Събота 20 Април 2024
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Сряда, 04 Май 2016 00:00

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините Избрана

Оценете
(2 гласа)

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

, който беше планирано да бъде показан на Филмовият фестивал Трибека, но бе изтеглен от програмата на 26 Март.

Решението предизвика толкова публичност и негативни реакции, че всеки, който е настоявал за отстраняването му може да съжалява, защото по този начин филма получи толкова голяма популярност, колкото не би получил, ако просто бе излъчен, както бе планирано.

Филмовият фестивал Трибека е започнат от спечелилият Оскар актьор Робер Де Ниро и продуцентът Джейн Розентал в 2001 година, в опит да бъде съживен долен Манхатън след атаките от 11-ти септември.

Колкото и странно да изглежда, според Розентал, основно други режисьори са заплашвали да изтеглят своите филми от престижния фестивал, ако "Vaxxed" не бъде отстранен. Де Ниро казва, че той ще види, кой се е оплакал и защо.

Де Ниро поставя безопасността на ваксините в центъра на вниманието

Докато Де Ниро чувства натиск да изтегли филма, той дава ясно да се разбере, че това е филм, който хората трябва да видят, нищо, че има много въпроси, свързани с начина, по който CDC (Център за контрол и превенция на заболяванията) оценява и следи за безопасността на ваксините, нещо, за което не се говори открито, а би трябвало.

Де Ниро има 18 годишен син, който е аутист и той признава, че има връзка между ваксините и аутизма. “Има връзка“, казва той и прави паралел между хора, които имат тежки, дори фатални реакции към пеницилина. Де Ниро отбелязва, че същото може да е истина и за някои хора, които реагират на ваксините.

Той също така отбелязва, че наистина всеки трябва да има избор, дали да ваксинира детето си или не!

Интересното е, че докато Де Ниро призовава за повече дискусии и повече изследвания в областта на ваксините, Розентал изглежда се чувства очевидно некомфортно относно цялата тема, когато тя и Де Ниро дават интервю на 13-ти Април за NBC в “Today show” и още по-некомфортно, когато дават следващо интервю в същото шоу на 18-ти Април.

Една от потенциалните причини за нейния дискомфорт, може да бъде свързана с факта, че нейния бивш съпруг Крейг Хеткоф (Craig Hatkoff) е член на борда на NYU Child Study Center, който се занимава с изследването и лечението на детски психически разстройства. Както отбелязва журналистът Йън Рапапорт (Jon Rappoport):

"“Центърът NUY никога, никога за милион години не може да си представи, че ваксините могат да причинят аутизъм… Филм, който претендира да покаже връзка между ваксината МРП (морбили, рубеола, паротит) и аутизма би бил отвратителна обида за NYU Child Study Center, където член на борда е Крейг Хаткоф (Craig Hatkoff), съосновател на филмовия фестивал Трибека.

Сестрата на Розентал, Памела Ролинс също е силно ангажирана в областта на аутизма и е член на Тексаския Съвет за Аутизъм. Конвенционалното мнение е, че каквото и да е причината за аутизма, то той НЕ Е причинен от медицински интервенции като ваксините и да се предполага, че те са свързани просто не е позволено.

Organic Consumers Association (OCA) е създала петиция за насърчаване на Де Ниро, да продължава да търси истината за ваксините.

Появата на подставените лица

Голям брой подставени лица на индустрията са вече са написали унизителни статии за „Vaxxed“, включително д-р. Пол Офит, чиято статия поставя фокуса директно върху Андрю Уейкфилд, режисьор на филма.

За целта, Офит се грижи характерът и квалификацията на Уейкфилд да бъдат поставени под въпрос, за да дискредитира информацията във филма.

Не е изненада, че „убиването“ на репутацията е част от начина на действие на Офит, без значение дали той има своите факти или не. Офит не се слави с това да е точен в тълкуванията си на фактите.

В поне един случай, вестник е бил принуден да публикува опровержение отбелязвайки, че пренебрежителните изказвания на Офит за разследващия кореспондент на CBS News Шерил Аткинсън (която била написа доклад критичен към ваксините) са напълно необосновани и/или фалшиви.

В интерес на истината, всеки път когато чуете или прочете изрази като „развенчан“, „дискредитиран“, „шарлатанин“, „теоретик на конспирацията“, „науката е установила“, „научният съвет е съгласен“ или „отровата е в граници“, можете малко или много да сте сигурни, че четете управлявана по дневен ред пропаганда.

Същото може да се каже за всеки, който се позовава на Офит като единствен глас на това, кое е вярно и което не е вярно за безопасността на ваксината.

Има много уважавани изследователи, които са с добра квалификация, за да говорят за ваксините и аз съм интервюирала няколко от тях. И противно на това, което Офит заявява, науката е далеч от крайнизаключения, когато става въпрос за безопасност.

Науката не се и доближава до съгласие за ваксините

Науката е показала, че когато прекалявате с антибиотиците се развива натибиотична резистентност. И така, какво казва науката за масовото ваксиниране с множество ваксини? Истината е, че науката е много далеч от съгласие, когато става въпрос за потенциално дългосрочни рискове от масова ваксинация.

