Неделя 9 Август 2020
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00

Телец

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 9460 пъти

Знакът Телец е свързан със самия Зевс, който приел облика на бял бик, за да се домогне до любимата си Европа. От този съюз на остров Крит се родил Минос.

Стихиите, влияещи на съдбата на Телеца

Тъй като Зевс е бил влюбен, когато е приемал образа на бик, той е оставил Телеца на разпореждането на любвеобилната Венера. А за да има все пак глава на раменете си страстният Телец, го контролира Земята – стихия щедра и рационална.
Надарен с много таланти, Телецът винаги подхожда внимателно и без да бърза и рядко ще порази някого открито. Всичките си достойнства той разкрива постепенно, стъпка след стъпка, заобикаляйки се с удобства и материални блага. Избрал цел, Телецът върви към нея бавно, без да се отклонява от пътя.
Съвет на астролога: Телецът има всички основания да вярва в собствените си сили. Съмненията само усложняват земния път на този знак. Не се обременявайте с недоверие и ревност – те ще отнемат жизнената ви енергия.
Малко обща характеристика
В спокойно състояние Телецът е дружелюбен и добродушен. Той знае към какво се стреми и знае как да го постигне. Това е един от най-верните знаци, който строго спазва законите на брака и приятелството и очаква към себе си съответстващото отношение. За представителите на знака Телец е свойствена настойчивост и известна приземеност. Но и големите чувства не са му чужди – способен на силни емоции, той е готов на подвиг заради любимата.
На пръв поглед може да си помислите, че Телецът е бавен и муден. Но когато след време станат видни резултатите от упорития му труд, малцина са тези, на които ще им се обърне езикът да го нарекат „дървеняк” – пробивната сила на представителите на този знак просто поразява.
Решителност, практичност, сила на волята и търпеливост са най-характерните за Телеца качества.
За представителите на този знак е свойствено и трепетното отношение към тяхната собственост. В болезнени прояви това качество може да граничи с тирания.
Кариера, любов, превратности на съдбата

Любовните преживявания на Телеца са прости. В любовта, както и в живота, той действа на принципа „Дойдох, видях, победих”.
Чужди са му игричките и намеците, предпочита честни и открити отношения, където щастието е просто, разбираемо и толкова земно.
Кариерата на Телеца принципно се развива добре. В областите, където трябва да прояви упорство и настойчивост, той няма равен. Умее да подреди всеки процес от търговията до строителството. Доколкото чувството за прекрасното отлично се съчетава с тяхната практичност, сред Телците има много талантливи дизайнери и архитекти.
Младите Телци са подложени на доста изпитания, дори търпят нужди. Но впоследствие тяхното трудолюбие и целеустременост биват възнаградени и към Телеца потичат благосъстояние и успех.

В изкуството на съблазняването тя е Леонардо да Винчи, ненадминат майстор с усмивката на Мона Лиза и чувствен поглед. Но тя не е създадена за случайни връзки и мераклиите за приключения за една вечер най-добре да обърнат антените си на друга страна. Жената Телец не е еднодневна приятелка. Тя се нуждае от стабилност и защитеност, думата „случайно” отсъства в любовния й речник.

В много аспекти жената Телец е идеалното въплъщение на жените от миналото, тя е предана и грижовна. Това е истинската майка земя, която обича, храни и отдава своите сили. Влюбената жена Телец е обладана от земна страст. Това състояние разкрива в нея всичко най-добро. В любовните отношения тя не гради от себе си образ на девица и не кокетничи. Държи се естествено, проявява искреност, не крие чувствата си от възлюбения. Нейният сексуален апетит граничи с ненаситност.

Ако ви обича, никакви критични забележки по ваш адрес няма да й повлияят. Тя е самостоятелна в съжденията и потребностите си и се доверява на собствената си интуиция.

Страстна любовница и верен приятел, тя може да даде много. Но много изисква в замяна. Ще ви се отдаде изцяло и ще вземе всичко, което може. Любителите да живеят наготово не бива да хранят празни надежди.

Харесва й да бъде обект на преследване и ухажване, но не може да бъде завоювана. Тя сама взима решение дълго преди вие да разберете, че решаващият момент е дошъл. Тя планира напред и смята, че в такова важно дело като секса не може да се доверява на случайността. Тя внимателно приготвя декорацията. Отделя огромно внимание на детайлите – жената, родена под този знак, ще обърне внимание на всяка дреболия. Можете да се похвалите за мнимата победа – тя никога няма да ви даде да разберете че всичко е решила сама.

