично преживява сърдечните неуспехи. В брака, сключен по любов, Лъвът се отличава с особена щедрост и желание да обсипва възлюбения (възлюбената) с всичко най-добро, включително и със себе си. Ако любовта си отиде от семейния живот, лъвът започва да страда, изпада в депресия, става зъл и раздразнителен.

Най-много от всичко тя очаква да чуе похвала. Нейният любим е длъжен снизходително да се отнася към този недостатък (самата тя смята себе си за идеална) и да обръщате внимание на нейните достойнства. Ако искате да се разбирате с нея, признайте й неотменното право да се смята за възхитителна. От тази отправна точка можете да пристъпите към по-сериозни и реалистични отношения, но построени на този фундамент.
Ще постъпите разумно, ако скривате от нея интереса си към други жени. Тя се смята за единствена и неповторима. Дори намекът за наличието на съперница ще я накара да се затвори. Тя е над такива съперничества и в действителност мъничко се страхува от тях. Не може да се примири с поражение, а един от начините да го избегне е да не участва в състезанието.

Но тя се нуждае и от свобода, за да жъне победи над мъжете. Рядко ще я видите без един или няколко почитатели. Ярка, уверена в себе си, тя привлича мъжете. Те играят за Лъвицата роля на скъпоценност, подчертаваща нейната красота. Обикновено тя винаги е заобиколена от поклонници.

Повечето описания на жената Лъв я представят като безобразно егоистична. По-точно е да се каже, че има силен стремеж към самореализация. Тя чувства, че е родена различна от другите, и трябва да изрази това усещане. За щастие тя намира голямо самоизразяване в любовта.

Влюбената Лъвица отдава цялото си сърце. Не сдържа своите чувства. Романтичната й натура е неистова и тя очаква от своя избраник същата страст. Макар че жената Лъв е възхитително чувствено създание, тя не е склонна към експерименти

Лъвицата разцъфва в брака, но животът с нея може да се стори на партньора й излишно бурен и наситен. Не е лесно да си подчинен на кралицата; понякога жената Лъв проявява тиранични наклонности. Най-лошият сценарий се разиграва, когато тя се омъжи за човек, когото може да подчини напълно. В такъв случай тя получава от съпруга си покорност но това е прекалено незначителна компенсация на силната, дълбока и мощна любов, от която тя се нуждае. Излъганата в очакванията си Лъвица става зла и придирчива.

И обратното – получила истински принц, царицата може да го обсипе с безценни дарове, които несъмнено притежава. Ако й дадете любовта и възхищението, от които се нуждае душата й, ще разбудите в тази необикновена жена нежна страст. И ще се сдобиете със спътница в живота, която напълно подхожда на крал.
Тя постоянно е на показ – прекрасно ювелирно украшение от витрината на някоя бижутерия, по което всички минаващи замират от възхита. На важни обществени мероприятия тя ще бъде най-доброто украшение. Дори ако временно е зад кулисите, тя се чувства звезда, очакваща излизане пред възхитената аудитория.

За нея няма нищо по-важно от мъжете, увлечени по нея и изразяващи своя възторг. Тя не само трябва да заема важно място в живота на партньора си, но трябва да е единствена. За нея обаче подобни ограничения не се отнасят. Тя иска да бъде напълно свободна в избора на нова жертва. Обикновено това не й отнема много време и жертвата сама идва. Лъвиците са най-известните ловци.
Тя обича хората, но е егоистка. Тя предпочита да доминира, но се отнася с уважение, тщеславна е, но е добра – изтъкана от противоречия, приема чуждите проблеми само през призмата на собственото Аз.

Тя е нетърпелива, непредсказуема, привлекателна. Емоциите й обикновено са повърхностни. Често е влюбена, но рядко е способна да обича. Не умее да дава.
Ако любовната връзка се очертава твърде удобна, тя започва да мързелува и възприема всичко ставащо в леглото като даденост. В резултат огънят, който е разгоряла в партньора си, започва да угасва. Я без необходимото й обожание собствените й сексуални желания постепенно умират.

