Неделя 9 Август 2020
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00

Рак

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 1809 пъти

Казват, Ракът е попаднал в Зодиака не заради добри дела. В разгара на битката на Херкулес с Лернейската хидра в крака на героя се вкопчил рак. Естествено, че Херакъл убива животното, но Хера, наблюдаваща схватката, решила за отмъщение на Херкулес да вземе Рака на небето.

Стихиите, влияещи върху съдбата на Рака

Раците са деца на Луната и през целия си живот чувстват върху себе си нейното влияние. Тя ги надарява с изтънчена емоционалност, ранимост и стремеж да се потопят в своя собствен свят.

Ракът е знак с отлично развита интуиция и влечение към природата. Представителите на този знак умеят да черпят сили, работейки със земята, садейки дървета и отглеждайки растения. За тях са характерни резки промени на настроението, които също често зависят от лунните цикли. Тези хора мога да бъдат и ангелски мили, и дяволски опасни.

Съвет на астролога: Ракът трябва да се научи да се доверява на близките си и по-често да разкрива пред тях ранимата си душа, тогава талантите им ще заблестят в цялата си красота.

Малко обща характеристика

Много Раци имат голям творчески потенциал. Те имат богата фантазия, романтични и чувствителни са. Много представители на този знак са общителни и умеят да поддържат непринуден разговор. Надарени са с удивителен талант да подтикват хората да действат в техен интерес и правят това меко и незабележимо. Тяхната практичност по странен начин се съчетава с наивност. Често те се опират на своята интуиция.

За много хора изглежда, че Ракът е затворен и неуверен в себе си. Но това е само първо впечатление: стига да се впише в обществото, и той започва да блести с таланти и чар.

Романтичност, съзерцателност, изящество и очарование – това са най-типичните за Рака характеристики.

Кариера, любов, превратности на съдбата

Повечето представители на знака Рак вярват ви истинската любов и искат да я намерят. Проблемът им е в това, че често са готови да приемат за любов моментното увлечение. Когато надеждите им се попарят, те трудно преживяват разочарованието и когато отново се впуснат в търсене на половинка, стават още по-предпазливи.

Понеже Раците имат талант на манипулатори, те добре се чувстват в професии, свързани с общуване. Сред Раците има много търговци, конферансиета, притежатели на магазини, писатели и администратори. Още един талант на представителите на този знак е кулинарството. Много знаменити майстор-готвачи и ресторантьори са Раци.

За повечето Раци съдбата готви много изненади само в млада възраст. Свойствено им е да търсят, да експериментират и да правят грешки. С времето животът им влиза в релси и те се заобикалят от любими хора, на които могат да се доверят.

Тя може да напомня въплътени мечти, които мъжете пазят в тайна кутийка в своето съзнание. Но зад срамежливия, нежен образ се крие великолепна чувствена жена. Тя има скрита емоционална дълбочина. Като в приказката за Спящата красавица и принца, нейният еротизъм се пробужда благодарение на любовта, която освобождава огъня, скрит под плахите маниери.

Но не чакайте от нея смела крачка – тя е неспособна на такава. Вие трябва да уловите финото подсказване, непроизнесено на глас. Възможно е тя да ви дава нишани, когато емоционалният ви телефон е изключен. Ако сте изпуснали този шанс, късметът ви е обърнал гръб. Жената Рак е прекалено уязвима за да предприеме още един опит.
Както и за всички водни знаци (Рак, Скорпион, Риби), в отношенията за нея е много важно доверието. Жената Рак изключително внимателно отдава своето сърце.