Жената Телец е истински романтик. Тя е уравновесена, лишена от афекти, сексуална, артистична, доброжелателна, има отличен вкус. Ако сте поразили въображението й, смятайте се за щастливец.

Нейна повелителка е Венера, затова тя знае всички начини за съблазняване без учебници. Невинно поставяйки крак върху крак, тя ще изпрати сексуални сигнали към всички мъже, които са в помещението. Ако наистина иска да заинтересува някого от тях, тя просто ще насочи еротичните си антени в негова посока. Стига мъжът да не е мъртъв, той ще реагира.

Понеже е чувствена, тя е несравнима в изкуството да привлича мъжете. Но избира само някои. Тя може да се стори прекалено традиционна на тези, които предпочитат бързото сближаване. Тя се опира на интуицията си относно потенциалния си партньор. Душата й си има своите причини.

Тя е достатъчно сантиментална и търси своите права. Истинската любов с нея няма да минава гладко. Тя по рождение е ревнива и е способна да устройва шумни сцени, които биха посрамили и най-добрите холивудски пиротехници. Ако смята, че я пренебрегват, няма да настоява на своето с косвени или изкуствени средства. Ще ви каже директно всичко, което й е на ума. Може и да счупи някоя чиния в главата ви, просто за засилване на ефекта.

Жената Телец знае какво иска и в своята упоритост може да изглежда неразумна (нейният инат може да изглежда несъзнателен). Ако тя се домогва до нещо, върви право към целта, дори ако за това е необходимо да прибегне до сълзи, заплахи или счупени чинии. Ако сте свързани с такава жена, бъдете готови или да отстъпите, или да излезете от играта.

Ако я презират, тя става опасен враг. Ще се възползва от всяко оръжие, за да си отмъсти. От друга страна, тя е готова в еднаква степен да дава и взема. Много се привързва, но притежава вродено здравомислие. Бързо разкрива измамите, но инстинктивно отговоря с взаимност на искреността на партньора.

Тя е жертва на своите емоции. Някои правят грешка, като недооценяват нейния интелект, тъй като тя не е склонна да демонстрира остроумието си в обществото. Има рядка форма на интелект – знае, че за разбиране на истината трябва да се довери на интуицията си. Тя е практична и не е склонна към идеализъм.

Няма да въздиша по герои от екрана, когато къде по-достъпен човек стои до нея. Не вярва в платоничната любов, любовта за нея съществува само заедно с физическото влечение. На млади години жената Телец жадува по-добре да опознае живота, и мъжът, способен да я научи на това, има най-добри шансове да завоюва сърцето й. Но колкото повече опознава мъжете, толкова повече изисквания предявява при избора на партньор. Има си цял списък с изисквания и няма да стигне далече с мъж, който не ги покрива.

Тя е чувствена и ако партньорът не може да я удовлетвори, без угризения на съвестта ще си намери друг. Не се опитва да намери разумно обяснение на сексуалните си потребности. Достатъчно й е, еч те съществуват. Тя се облича с вкус, но без разкош. Знае как да прави покупки съобразно бюджета си и ще получи най-доброто срещу парите си.

Тя обича ювелирните украшения. Жената Телец често носи пръстени, обици, а особено обича колиета. Шията й е много чувствителна и украсявайки я, тя изпитва особено удоволствие. Тя цени разкоша. Мъжът, способен да й го подсигури, задълго ще остане владетел на сърцето й. За съжаление тя е склонна към безгрижие. Когато е сигурна в себе си и с вас й е леко и хубаво, тя ще стане ленива, небрежна и ще закъснява за срещи.

Понеже и тя, както и мъжът Телец, е почитателка на доброто хапване и пийване, може да напълнее. Необходим й е обект на привързаност, но заради вродения си консерватизъм по-скоро ще разчита на брак, а не на връзка. Необходимо й е да бъде свързана с този, който е редом до нея. Но тя е склонна да се отнася към всеки като към собственост и няма да предприеме нищо, за да си гарантира верността му.

Макар че има силни емоционални реакции, самоконтролът й е силен. Тя никога не показва чувствата си на хората. И макар че можете да я възбудите, тя е способна да сдържи своите желания толкова дълго, колкото изисква здравомислието. Жената Телец може да изглежда крехка и безпомощна, но тя не е такава. Тя винаги е упорита и настойчива.