Нещо повече, ваксините явно не са толкова ефективни, колкото се смяташе досега. Например, повтарящите се гнезда на магарешка кашлица (коклюш), са свързани с неуспех на ваксината, а не с липсата на ваксинация. Съвсем наскоро, 56 души заболели от коклюш в Монтгомъри каунти, Пенсилвания и всеки един от тях е бил ваксиниран.

Ако сте като повечето хора, вие вероятно мислите, че ваксините, които правителството препоръчва, са били научно доказани като ефективни.

Но всяка година ние чуваме за много неуспешни ваксини освен за коклюш, включително за паротит, морбили и варицела, като голяма част от огнищата отново са сред напълно ваксинирани хора. Така че ако науката не е сигурна когато става въпрос за ефективност, вероятно тя не е сигурна и когато става въпрос за безопасност.

Едва миналата година изследователите направиха забележителното откритие, че мозъкът е всъщност пряко свързан към имунната система чрез по-рано неизвестни съдове.

Според изследователите, откриването на тези нови съдове има „огромни последици за всяко неврологично заболяване с имунен компонент“ и това със сигурност ще включва и аутизма.

И така как се отразява ваксинацията на тази система? Всеки, който твърди, че знае отговора е или неинформиран или лъже, тъй като до миналата година дори не знаехме, че мозъка и имунната система са свързани.

Всяка година правим нови открития, за това как работи тялото и ние все още трябва да вярваме, че всичко, което трябва да се знае, за това как ваксините въздействат на човешката биология е било открито преди десетилетия?

Изкорени ли масовата ваксинация морбили в САЩ?

Ден след появата на Де Ниро в шоуто на NBC Today, мрежата издаде последващ доклад, с който да се противопостави на някои от твърденията и въпросите, които Де Ниро бе повдигнал. Например, те твърдят, че масовата ваксинация е изкоренила морбили в САЩ през 2000 г. Въпреки това през 2014 се появява отново с 667 документирани случая, а през 2015 е имало 189 случая. Според CDC (Център за контрол и превенция на заболяванията) „по-голямата част от пациентите не са били ваксинирани“, докладва NBC

Ето няколко факта не бяха казани. Според CDC, никой не е умрял от морбили в САЩ от 2003 г. насам. Междувременно базата данни на MedAlerts разкрива 98 смъртни случая след МРП или МРПВ ваксинации, настъпили между 2003 и 2015 г. В допълнение към това, е имало 694 доклада за МРП или МРПВ ваксинации причинили увреждания в същия период.

Като все има предвид, че по-малко от 10 процента от случаите на нежелана реакция към ваксините са били докладвани, то действителния брой на смъртните случаи и увреждания свързани с ваксината срещу морбили е 980 смъртни случая и 6940 увреждания.

Според NBC „Макар и да няма лекарство или лечение, които да са 100 процента безопасни, казват те, ваксините са далеч, далеч по-безопасни от болестите, които предотвратяват. Като се има предвид тази статистика, ще се съгласите ли с твърдението, че МРП ваксината е „далеч, далеч по-безопасна“ от морбили?

По ирония на съдбата изглежда, че NBC направиха точно това, срещу което Де Ниро възразява на първо място. Те омаловажават рисковете, небрежно хвърляйки няколко успокоителни изявления, напълно игнорирайки статистиката, като например факта, че някъде от 98 до 980 деца са починали вследствие на ваксинация против морбили сравнено с липсата на починали от самата болест. И по този начин вие знаете, че слушате пропаганда.

Показват ли изследванията по „еднозначен начин“, че няма връзка между ваксините и аутизма?

NBC също отбелязват, че докато родителите „търсят отговори, изследванията са показали по „еднозначен начин“, че няма връзка между ваксините и аутизма. Всичко това звучи хубаво и добре, но само защото изявлението се повтаря не го прави истина. Интервюирала съм няколко изследователи и експерти по здраве и ваксини през годините и консенсуса между тях е, че проувания за безопасността напълно липсват. Както е отбелязано от педиатърът д-р. Лоурънс Палевски“

„…Те не следят децата достатъчно дълго, за да знаят дали след три, шест месеца, три, шест или 10 години може да има някакви автоимунни антитела или някакви имунни предизвикателства, които се случват на тялото и които се задържат или просто стоят там като генотипен ефект.

Има промяна в генетиката, има промяна в ДНК-то, които не е задължително да се проявят в продължение на години, заради други стресови фактори, може би дори от друга ваксина, която е сложена години по-късно. Нито едно от тези изследвания не са правени, така че не зная как може да кажете, че ваксините са безопасни.

… Ние не гледаме на микро-молекулярни нива, за да видим, ОК имаше ли произведени автоимунни антитела? Имало ли е произведени други възпалителни маркери? Проявили ли са тези маркери? Стояли ли са те в тялото? Проявили ли са се в клинични симптоми? До колко са те от значение? Нито едно такова изследване не е правено, но ние просто казваме, че ваксините са безопасни, защото ги правим от много време. Никой с добро научно мислене не може да каже, че това е адекватно.