За да бъде във форма, й трябват промени, но това не е лесно. Тя е предана на този, който я обича, но ако привързаността му изчезне, тя ще си тръгне. Често може да се озове в „любовен триъгълник”, сблъсквайки челно двама мъже. Тя е щастлива само когато е в центъра на вниманието.

Ако хората не следват правилата й, тя никога няма да обвини себе си за това. А когато съдбата я хвърли в някой емоционален срив, е склонна да драматизира ситуацията, разигравайки ролята на трагична героиня. Честно казано, сама си създава проблеми.
Смята себе си за прекалено идеалистична, затова често изпитва разочарования. Нерядко обича „не когото трябва” или отхвърля „точния човек” заради прекалено големите си изисквания. Има рядък талант да провокира собствените си нещастия.
Тя се отнася небрежно към парите. Обича да ги харчи, и то най-вече за себе си. Това е същество, обичащо разкоша, затова предпочита партньор, способен да й го осигури. Винаги се поддава на слабостите си. Обича да прави скъпи подаръци и да организира екстравагантни вечери. Прекрасна домакиня, тя е способна да забавлява гостите и да ги обкръжава с внимание и грижа (но това не се отнася до неканените гости). Как може да разчитате на гостоприемството й, ако тя лично не ви е поканила?

Другите жени й завиждат, защото всички привлекателни мъже са около нея. Тя ги привлича, може би защото смята, че й отдават дължимото. Ако се усмихва на някой мъж, това може да е подвеждащо, тъй като далеч невинаги означава, че й харесва. Просто е доволна от вниманието му.

Има прекрасно чувство за хумор и най-добрият начин да завържете отношения с нея е да я разсмеете. Творческа натура, храбра, находчива, обича приключенията. Може да направи нелоша кариера, макар че с нея понякога трудно се работи, понеже тя изисква да й се подчиняват. Талантлива е, но прекалено често талантът й не намира приложение.

Всичко тривиално й навява скука. Тя е готова да стигне далеч, за да я избягва. Разстоянието създава очарование. Тя мечтае за романтични места – Испания, Акрополът, Тадж Махал – всяко я зове с очарователната си мелодия. Във всичките си начинания тя се отнася отрицателно към критиката, неспособна е и на самокритика. Както казва една Лъвица: „Защо трябва да се унижавам? Аз съм човек, който ще живее с мен до края на живота ми!”

Най-много от всичко тя очаква да чуе похвала. Нейният любим е длъжен снизходително да се отнася към този недостатък (самата тя смята себе си за идеална) и да обръщате внимание на нейните достойнства. Ако искате да се разбирате с нея, признайте й неотменното право да се смята за възхитителна. От тази отправна точка можете да пристъпите към по-сериозни и реалистични отношения, но построени на този фундамент.

Ще постъпите разумно, ако скривате от нея интереса си към други жени. Тя се смята за единствена и неповторима. Дори намекът за наличието на съперница ще я накара да се затвори. Тя е над такива съперничества и в действителност мъничко се страхува от тях. Не може да се примири с поражение, а един от начините да го избегне е да не участва в състезанието.

Но тя се нуждае и от свобода, за да жъне победи над мъжете. Рядко ще я видите без един или няколко почитатели. Ярка, уверена в себе си, тя привлича мъжете. Те играят за Лъвицата роля на скъпоценност, подчертаваща нейната красота. Обикновено тя винаги е заобиколена от поклонници.

Повечето описания на жената Лъв я представят като безобразно егоистична. По-точно е да се каже, че има силен стремеж към самореализация. Тя чувства, че е родена различна от другите, и трябва да изрази това усещане. За щастие тя намира голямо самоизразяване в любовта.