Тя е добра готвачка, прекрасна любовница и може да стане добра жена, понеже е много предана и любяща натура. Но – едно предупреждение: Тя никога не прощава изневярата. Ако сте любвеобилни, не се спирайте на нея, ще съжалявате. Тя е есенцията на жената. Така се и отнасяйте към нея.

Жената Телец ви е поканила на вечеря на свещи. Приготвила е блестяща вечеря и прекрасно вино. Докато беседвате, ще забележите, че има приятен глас (много жени Телец пеят добре). Очарован сте от облеклото й и прекрасния подбор на украшения. Тя е намерила и във вас нещо привлекателно, иначе нямаше да се озовете там. И ще получите всичко.

Ще забележите, че има мека и свежа кожа – това е характерно за тези жени. Деколтето открива високите й гърди, а повечето жени от този знак имат пищни форми. След това ще потанцувате и парфюмът й ще ви отведе далече. Тя се е приготвила за тази среща както трябва. Цялата вечер е резултат от прекрасно обмислен план. В спалнята гори тиха светлина, постлано е копринено бельо – жените Телец предпочитат коприна, лен и памук.

Бъдете нежен. Тя очаква да сте добър и търпелив и да правите любов така, както го пише в книгите. Тя се надява да получи удоволствие от секса и не се интересува от необичайните идеи. Ако искате да разработите нови методи, трябва да го правите постепенно, след като се почувства сигурна във вас. Макар че има огромен потенциал за сексуални експерименти, тя е вярна на пристрастията си и не им изменя с лекота. Жената Телец е взискателна любовница. Така или иначе рано или късно ще стигнете до леглото. Тя ще ви остави без дъх. Всяка връзка е напрегната, като корида. Тя приветства сдържаните знаци на обожание.

Поведението й в спалнята е дълбоко романтично. Оформлението винаги трябва да е в ред. Обича и кожата и може да поиска да правите любов върху кожа или кожено палто, постлано на земята. Винаги ще е максимално съблазнителна. Обича да въплъщава сексуалните си фантазии. За да засили еротичността, тя ще разиграе съпротива или ще се нахвърли върху вас като кръвожаден звяр.

Всичките й действия са достоверни, здраво изражение на истинска страст. Но тя може да стигне и до крайности. Жената Телец се разкъсва между мощното сексуално влечение и потребността от безопасност. Понеже сексуалността й е огромна, може да стигне до нимфомания. Непременно трябва да получи удовлетворение.

С възрастта става безразлична към външните прояви. В началото е предпочитала копринена постеля, сега я възбужда поизносено одеяло, постлано върху пясъка или земята. И може да предпочита да й миришете автентично, на мъж.

Той няма да ви хване за краката, нито ще ви отведе на разсъмване. Работата не е там, че Телецът няма смелост за това, просто такава идея никога няма да му хрумне. Ако неговата избраница се е оказала заточена в крепост, той по-скоро ще почука на вратата, отколкото да се пазари за откуп. Ще постъпи по най-благоразумния начин.

Този човек на първо място е мислещ, трезв и практичен. В своя подход към жените той е предпазлив, предпочита до приемане на решение да изучи обстановката. Той няма да тръгне да завоюва трофей, който преследват всички. Нужна му е спътница за дълъг път, а не лъскав автомобил, който скоро ще трябва да предаде за скрап. Той цени сигурността и стабилността.

Това не означава, че той ще откаже да прекара уикенда с красива блондинка. Светът е населен с много сексуални, чувствени и, изглежда, лекомислени Телци, които определено обичат да правят секс. Но прониквайки по-дълбоко, ще откриете човек, който не търси краткотрайни отношения. Когато става дума за емоционалния му живот, той може да си позволи да бъде търпелив.

Болезнено приема отказ, но повечето жени няма да го забележат. Той може да изглежда доста флегматичен, но неговата на пръв поглед дебела кожа всъщност е доста тънка. При първото запознанство изключителната романтичност на Телеца не се хвърля на очи. Той ще постави обожаваната жена на пиедестал, но далеч няма да се отнася към нея като към статуя. За разлика от някои мъже, склонни да идеализират жените, Телецът ви обича такава, каквато сте в действителност.