Най-много от всичко на света тя се нуждае от любов и защитеност. Тя навеки е вярна на човека, дарил й чувство за безопасност. Няма да забелязва никой друг и ще се държи за него здраво. Предателството в любовта я опустошава и за прошка ще има да чакате дълго, дълго време. Всъщност тя прощава само с разума си, но емоционално – никога.
При първото запознанство с жената Рак ще откриете, че тя може да бъде кокетна, но това ще е изтънчено и няма да бие на очи. В нея няма нищо крещящо, тя е мека личност, дълбока и богата. Тя не е просто романтик – тя е убедена, че любовта е истинската тайна на живота. Иска да разкрие тази тайна с мъжа на мечтите си. Може да звучи старомодно, но част от очарованието й се крие в това, че тя наистина е старомодна. Това особено качество пробужда в мъжете желание да я закрилят.
Непоправимо сантиментална, тя пази сувенири, напомнящи й за миналото, мисли за тях. Ще постави в рамка старите снимки, ще пази писмата, ще поддържа връзка със стари приятели. Тя е предана на любимия и семейството си.

Нежна, романтична, женствена, съчувстваща, надарена с въображение, съблазнителна, тя е способна да превърне дома ви в място, което никога да не пожелаете да напуснете.
Трябва ви компас, за да не се загубите в света от емоции на тази жена. Без добър компас никога няма да сте наясно с отношенията си с нея. Когато ви терзаят съмнения, спомнете си това правило – тя много разчита на подкрепата на близките си хора, макар че рядко изразява своите чувства. Панически се страхува от критика, особено от присмех. Нищо не я ранява повече и не й се струва по-жестоко и несправедливо. Нейната услужлива памет ще пази болезнените спомени дотогава, докато не й се предостави случай да отмъсти.

Нейните спомени са подобни на гравюра върху стоманен лист. Нищо не може да ги изтрие. Една от причините за добрата й памет е, че тя държи на миналото. Предпочита да живее в него. Животът за нея не е ограничен в конкретно време и място. Тя обича дома си и с удоволствие се грижи за него, за да го направи по свой вкус. За нея домът е по-скъп от всичко.

Никой няма да си тръгне гладен от нейните владения. Тя е прекрасен кулинар, а хладилникът й винаги е пълен. Това е една от проявата на нейното желание да се чувства сигурна. Просто трябва да знае ,че утре ще има храна и пари. Не е алчна, но заделя пари за черни дни, дори в повече, в случай че се окажат много черни.
Лесно се разделя с парите само когато са й нужни, за да успокои с тях засегнатите си чувства. Емоционалните травми могат да я хвърлят в големи разходи, но дори и тогава тя предпочита да харчи за нещо, което има стойност.

Тя не е клюкарка. Можете да й разкажете всичко, без да се страхувате, че ще се разчуе. Когато става дума за чужди тайни, тя е няма като риба. От друга страна, тя е прекрасен разказвач. Струва си да я послушате в компания на близки приятели, когато разказва случки от живота си.

Вече разбрахте, че е предана на приятели и партньор, но понякога тази преданост става прекалено натрапчива. На свой ред тя очаква безгранична привързаност от своя любим.
Иска й се около нея да се суетят, да се вълнуват, да я боготворят. Необходимо е да я ухажвате с мека грижа и търпеливо внимание, тъй като тя избягва прекалено настойчивите мъже. Ако искате да я завоювате, не забравяйте за рози, свещи, добро вино и лирични стихове. Победата няма да бъде бърза. Развитието на такива отношения ще са на живот и смърт, всичко или нищо, брак или сбогом завинаги. Внимателно обмислете намеренията си. Ако я загубите, тя завинаги ще остане в паметта ви.
Любовта за нея винаги е придружена от сигурност. Тя търси в любовта нещо повече от секс – дом, деца, стабилни отношения. Няма да дойде с вас в спалнята, преди да се убеди в сериозността на намеренията ви.

Намерила истинска любов, тя ще направи всичко за своя партньор. При определени обстоятелства тя може да стане и предана любовница, ако знае, че мъжът наистина не може да се ожени за нея или искрено не придава на брака никакво значение. Предаността е нейно достойнство, когато е решила да се посвети на някой мъж.
Някои мъже се оплакват, че нейната всепоглъщаща любов е обременителна, но каквато и да е причината, мъжете често са несправедливи към жената, родена под този знак.

Тя се нуждае от нежна стимулация дотогава, докато еротичното й въображение не се освободи от предразсъдъците. Нужно й е да покаже, че в любовта може да се държи така, както й се иска, да отговаря по начин, който силно възбужда мъжа, и да не се страхува от проявата на влечението си.

Нейната чувствена натура се намира под силното влияние на партньора. Ако той прояви внимание, съчувствие, доброта и загриженост, тя ще се разтвори пред него като цвете под топлите лъчи на Слънцето. Но много лесно можете да я изплашите – рязка дума или неправилен жест, изражение дори може да я накара да се затвори. Увереността й в себе си е доста крехка.

Тя може да бъде прекрасна любовница,тъй като има силна чувственост. Радостта, която изпитва, когато се освободи от сдържащите я ограничения, може да ощастливи всеки мъж. Тя отговаря на страстта така бурно, че да го лиши от разум и да направи всичко, което е по силите му.

Може дори да се пристрасти към сексуалните удоволствия, ако успее да ги получи. В началото на любовната игра се старайте да подхранвате майчинските й чувства и сантименталност, тъй като това само ще усили и задълбочи мощта на последващото сексуално единство.

Помнете, че с такава жена трябва да избирате подходящото време и обстоятелства. Не разчитайте на успех на задната седалка на колата. Тя трябва да се увери в желанието ви да се грижите за нея, следователно мястото трябва да е такова, където тя ще се чувства истински комфортно.

Нейното собствено гнездо е идеално място, тъй като най-добре тя се чувства у дома. (Вашето „леговище” става само ако тя е била там достатъчно често, за да не се чувства на чуждо място.) Всъщност когато приближава решаващата нощ, не е изключено тя да ви покани при себе си, на вечеря със свещи и добра музика. Не бъдете излишно агресивни, или никога няма да се озовете в спалнята й.

Докато й сваляте дрехата, тя иска да чуе от вас колко е очарователна. Жената Рак придава голямо значение на възхищението. Комплиментите просто са необходими и както вече знаете, тя не обича да я пришпорват. В любовта, за разлика от бягането, тя не смята надпреварата за най-добрия начин да се стигне до финала.

Добро място може да се окаже и нощният плаж, особено ако е огрян от сребристата светлина на Луната. Някак необяснимо и за самата нея й влияят магнетичните лъчи на небесното тяло, което я управлява, а прибоят за нея може да е прекрасна мелодия. Тя е готова да счупи всичките си стени и да ви разкрие неподозираната страна на своята природа – бурна, необуздана и прекрасна.

Жената Рак лесно се поддава на настроения и ако не иска да прави секс, може да е много изобретателна. Понеже много от жените, родени под този знак, намират мъжете за прекалено груби в любовта, подходът ви трябва да е такъв, че да я убедите, че сте изключение.

Този чувствен мъж няма да ви подложи на любовна атака. Той по-скоро ще изиграе ролята на внимателен почитател, ще ви подарява цветя, бонбони, вино и ще ви кани в добри ресторанти. В краен случай той ще направи завоалирано предложение, което може да се приема за смела шега. Така той си оставя път за отстъпление, понеже няма да преживее отказ.

Понеже е романтичен мечтател, лесно се влюбва. Въображението му бързо става пристрастно и той реагира на всичко: На познатия аромат на парфюм, почти познато лице, носещия се над водата звук на рог. Той вижда картини от миналото или фантазира за бъдещето. Може да съчини цял романтичен сценарий на основата на малък изходен материал. За съжаление същото става, когато той ревнува. Трябва да е сигурен, че избраницата му му е вярна. Самият той принципно не изневерява и изисква в замяна същото. Всичко останало е заплаха за стабилността, която той цени, и защитеността, от която се нуждае.

Мъжът Рак е много привързан и няма нужда от няколко жени. („Ако си имате една добра жена, защо ви е втора?”, ще запита типичният Рак.) Той предпочита да прави любов импулсивно, подчинявайки се на моментното настроение.
Той е надарен с въображение и е експресивен, има способност да съпреживява, интуитивно разбира чуждата душа, особено страдащата. Може да проникне във вашите емоции, да разбере проблемите ви. Любящ и внимателен, той е готов на много, за да зарадва избраницата си. Умее да забавлява и глези.

Най-много иска любимата му да споделя неговите мечти. Той е верен и се отнася сериозно към своята роля на защитник. Мъжествен е, но това може да се прояви не в твърди мускули и суров облик, а във вътрешната му сила, нежност и чувствителност. Ако искате някой да се грижи за вас и се нуждаете от постоянен предан спътник Ракът е вашият човек.
Идеално му подхожда жена, която да поеме тежкото бреме на проблемите върху плещите си. Партньорката в ролята на лидер може да се окаже негов идеал. Може да си измисли за партньорката хиляди немислими достойнства. Ето защо е толкова важно още със запознанството да се вживеете в идеалния образ. Привличат го интелектуални жени, образовани. Не забравяйте да го убедите колко важна е за вас вътрешната, духовната страна на живота. И помнете, че той е най-романтичният и сантиментален знак.

Не е толкова лесно да бъде опознат. Той винагинещо крие, дори от най-близките си. Неуморим е, склонен към тъжни размисли, идеалист и мечтател, крайно сантиментален. Той е емоционално неустойчив, за него са характерни скокове в настроението и способност да увлича хората след себе си както му е угодно.

На пръв поглед той може да ви се стори непостоянен, повърхностен, но това е само едно от настроенията му. Той е много зависим от цикличното въздействие на Луната, която го управлява. Следващия път може да се сблъскате с него в момент на недружелюбното му отношение към околните.

Дори след като го опознаете по-добре, ще продължават да ви озадачават бързите смени на настроението му. Ако му възразяват, той е в състояние да прибегне към грубост. Но ако му отстъпят, сам ще се извини, че е настоявал на своето. Възможно е да вярва в женската еманципация, но природата му го кара да бъде нежен със слабия пол и да го защитава. Той е куртоазен и галантен, обаятелен човек от старата школа.

Той обича компанията на красиви жени, особено ако са остроумни. „Че кой не обича?”, ще попитате вие. Да, обаче Ракът особено го привличат такива жени. Завоювал някоя от тях, той бързо се превръща в собственик. На жената, която той обича, няма да й е лесно, понеже той разчита на прекалено много. Той е склонен да се затваря, ако изпитва разочарование, но няма да каже открито това, което го притеснява.

Той обича вкусното хапване и пийване, но не чакайте да се облече специално по такъв случай. Той говори с удоволствие и нерядко е много красноречив. Понякога е достатъчна една негова дума, за да поведе хората след себе си и да ги накара да постъпват така както той иска. Фантастичната му памет му дава блестящи преимущества в спорове и дискусии.

Има твърди убеждения и всичко ще върви гладко, докато несе опитвате да противоречите на убежденията му. Ако му възразявате, няма да се успокои, докато не ви убеди в неговата. Ако заподозре, че не е успял да го направи, той ще се върне на темата при първа възможност и буквално ще ви засипе с допълнителни доводи. Спорът може да завърши само с вашето съгласие, дори само заради мира и спокойствието. Но той може не само да говори, но и да слуша.
Острият му аналитичен ум е способен да разреши най-заплетения проблем. Той е вещ в паричните въпроси. Усеща възможността да направи пари по-бързо, отколкото гущерът – мухата. Но го интересуват по-скоро традиционните и консервативните начини да направи състояние. Той не обича да рискува. Той е чувствителен, сантиментален, с неохота се разделя със стари приятели, навици и места, с които е свикнал. Старае се да запазва приятелите си завинаги. С удоволствие ще се види с приятели от детството, дори отдавна нищо да не ги свързва. Страхува се от житейските промени и им се съпротивлява. Привързан е към спомените и страда по отминалите дни. Обича да се връща към спомените си.

Постоянно са му необходими уверения в любов. Не разчитайте на лек роман с такъв мъж. Той възприема любовните отношения прекалено сериозно. Чака от любимата си и умствено, и физическо поощрение наравно. Сам предан, очаква преданост в замяна. Вярва в продължителната привързаност, способна да преодолее изкушенията. Това го успокоява. Той не е бродяга по душа, обича да си стои вкъщи. Смята, че съвместимостта и удовлетвореността започват в дома. Но има тенденция към самодоволство, преминаваща в ограниченост.
Ракът търси продължителна и постоянна връзка. В случай на разрив той ще си намери нова любов – бързо умее да преминава към интимни отношения. Но тази, която наистина е засегнала чувствата му, той никога няма да забрави, каквото и да се случи след това. Той е сложен човек, не е лесно да се живее с него заради бързата смяна на настроенията му, но не и скучно. Неговото постоянство по пътя към целите му е добро предзнаменование за успех, а чувствителността и интелектът му позволяват да заема ръководно положение в областта на политиката, литературата и бизнеса.

Внимание! Бъдете внимателни с него по пълнолуние!

Той се нуждае от постоянно стимулиране. Ако го получи, ще бъде прекрасен обожател. Харесва му ролята на учител и е добре да сте достатъчно мъдра, за да го накарате да повярва, че ви е поверил най-съкровените тайни в секса.

Той е търпелив и настойчив и ще ви се наложи да стигнете далече, за да победите това съчетание. От самото начало той знае къде отива, макар че може да стигне там и по заобиколен път. Дайте му възможност да командва. Ще ви хареса. В края на краищата самото пътешествие винаги е по-приятно от пристигането.

В началото на запознанството избягвайте грубостта и вулгарността. Той е склонен да идеализира партньорката си и всяка дразнеща постъпка може да намали шансовете за продължителна любовна връзка. С времето той става по-реалистичен, по-разположен да приема поведение, което в началото го оскърбява. Но винаги бъдете нащрек, защото във всеки момент може да се върне към вродената си придирчивост. Ако той не види дружелюбно отношение, ще се затвори, ще се скрие като кораб в безопасно пристанище.

Предварителните му ласки са уверени и целенасочени, той иска както да ощастливи вас, така и да задоволи собствените си желания. За разлика от мъжете, които смятат за доказателство за мъжествеността си презрителното отношение към партньорките си, той е чувствен и се отнася към партньорката си с нежност.

Необикновената памет на Рака му помага в любовта. Той помни всички детайли, които са възбуждали партньорката му и дори младежките спомени могат да му послужат в по-зряла възраст да усъвършенства своя опит.

Ракът е много уязвим. Реагира както на похвали, така и на критика. Недвусмислено му покажете, че му се възхищавате. Нищо не вади Рака от неговата черупка както щедрата похвала. Изберете качество, което според вас заслужава искрена възхита. Харесва ви как се облича? Усмивката? Умението му да слуша? (Никой не може да надмине Рака по това качество.) Кажете му го. Не изтъквайте някое измислено достойнство само за да кажете нещо приятно. Ракът винаги улавя разликата между искрения комплимент и фалшивия.

Демонстрирайте добрината си пред Рака. Занимавате се с благотворителна дейност? Обичате децата? Непременно му разкажете за това. Или обсъдете надълго някой личен проблем, който ви безпокои. Тогава Ракът може да ви покаже най-добрата си страна – умението да съпреживява и да даде конструктивен съвет. Финанси, политика и спорт – ето ви области, които го интересуват особено силно.

Ако ще го каните на среща, купете билети за театър или концерт. Ракът обича музиката. Изтънчен ход ще е покана за заведение, където има жива музика.

Ракът не се хвърля с главата напред в каквото и да е. По природа този знак е предпазлив, дори страхлив, когато става дума за привързаност. Те се стараят да избягват еднозначните отговори „да” или „не”. Едно подсказване: колкото повече го увъртат, толкова по-малко вероятна е благоприятната развръзка.

Истинският Рак рано или късно ще намери причина за обида. Удивителната им памет постоянно възобновява стари рани. Рак, способен да прости и забрави, се среща по-рядко от тревоядна змия.

Още в тази категория: « Близнаци Лъв »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics