Вторник 21 Май 2024
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00

Десет сигурни начина да провалите брака си

Оценете
(0 гласа)

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

„Да“, това означава, че сте били влюбени и че сте си мислели, че искате да прекарате остатъка от живота си с някого. Стойностите на разводите все още се движат около 40 – 50 процента, което ни говори, че женените двойки са много зле в задържането на нещата заедно. Като семеен терапевт, ден след ден виждам едни и същи неща, които хората правят за да бъдат сигурни, че бракът им ще пропадне. Казва психотерапевта Marni Feuerman.

Така че, ако искате да последвате примера им, тук има 10 предложения, които почти ще гарантират, че вашият брак ще бъде нещастен, незадоволителен, ще живеете като съквартиранти или ще отидете към развод за нула време.

Не поставяйте един друг на първо място

Не бъдете приоритет един за друг. Когато имате деца, вече всичко е само за тях. Вече няма вечерни излизания, няма повече опити да правите забавни неща заедно. Напротив, работете като луди и не намирайте време за вашия съпруг(а). Направете маловажно прекарването на време с вашия партньор.

Общувайте малко

Крещете гневно или се затворете в себе си и отказвайте да говорите. Опитайте се да накарате вашия партньор да чете мислите ви. Той би трябва да може да го прави, тъй като ви познава достатъчно дълго, нали? Не казвайте нещата, които ви дразнят, когато те се появят. Изчакайте докато стигнете до възмущение. Когато говорите не забравяйте да споменете времето, когато той или тя е направил нещо нередно, дори това да е било пред пет години. Също така никога не правете комплименти и не отбелязвайте добрите неща и просто се съсредоточете върху това, което не е наред.

Пазете тайни

Не разговаряйте за деня си или какви притеснения имате в ума си. Ако нещо ви прави нещастни във вашия брак непременно го задръжте в себе си. Взимайте големи финансови решения без да го обсъждате. Не споделяйте съответна информация, която може да повлияе на вашето бъдеще. Освен това се забъркайте в емоционална или физическа афера или най-добре и двете. Не казвайте на никого и продължавайте да се превръщате в напълно „невлюбени“ във вашата половинка.

Имайте неясни граници

Позволявайте на семейството и приятелите си да нахлуват в живота ви. Говорете прекалено много с тези хора за личния си живот. Показвайте кирливите си ризи навсякъде. Оказвайте да отстраните от живота си някой, които е токсичен.

Никога не правете секс

Сексът не е толкова важен сега, когато се женени. Има толкова много неща, които се случват в живота ви. Вие сте прекалено заети и определено не искате децата да ви чуят. Щом не е спонтанно, за какво да се притеснявате? Освен това ограничете всякакъв физически контакт и привързаност.

Никога не се извинявайте

Ако сте направили нещо нередно, отказвайте да се извините. Не се опитвайте да видите нищо от гледната точка на вашия партньор. Когато го нараните просто си намерете извинение и оправдайте поведението си. Дори не се опитвайте да го накарате да се почувства по-добре.

Не показвайте благодарност или признателност

Няма причина да казвате „благодаря“ или да показвате признателност за нещата, които вашият партньор прави. Вие също правите неща през цялото време. То си е танто за танто. Плюс това, партньорът ви трябва просто да знае, че цените усилията му както и досега.

Бъдете прекалено контролиращи

Вие просто трябва да знаете всеки един мъничък детайл за това как вашият партньор прекарва времето си или харчи парите си. Избухвайте гневно когато той/тя се опитва да отстоява своята независимост. Бъдете несигурни, ревниви и манипулативни.

Бъдете пристрастени

Изберете към какво да се пристрастите. Може да бъде дрога, алкохол порно или всичко това.  Бъдете опустошителни към партньора и децата си благодарение на тази пристрастеност. Накарайте ги да бъдат такива, че да не нарушават навиците ви по никакъв начин.

Не приемайте помощ дори и да имате нужда от нея

Когато виждате, че нещо не е наред, недейте да търсите помощ. Пренебрегвайте всички проблематични физически или ментални условия. Дори когато половинката ви покаже сериозна загриженост, продължавайте да направите нещо за да си помогнете. Не трябва да ви пука за себе си или да се опитвате да бъдете здрави. Ако вашия брак е проблема, със сигурност не приемайте никаква помощ докато партньорът ви обмисля развод. (Специален трик“: в този момент категорично заявете „Обещавам, че ще се променя“, но не го мислете истински.)

Ако тези думи се приближават твърде много до случващото се у вас, ви призовавам да направите сериозни промени, за да вкарате отново в правия път вашия живот и брак. Може да имате нужда да потърсите професионалист, индивидуален психотерапевт или брачен консултант, за да направите истински дълбоки и значими промени. Дайте най-добрия възможен шанс, който бракът ви заслужава и помнете, че сте се влюбили по някаква причина.

 

Източник: www.huffingtonpost.com

Прочетена 21191 пъти Последно променена в Четвъртък, 14 Юли 2016 16:00
Влезте, за да коментирате
Real Time Web Analytics