Този мъж не е способен да изрече „Обичам те” с лекотата на Близнаците или Везните, но той ще ви демонстрира своята преданост с неочаквана щедрост. Разбира се, неговите подаръци няма да са лекомислени, понеже, харчейки пари, той знае истинската стойност на нещата. По-скоро ще ви купи едно скъпо украшение, отколкото дузина безполезни джунджурийки.

Зад сдържаността на Телеца се крие страстна, физическа същност. За него любовта и чувствеността практически са синоними. Както и жената Овен, той е праволинеен в секса. Не вижда необходимост от вариации, но пък има сила, за която може да мечтае всяка жена. Неговата огромна виталност компенсира еднообразието.

Той е чувствен, волеви, благоразумен човек, на когото можете да се доверите. Той е верен, надежден, добър, има изтънчено и ненатрапчиво чувство за хумор. Жените, които търсят сигурен партньор, си струва да обърнат внимание на Телеца.

Търпелив, но силен – ето неговото описание. Ще вземе своето, като му дойде времето и никога няма да отстъпи на половината път. Неговите страсти не се виждат веднага, но когато той твърдо е решил да ви покори – внимание! Няма да ви е лесно да се откопчите от него. Възможно е да предпочетете да останете и да се наслаждавате на компанията му.

Не си губете времето да кокетничите. Той се досеща кога просто скромничите. Колкото повече се стараете да го измамите, толкова по-упорит става той. Ако изобщо познавате мъжете, знаете, че той е упорит. По-точно казано – най-упоритият от Зодиака. Телецът мъж обикновено е добре развит физически, което е част от чара му. Той има земна, здрава, чувствителна натура.

Той обича да се отдава на страсти в комфортна обстановка. Тя включва приглушена светлина, тиха музика, вино или коняк… Обстановката за него почти винаги има същото значение както и самото правене на любов. Той се обгражда с красиви вещи, мебели, картини, иска да има най-доброто. Може да изпие две чаши и да си легне да спи, докато вие още се помайвате какво да правите. Да упорствате, опитвайки се да се сближите с Телеца, е напразно губене на време.

Той е любител на вкусното пийване и хапване. Често излишното тегло е проблем на този знак. Истински гастроном, той не яде просто защото е гладен и не пие защото му се пийва. Той знае какво да избира. Това е справедливо и по отношение на сексуалните му апетити, и предпочита жени, които удовлетворяват основните му изисквания.

И в храната, и в пиенето, и в секса Телецът иска да получи най-доброто. Той не е от тези, които с удоволствие целуват въздуха, който току-що ви е докоснал. Той стои с два крака на земята и е истински мъж.

Частично това се проследява в огромната му сигурност в собствената сексуалност. Не му е необходимо да доказва нищо сам на себе си, както това правят много други мъже. Както отбелязва Марк Твен, той има спокойна, хлъднокръвна смелост на християнин, който държи в ръцете си четири коза.

Срещата с него ще ви е приятна. Не е необходимо да разигравате някакъв образ, бъдете самата себе си. Той ще ви убеди, че сте прекрасна. Телецът знае ценността на парите и иска ценят парите му. Насила нищо не можете да му продадете, той трябва да поиска да го купи. Само по собствено желание Телецът се разделя с парите си и невъзможно да бъде принуден. На рождения си ден ще получите най-скъпото, за което отдавна сте мечтали. Или два билета за първа класа за околосветско пътешествие.

Здравомислието е основна черта на мъжа Телец. Той не се бои от тежка работа, стабилен и конструктивен е. Препятствията само увеличават неговата находчивост.

Независимо от здравия му вид, ако мъжът Телец заболее, ще оздравява бавно и дълго. От друга страна, той е склонен да се грижи за себе си. Инстинктивно чувства, че трябва да си пази здравето. Не се опитвайте да му казвате какво да яде, нито какво да прави и къде да ходи. И на вас няма да ви се налага да казвате какво искате. Не му е необходимо да знае, за да го направи.

Каквото и да става, не провокирайте мъжа Телец. Трудно е да го извадят от релси, но ако се разлюти, изпада в ярост. Трудно му е да прости и забрави. Мъжете, родените в първата част на знака Телец, обичат действието. То им е необходимо. Когато се сблъскат с проблем, те търсят пряко решение. (Жената, опитваща се да задържи мъжа Телец със заплахи и шантаж, може да си има сериозни неприятности.)