Влюбената Лъвица отдава цялото си сърце. Не сдържа своите чувства. Романтичната й натура е неистова и тя очаква от своя избраник същата страст. Макар че жената Лъв е възхитително чувствено създание, тя не е склонна към експерименти

Лъвицата разцъфва в брака, но животът с нея може да се стори на партньора й излишно бурен и наситен. Не е лесно да си подчинен на кралицата; понякога жената Лъв проявява тиранични наклонности. Най-лошият сценарий се разиграва, когато тя се омъжи за човек, когото може да подчини напълно. В такъв случай тя получава от съпруга си покорност но това е прекалено незначителна компенсация на силната, дълбока и мощна любов, от която тя се нуждае. Излъганата в очакванията си Лъвица става зла и придирчива.

И обратното – получила истински принц, царицата може да го обсипе с безценни дарове, които несъмнено притежава. Ако й дадете любовта и възхищението, от които се нуждае душата й, ще разбудите в тази необикновена жена нежна страст. И ще се сдобиете със спътница в живота, която напълно подхожда на крал.

Тя постоянно е на показ – прекрасно ювелирно украшение от витрината на някоя бижутерия, по което всички минаващи замират от възхита. На важни обществени мероприятия тя ще бъде най-доброто украшение. Дори ако временно е зад кулисите, тя се чувства звезда, очакваща излизане пред възхитената аудитория.

За нея няма нищо по-важно от мъжете, увлечени по нея и изразяващи своя възторг. Тя не само трябва да заема важно място в живота на партньора си, но трябва да е единствена. За нея обаче подобни ограничения не се отнасят. Тя иска да бъде напълно свободна в избора на нова жертва. Обикновено това не й отнема много време и жертвата сама идва. Лъвиците са най-известните ловци.

Тя обича хората, но е егоистка. Тя предпочита да доминира, но се отнася с уважение, тщеславна е, но е добра – изтъкана от противоречия, приема чуждите проблеми само през призмата на собственото Аз.

Тя е нетърпелива, непредсказуема, привлекателна. Емоциите й обикновено са повърхностни. Често е влюбена, но рядко е способна да обича. Не умее да дава.

Ако любовната връзка се очертава твърде удобна, тя започва да мързелува и възприема всичко ставащо в леглото като даденост. В резултат огънят, който е разгоряла в партньора си, започва да угасва. Я без необходимото й обожание собствените й сексуални желания постепенно умират.

За да бъде във форма, й трябват промени, но това не е лесно. Тя е предана на този, който я обича, но ако привързаността му изчезне, тя ще си тръгне. Често може да се озове в „любовен триъгълник”, сблъсквайки челно двама мъже. Тя е щастлива само когато е в центъра на вниманието.

Ако хората не следват правилата й, тя никога няма да обвини себе си за това. А когато съдбата я хвърли в някой емоционален срив, е склонна да драматизира ситуацията, разигравайки ролята на трагична героиня. Честно казано, сама си създава проблеми.

Смята себе си за прекалено идеалистична, затова често изпитва разочарования. Нерядко обича „не когото трябва” или отхвърля „точния човек” заради прекалено големите си изисквания. Има рядък талант да провокира собствените си нещастия.

Тя се отнася небрежно към парите. Обича да ги харчи, и то най-вече за себе си. Това е същество, обичащо разкоша, затова предпочита партньор, способен да й го осигури. Винаги се поддава на слабостите си. Обича да прави скъпи подаръци и да организира екстравагантни вечери. Прекрасна домакиня, тя е способна да забавлява гостите и да ги обкръжава с внимание и грижа (но това не се отнася до неканените гости). Как може да разчитате на гостоприемството й, ако тя лично не ви е поканила?

Другите жени й завиждат, защото всички привлекателни мъже са около нея. Тя ги привлича, може би защото смята, че й отдават дължимото. Ако се усмихва на някой мъж, това може да е подвеждащо, тъй като далеч невинаги означава, че й харесва. Просто е доволна от вниманието му.

Има прекрасно чувство за хумор и най-добрият начин да завържете отношения с нея е да я разсмеете. Творческа натура, храбра, находчива, обича приключенията. Може да направи нелоша кариера, макар че с нея понякога трудно се работи, понеже тя изисква да й се подчиняват. Талантлива е, но прекалено често талантът й не намира приложение.

Всичко тривиално й навява скука. Тя е готова да стигне далеч, за да я избягва. Разстоянието създава очарование. Тя мечтае за романтични места – Испания, Акрополът, Тадж Махал – всяко я зове с очарователната си мелодия. Във всичките си начинания тя се отнася отрицателно към критиката, неспособна е и на самокритика. Както казва една Лъвица: „Защо трябва да се унижавам? Аз съм човек, който ще живее с мен до края на живота ми!”

Не очаквайте тя да прави компромиси. Тя е толкова сигурна, че е ощастливила всеки, с когото е имала връзка, че не вижда причини да го съблазнява.

Лъвицата обича това, което в представите й се явява невинен флирт, изражение на нейното либидо. Тя няма да се домогва страстно до нито един мъж, тъй като е прекалено самодоволна, за да бъде сексуално агресивна. Целта й е просто да бъде желана.

Тя е привлекателна, сладострастна и ленива. Създава впечатление, че инстинктивно чувства как реагират на нея мъжете. Те бързат да й угодят, стига тя да мръдне с пръст. А от нейна страна това е заповед, а не молба, тя дори не може да си представи, че някой мъж може да й откаже.

Ако някой любовник я е разочаровал, тя няма да се отдаде на реторика. Мълчаливото презрение е най-силното й оръжие. Не са необходими думи, за да се изрази царското й недоволство. Не един мъж е бил унищожен от пренебрежителното отношение на Лъвицата, и едва някои са успели да възобновят отношенията си с нея. Повечето събират остатъците от самолюбието си и с болка се оттеглят.

Тя рядко е в лошо настроение, ако е влюбена. Оптимистична, жизнерадостна, пръска живот около себе си. Не изпитва особени мъчения относно желанията си. Защо? Това, което Лъвът иска, го получава.

Ако мъжът заема важно място в живота й, той може да разчита на кралското й отношение. Тя създава в дома прекрасна атмосфера, в която се наслаждава на живота. Независимо че понякога се облича доста провокативно, тя не се старае така да съблазни любовника си ,а да го управлява, и в това е голямата разлика. Когато настъпи моментът да използва своя чар, няма да бърза, и не за да му достави удоволствие, а за да се наслади на възхищението му. Горко на този, който неправилно разбере това и се опита да ускори събитията. Тогава Лъвицата може да покаже своите нокти!

Тя няма необходимост да бъде оригинална в леглото. Както и мъжът лъв, тя инстинктивно е склонна към традиционно и непосредствено изразяване на чувствата си. Всичко й се струва пределно просто и ясно, и подходящо. Защо е необходимо да има излишества?

В леглото тя е много отзивчив партньор и ще се намерят достатъчно мъже, които да го докажат. Тя чака поощрение при сексуални отношения. Знае, че тя е здраво, сладострастно животно, кралица на котешката джунгла.

По време на полов акт ще се опита да доминира, но обикновено се съгласява на равенство в отношенията. По време на любовната увертюра обича партньорът внимателно да обходи с целувки лицето, шията, ушите й. Освен това изпитва удоволствие, ако той направи същото от краката й нагоре. Обича да прави секс на светло, за да може партньорът да се възхищава на тялото й.

Възхищението на партньора за нея е най-същественото в секса. Тя внимателно избира бельото си и купува най-доброто и съблазнителното. Спокойният подход на жената Лъв към секса побезкуражава мъжете, които имат притеснения за мъжката си зрялост. Но тя е толкова сигурна, че всичко ще бъде прекрасно, че обикновено точно така се случва.

А и защо да не се получи? Той не прави любов с коя да е, а с нея! Потребността на Лъвиците да повеляват ги кара да обръщат внимание и на по-млади момци, тъй като те са склонни сляпо да й угаждат. В отговор тя ги учи на секс и ги прави истински познавачи в любовта.

Лъвът винаги е привлечен от това, което блести. А по-точно – от всичко, което се откроява от сивото, от тълпата. Затова му подхождат два различни типа жени. Единият – светската лъвица. Умеещата да се представи, да се покаже, да е в центъра на вниманието на обществото. Не пропускайте да му демонстрирате силните си качества.
Дори не красотата привлича Лъва, а изкуството да се покажете от най-добрата страна.

Дълготрайната привързаност на този знак поражда и диаметрално противоположен тип. Жената, която витае в облаците, далеч от всекидневните грижи, и изпълва Лъва с романтични мисли, е способна да му замъгли ума. И колкото по-загадъчна, нелогична и противоречива е нейната натура, толкова по-здраво става чувството му към нея.
Той лесно се влюбва, но му е трудно да запази чувствата си и тук на помощ трябва да призовете виртуозни умения. Може обаче да ви разлюби със същата лекота, с която и да се озове с вас в леглото.

Но грешите, ако смятате, че Лъвът се отнася лекомислено към любовта. Не е така. Всъщност той се прекланя пред нея. За него романите никога не са незначителни, скучни или безразсъдни. Той вижда в любовта висша драма и велика страст. Нито един представител на друг знак няма да ви накара толкова лесно да повярвате, че вие двамата сте ЕДИНСТВЕНИТЕ, истинските влюбени на света.

Жената, завоювала благосклонността (терминът е точен, защото е цар, не забравяйте!), тутакси се озовава в центъра на сцената. Прожекторът е насочен към нея, тя свети в ярък кръг от възхищение. Романът с Лъва ще ви замае главата.
После внезапно светлините ще угаснат, завесата ще падне, спектакълът ще свърши – и героинята няма да знае какво се е случило. А Лъвът няма и да тръгне да обяснява. По-скоро причината е в това, че Лъвът е бил влюбен в продукт на въображениетоси, прекрасната обожавана принцеса, която напълно е удовлетворил. Когато реалната жена измества мита, Лъвът ще яхне белия си кон и ще препусне надалече.

Лъвът обича жената угажда на всичките му прищевки. Но той би се учудил, ако чуе, че го наричат взискателен. Той не се смята за такъв. Ако го питате, той е доверчив, искрен и иска само това, на което има право. Ако му кажете, че е прекалено взискателен към близките си, той няма да разбере този упрек. В края на краищата, защо трябва да се оплакват? Така де, докато го радват, хората сами получават радост. Истински демократ, той е убеден, че всички са равни – в готовността си да му служат.

Ако сте видели в това описание портрета на самоуверен тип, ускоряващ своята гибел, вгледайте се внимателно. Под маската на самоувереност се крие чувствителен, уязвим човек, нуждаещ се от подкрепа и похвала. Комплиментите са му необходими като въздуха.
В сексуалните отношения той няма да мине границите на познатата му територия, за да да открие нов континент от чувственост. Той е внимателен мореплавател, следващ известния път. Затова никога няма да стане жертва на корабокрушение.

Ако искрено погладите гривата на Лъва, той ще стане за вас нежен, жизнерадостен спътник. Той е добър, силен, щедър, малко разточителен, но обикновено успешен в бизнеса. Жената, която завоюва този ярък, магнетичен, жизнерадостен и непознаващ в нищо мярка човек, ще се сблъска само с един проблем. Тя трябва някак да му втълпи, че той не трябва да бъде единственият обект на своята любов.

Той очаква да му се обърне внимание където и да се намира. Привлича жените и много добре знае това. Когато влиза в стаята, жените го усещат а другите мъже изпитват завист.
Той се възхищава на красиви жени, но не обича когато те говорят високо или се обличат ярко. От негова гледна точка те трябва да се държат скромно. Цялото внимание се полага само на него!
Той обича да се намира на въздух, особено денем, когато Слънцето е на небето – неговият покровител. Обича спорта и победителите в него. Възможно е да ви се струва, че той се страхува от поражение. Но Лъвът добре знае как да превърне поражението в победа. Той ще прояви своето майсторство, за да бъде сред победителите или поне така да изглежда, и е способен да измами зрителите, които повярват, че той наистина е загубил. Ще успее да ги убеди, че само досадна грешка на съдбата не му е донесла успеха, напълно заслужен от него.
Лъвът определено се отнася към екстровертите. Той е експанзивен, щедър, контактен. Обича да се смее. Наслаждава се на разкоша и смята, че най-доброто не е прекалено за него. Ако му принадлежи нещо, той е сигурен, че то е най-доброто. Не търпи възражния по подобен повод.
Не е фен на половинчатите неща. Ако влезе в схватка, то най-вероятно това ще е велика битка. Ако съществува роман, той трябва да искри и да се превърне в пожар. Той е играч в живота и в любовта. Той не смята за безумие да върви срещу съдбата, защото чувства, че му е съдено да победи.

На всеки, който се отнася добре с него, винаги е готов да плати заслуженото. Жените го обичат заради страстта и настойчивостта. Той е открит по натура човек, добър приятел. Ако възникне необходимост, той е способен на риск и може да се подложи на опасност заради безопасността на хората, които обича.

Надарен с необикновени способности, той обикновено се ползва с популярност. Дори тези, които трудно се разбират с него, нямат нищо против него лично. Обичат го на разстояние. В началото самоувереността му може да ви се стори малко отблъскваща. Но ако сте наблюдателни, ще разберете, че е лесно уязвим. Необходимо му е околните да споделят високото му мнение за себе си, и ще направи много, за да ги завоюва.
Никога няма да сбъркате, ако го поласкаете още веднъж. Каквото и да му кажете за него самия, той ще си припише още по-високо мнение за себе си. Това е ахилесовата му пета, ласкателствата могат силно да повлияят на решенията му. Действайки по такъв начин, можете дори да го ожените за себе си.

Той постоянно се влюбва. Романът е стил на живота му. Истински е щастлив само когато е свързан с очарователно създание, което го обожава. Рано или късно ще открие тази, без чието възхищение няма да може да мине, и ще се ожени за нея. Сред мъжете, родени под този знак, няма много ергени, но, уви, тяхното мнение за жените невинаги е най-доброто. Макар и да изпитват кралско презрение към жените с леко поведение, те лесно стават техни жертви. Причината е, че тези жени знаят как да напипат основната им слабост – тщеславието.
Работата му често може да е небрежна. Но винаги е способен успешно да замаскира прибързаните си действия. Ако не успее, то ще е поради липса на търпение. Но много добре умее да внуши, че виновен е не той, а някой друг. Така може да си навлече раздразнението на колегите, но няма много да се притеснява за чувствата на околните.
Способен е на творчество в работата, макар че то често носи повърхностен характер. Той обича нещо да организира, да се откроява, но търси моментален и ярък ефект. Това напълно го удовлетворява.

Изпада в ярост, когато не се получава така както иска, и не може да търпи възражения. Знаменитата реч на Никсън в Конгреса, когато възкликва: „Концентрирал съм се в това дело, не ме отклонявайте с факти”, е проява на типичната за Лъва войнственост.
Ако нещата не вървят както трябва, той изпада в униние. В такива моменти подхождайте към него внимателно. Но той няма дълго да остане в депресия. Прекалено много възможности го чакат, за да може да се прояви като цар на джунглата.
Лъвът е ревнив. Макар да чувства, че живее на върха, той се опасява, че обстоятелствата може да го въвлекат в съревнование с други смъртни, които са по-ниско от него. Ако вашият мъж или любим е Лъв, пазете се! Не събуждайте ревността в него. Той е в състояние да накаже мъжа, флиртуващ с неговата дама, а после да накаже и нея.

Жените са му необходими като въздуха и водата. Всяка нова среща той разглежда като възможност да прояви своята доблест. Ако ви е поканил на среща, вече предвкусва нещо незабравимо.

Жената, която влиза в контакт с Лъва, трябва да помни едно много важно правило: никога, никога да не го дразни. Това, което му обещаете, най-добре е да изпълните. Лъвът не обича неяснотата. Ако не сте готова на всичко, стойте си вкъщи и си шийте гоблена. Той смята, че жената винаги трябва да е пълна с желание и е способна на много, понеже той самият е постоянно готов за това.