Между нас има биологични и генетични различия, а също така и различия в околната среда и ето защо някои от нас получават МРП инжекция или преживяват морбили и не страдат от усложнения, докато други страдат от усложнения и получават мозъчни увреждания или умират.

Докторите не могат да прогнозират предварително, кой ще бъде засегнат от ваксината или от инфекциозно заболяване и те не могат да гарантират, че тези, които са били ваксинирани няма да бъдат заразени или няма да пренесат болестта. Това са важни въпроси, които обикновено не се споделят с родителите, в процеса на вземането на решение по отношение на ваксинацията.

Дори изследванията, които са направени, не са достатъчно продължителни, за да покажат какви могат да бъдат дългосрочните последици от ваксинациите.

Както бе споменато по-рано, сега имаме абсолютно нова информация относно връзката между мозъка и имунната система, връзка, която много добре може да промени начина, по който изучаваме ваксините и тяхното влияние върху мозъка и функционирането на имунната система. Ясно е, че Де Ниро е напълно прав, когато казва, че това е сложна материя и все още има много въпроси, на които трябва да се отговори.

Заслужават ли ваксините техния „Безопасен ореол“?

Нашият геном се състои от между 5 и 8 процента вирусна ДНК, което аз считам за компонент на синергична адаптация към околната среда. Микробната сигнализация играе роля, която ние все още не разбираме напълно. Все пак нашата правителствена политика слага ореол върху всички лекарства наречени „ваксини“. Предположението е, че ние разбираме всичко, което трябва да се разбира за тях, и че без тях щяхме да сме по-зле. Но къде е доказателството? Както беше отбелязано от Рапопорт:

„Големите медии няма да разкрият броя смъртни случаи причинени от медицината… Така че ние започваме с няколко цитата… Списанието на Американската Медицинска Асоциация, автор д-р Барбара Старфилд, почитан експерт по обществено здраве в Училище по обществено здраве „Джон Хопкинс“, ‘Наистина ли здравеопазването в САЩ е най-доброто в света?’ Старфилд докладва, че медицинската система на САЩ убива 225 000 американци на година, 106 000 като резултат на одобрени от FDA лекарства…Екстраполирайки броя по десетилетие, това са 2,25 милиона смъртни случая….

BMJ 7 юни, 2012... Джиин Лензър се позовава на доклада на Института за безопасни медицински практики: ‘Изчислено е, че през 2011 г. лекарства с рецепта са били изписани на два до четири милиона човека в САЩ, които са преживели сериозни осакатявания или фатални наранявания, включително 128 000 случая на смърт.’ Докладът нарича това ‘един от най-значимите опасности за хората, произтичащи от дейността на човека.

…FDA знае и не казва нищо за това, защото FDA сертифицира като безопасни и ефективни всички лекарства, които периодически осакатяват и убиват Американци…“

Ако другите лекарства причиняват на 100 000 смъртни случая на година, къде са доказателствата, които показват, че при ваксините не се случва нещо подобно? Причината, поради която медиите отказват да дискутират тези въпроси по безопасността е, защото техните фармацевтични рекламодатели имат възможността да ги накажат финансово, но тук стои всеобщият въпрос за доверието. Ако тази статистика е широко известна и призната, кой вече би приел уверенията за безопасност на лекарствата? Както отбелязва Рапапорт, това би звучало нещо като това:

„Е, системата, която представлявам убива 2,25 милиона хора на десетилетие и осакатява още между 20 и 40 милиона хора на десетилетие, но искам да ви уверя, че тази ваксина изобщо не представлява проблем. Тя е невероятно безопасна… Всяко едно изказване, по всяка една тема, направено от медицинското, картелно Министерство на истината ще влезне в невярващите уши и само ще усили общото възмущение.“

Борбата за повишена безопасност на ваксините продължава

 

В интерес на истина, все още има много неща, които не знаем, когато става въпрос за ваксините и техните ефекти. Нашето познание е все още твърде ограничено, когато става въпрос за света на микробите, а също така и за нашата имунна система.

За да бъде запазена имунизационната програма и фантастичните приходи, които тя носи, всякакви и всички „пукнатини в стената“ трябва да бъдат запечатани и основния начин това да бъде направено е чрез цензура, подигравки и убиване на репутации. Те искат задължителни ваксини от люлката до гроба и за да се постигне това, всички противници трябва да бъдат унищожени.

В случая на Де Ниро, те може да са попаднали на своя мач, туй като той не е човек, който може да бъде уплашен и отхвърлен толкова лесно, въпреки че не малко „балонни глави“ на индустрията, вече се опитаха да го накарат да изглежда като поредния объркан родител на дете с аутизъм, който търси изкупителна жертва.

 

Автор: д-р Меркола

Източник: www.mercola.com

Прочетена 40810 пъти Последно променена в Сряда, 04 Май 2016 13:41
Още в тази категория: « Повече няма да ги видим
Влезте, за да коментирате
Real Time Web Analytics