Вторник 25 Юни 2024
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Четвъртък, 29 Декември 2011 17:28

Да си намислим желания!

Оценете
(0 гласа)

2012Ние сме вълшебници!

Има десетки традиции, с които омагьосваме Новата година да донесе това, което искаме. Някои следват традициите от времето на баба, други измислят свои, които „работят“ не по-зле. Всичко, което е нужно е вярата в чудото и в това, че всеки от нас е вълшебник по рождение! И така – какво вълшебно нещо може да си измайсторим сами в живота през идната година?

Напишете си послание, идващо от 2012 г.  Какво искате да работите? Какъв се виждате след година? Задължително пишете в положителен смисъл. Това може да  бъде писмо към самия вас или интервю, което вземате от себе си, а защо не и приказка, в която вие сте главният герой! Не се страхувайте да мечтаете – това е едно от главните  условия!

Мечтаете за повишение? Нарисувайте ухо! Да, да - ухо! Представете си, че това е ухото на шефа ви. Кажете му за желанието си да заемете по-висока длъжност в компанията или да ви повиши заплатата. Казахте ли му? Бъдете уверени, че той е чул молбата ви. По същия начин, вместо на шефа ви, така може да изкажете желание към приятелката ви, съпругата или друг близък човек.

Защо желанията на едни се сбъдват, а на други – не?

Новогодишната нощ, още от детството ни се възприема като нещо вълшебно и магическо, дори и от най-големите скептици. Според статистиката пожеланото в Новогодишната нощ се сбъдва при 12% от хората, т.е. при почти всеки 8-ми, а това съвсем не е малко. Желанията от прага на 31 декември се сбъдват по-често, защото тогава се намираме в емоционален подем. Това е свързано с усещанията ни от детството, когато всичко ни се е струвало вълшебно, чудесно и възможно,  а вярата в собствените ни сили помага много за постигането на целите.

Намисляйте желанията си без в тях да фигурира частицата „не“ , тъй като мозъкът ни има склонноста да я пропуска и да се настройва на положителна вълна. Напр. вместо „не искам да се раболявам“, си пожелайте: „нека съм здрав/а!“

Но както знаем едни желания се изпълняват, а други – не. Освен това при едни хора се сбъдват повече желания, а при други – по-рядко. Логично възниква въпросът – защо? Смисълът на намислянето на желанието е извънредно прост: за което и да било нещо (проект, бизнес...) първо се поставя конкретната цел, за която се съставя план, за начина на постигането й. Със желанията се случва същото – поставяте пред себе си целта, настройвате се за търсене и възприемане на точно тази информация, която сега ви е необходима за осъществяването на замисленото.

Да предположим, че сте си пожелали нова кола. Така вие вече сте се настроили да следите информацията за възможности за допълнителна печалба или ръст в кариерата, да преглеждате редовно на обявите за продажба на автомоблии и т.н. всичко това ще увеличи шансовете ви за изпълнение на желанието.

При намислянето на желанието се ориентирайте към собствените ви ценности и потребности. Напр. ако родителите ви искат внук или да ви видят с бяла рокля, а вие не изпитвате такава потребност, то намисляйки си нещо такова, желанието ви е обречено на провал. Тъй като това няма да е вашата мечта и вътрешно ще се противопостявате на нея.

Друга грешка е да се намислят желания, които физически и емоционално е изключително трудно да се изпълнят в рамките на една година. Разбира се, да направите невъзможното и да преодолеете трудностите, може да закали характера и волята ви, но ще ви донесе още и физическо и/или емоционално изтощение.

По какъвто и начин да си намисляте желанията, важно е да помните, че те се сбъдват при всеки, който вярва в силите си и в това, че мечтите се сбъдват!

Прочетена 2757 пъти Последно променена в Четвъртък, 29 Декември 2011 17:51
Влезте, за да коментирате
Real Time Web Analytics