От друга страна, огромната му самоувереност може да ви заблуди с намек за тайнственост. Той е прекалено сигурен, че всяка жена мечта мечтае да му принадлежи. Затова тази, която го накара да почувства, че трябва да се домогва до нейното разположение, вероятно ще загуби.

Като любовник се придържа към аксиомата, че „действието разсейва безпокойството”. Той не е склонен да се съмнява в себе си, не е привърженик на боязливия, внимателен подход към жените. Никакви колебания и съмнения. Тя трябва мигновено да се окаже в постелята.

Понякога това му вреди. Неговата партньорка смята, че той иска да е победител в сексуална олимпиада, и се съмнява, че може да е достойна за него. Не му помага и това, че отделя малко внимание на предварителните ласки. Лъвът се интересува само от собствените си сексуални потребности. След това той чака от жената възхищение от способностите си. В него винаги остава приятно усещане след секс.

Той е рядко издръжлив и неуморим в секса. Но това не означава, че ще настоява за него по-често от веднъж дневно. В края на краищата кой може да очаква повторни действия от царя? Той прави това един път, но с удоволствие.

Трябва да удовлетворите властните му изисквания. Не бъдете сдържани и скромни. В началото може да се държите така, че да разбудите въображението му, но Лъвът обича жената да демонстрира удоволствието си от секса с него. Когато тя стене, загубила контрол над себе си, и се задъхва от възторг, му показва, че той знае какво прави.

Никога не отказвайте на Лъв, иначе той просто ще тръгне на лов за нова плячка. Когато не е обвързан, той се отнася към всички жени отвисоко. Според него всички те са празни бутилки, нуждаещи се от съдържание. Иска жената да му се подчинява. Стандартната „мисионерска” поза напълно го устройва. Той знае колко е потентен и не вижда причина да я украсява по някакъв начин.

Предпочита традиционните форми на сексуални отношения. Ако е принуден задълго да остане без толкова необходимото му възхищение от страна на жените, той може да зацикли върху този проблем. И няма да е в състояние да мисли за нищо друго. Може да пренебрегне приятели, семейство, работа и накрая да се озове в някой скъп бордей, където момичетата знаят как да го избавят от натрапчивите идеи.

Винаги можете да завоювате всеки представител на този знак, ако демонстрирате внимание и го обсипете с неподправени комплименти, че безкрайно му се възхищавате. Ако това наистина е така, значи ви е провървяло. В противен случай може и да преиграете. Лъвът няма да се усъмни в искреността ви, защото наистина се смята за възхитителен. Почти никакъв комплимент не се струва на Лъва прекален.

Има и друг начин да направите впечатление на Лъва: бъдете забавни. Лъвовете имат чувство за хумор и обичат да ги забавляват (а всеки цар си има придворен шут).

Няма да сбъркате, ако поканите Лъва на културно мероприятие, особено ако това е някоя премиера.

Какво дразни много силно Лъвовете? Прекалено яркият грим.

Какво най-много дразни Лъвиците? Стиснатостта.

Имайте предвид, че както Лъвовете, така и Лъвиците се смятат за достойни за най-доброто. Лъвът винаги пътешества в първа класа. Ако искате да направите впечатление на Лъвица, харчете пари, плащайте сметките, без да се мръщите, купувайте билети за най-хубавите места, не забравяйте за цветята, виното и телефонните позвънявания.

Ако искате да направите впечатление на Лъв, купете най-доброто месо и не жалете виното. Ако гостът си донесе бутилка добро вино (той със сигурност ще го направи), похвалете го за добрия му избор, възхитете се на букета и вкуса му. А после поднесете вашия сюрприз – потресаващ десерт или рядко бренди.

Създайте атмосфера на разкош.

Още в тази категория: « Рак Девa »
Влезте, за да коментирате
Real Time Web Analytics