Телците, родени във втората част на знака, са по-склонни към хитрости. За съжаление често не са толкова хитри, колкото им се струва, и провалът може да ги доведе до сериозна депресия.

Мъжът Телец е ревнив. Той иска, което има, да си е само негово. Не може да се разделя с нищо, освен ако то вече не е загубило ценност в очите му. Ако връзката ви е приключила, той ще се постарае да запази приятелски отношения. Но бъдете внимателни! Той може да се окаже труден приятел заради прекалената си критичност. Той е търпим само към хората, които не засягат емоциите му. Достатъчно е упорит, за да се бори за безнадеждна работа, и рядко прави нещо за другите просто така. Прекалено обича себе си.

Някои Телци проявяват учудващо нетърпение и искат бързи резултати. Те старателно се стремят към целите, но нерядко при това губят напразно много енергия и без причина помитат всичко дребно по пътя си.

Има и едни други Телци, които много добре умеят да заблуждават противниците си. Пътят им не е толкова пряк и има повече криволици. Научете се от матадора как да се оправяте с такъв бик. Матадорът му позволява да влезе в неговата част на арената, без самият той да ходи там. Той кара бика да иде при него.

Телецът има силна воля, сексуален е, собственик и крайно емоционален. Има традиционен подход към секса, което може да се окаже особено стимулиращо. Ако разбирате всичко дотук и сте търпеливи и особено ако обичате някой да се домогва до вас – това е вашият тип мъж.

Той много обича да прави любов. Възможно е да звучи странно – че кой не обича? Но има хора, използващи секса за снемане на напрежението, за удовлетворяване на чувството си за собственост, за да се усетят мъже или просто за забавление. Телецът се наслаждава на секса.

В много отношения той е идеалният любовник. Той е чувствен, разбира партньорката си. Не е нужно да бъде уговарян и подтикван.

Той рано започва да мисли за секс. От младежките години мечтае за жени. Той е твърд и желанието му е да стигне до целта. Той знае как да стигне до всяка жена. Ненаситен е. Но не се притеснявайте. Любовната му игра е почти цяло театрално представление. Никакъв секс „на бърза ръка”. Само когато почувства, че моментът е настъпил. Той предпочита бавния секс, а не „хоп-хоп, мерси, мадам”. Той има прекрасно въображение. Не мислете, че ще ви поведе по неизвестни сексуални пътеки. Той ще тръгне по познатия път, но ще го оформи така ,че резултатът няма да ви разочарова.

Издръжливост: Телецът може да преодолее всичко. Голямото му преимущество е силата. Но ще ви се наложи да вземете инициативата в свои ръце, ако искате да изпробвате нещо екзотично.

Вие не можете да управлявате Телеца, можете само да изказвате предположения. Упоритостта от ваша страна ще го отблъсне. Телецът е земен знак и е много упорит, и тънките намеци бързо ще ви доведат до целта. Комфорт, мека светлина, тиха музика са неговите представи за сексуален рай.

Телецът не бива да бъде пришпорван. Той обича всичко, включително приятелските и романтичните отношения, да се строят на стабилна основа. Възможно е това да изисква сдържаност и търпение, но Телците ценят тези качества, понеже сами ги притежават.

Едно подсказване: направете първата крачка. Телецът бавно взима решения и ако вие не проявите инициатива, шансът ще ви се изплъзне.

Демонстрирайте им, че ви харесва тяхната компания, старайте се да ги забавлявате. Тези спокойни, невъзмутими хора се привличат към хора, които са способни да разсмеят събеседника си. Телецът ще ви се стори очарователен събеседник, интересен и заинтересуван.

Ако разказвате виц, помнете, че Телецът обича грубоватия, дебелашки хумор. По душата му са сочните шеги.

Ако се готвите да нахраните Телец, направете го качествено. Или го отведете в добър ресторант, или демонстрирайте кулинарно изкуство и сервирайте щедри порции.

Ако разговорът не върви, възползвайте се от темата, която винаги вълнува Телеца – парите. Непременно покажете ценностите си – колекция марки, редки монети, бижу от слонова кост или нефрит…

Не монополизирайте разговора. Телецът обича да говори. И не се скъпете на комплименти – похвалете дома, костюма, колата, накитите, добрия сдържан вкус, а най-важното – самия Телец.

Още в тази категория: « Овен Близнаци »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics