Четвъртък 26 Ноември 2020
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Вторник, 07 Февруари 2012 11:20

2-ри лунен ден

Оценете
(0 гласа)

Денят подтиква към проява на алчност, затова е необходимо да се развива щедрост и човек не бива да съжалява за това, от което се освобождава.

Този ден се явява един от най-подходящите да се пристъпи към физическа реализация на замислите. При това е необходимо да се замислим за собственото си тяло, което в този ден събира сили за целия месец. Отделно внимание изисква храненето: не бива да се ограничаваме в този ден в избора на продуктите, но и преяждането няма да доведе до нищо добро.

Може да се хапне добре, като се използват такива продукти и храни, които особено ни харесват. Може да се обърне внимание на хранителните предпочитания през втория лунен ден, като на тази основа се състави диета за целия лунен месец, и тя ще е действаща.

Има полезно упражнение за този ден: сутрин или преди излизане, за да се прочисти стомахът, да се изпие чаша подсолена вода с лимон в спокойна обстановка и бавно да си спомним продуктите, които постоянно употребяваме в храненето си. При това е необходимо внимателно да се вслушваме в усещанията си. Ако при спомена за някой продукт или храна ни се повдига или изпитваме друго неприятно чувство, продуктът е вреден за организма.

По същия начин може да се проверят приятелите и познатите: ако някой от тях предизвиква неприятно усещане, значи не е истински приятел. В този ден човек е способен много фино да чувства същността на хората и да разпознава сред тях своите и чуждите, с които не бива да общува.

Във втория лунен ден трябва да си забраним да изпитваме злоба, омраза и други негативни чувства. Затова е необходимо всячески да развиваме и култивираме милосърдие и щедрост.

Денят не е благоприятен за близки контакти с хора, за сключване на брак, за съдебни процеси. Човек трябва да се въздържа от разправии, които в бъдеще може да имат неприятни последствия. Същото се отнася за бурния изблик на емоции.

Ако няма възможност да се пристъпи веднага към реализацията на плановете, събитията не бива да се пришпорват. Най-добре в такава ситуация да се изчака малко, да се премислят взетите решения още веднъж, да продължат да се обмислят плановете, като се събират сили за тяхното осъществяване.

Също така денят е подходящ за занимания със спорт и начало на усвояването на нови знания. Големите натоварвания обаче са вредни заради близостта на деня до новолунието. От медицинска гледна точка денят не е лош, защото заболелият човек започва бързо да се подобрява. В този ден може да се проявят заболявания на зъбите (особено пародонтоза) и лишеи. Също може да се наруши функцията на стомашно-чревния тракт и да се обострят психосоматични заболявания.

Растящата Луна оказва значително влияние на кожата, която в това време е настроена към поемане и поглъщане на полезни вещества, затова този момент трябва да се използва за провеждане на различни козметични процедури, тъй като те ще са най-ефективни не само в този ден, но и в следващите.

През този ден не бива да се провеждат лечебни процедури върху челюстите, устната кухина, сливиците.

Сънищата, които човек вижда, като правило са несериозни и не бива да им се вярва. Но ако по време на сън човек се опитва и не може да преодолее някакво препятствие, наяве той с лекота ще преодолее всички прегради.

Направете подарък в този ден, върнете дълг, раздайте ненужните вещи – всичко ще ви се заплати и ще ви се върне.

Денят е благоприятен за измолване на милост от съдбата, за преместване и преустройство. Извършените кражби в този ден биват разкрити.

Лунен календар

Хороскопи

Прочетена 8638 пъти Последно променена в Неделя, 26 Януари 2014 10:05
Още в тази категория: « 3-ти лунен ден 1-ви лунен ден »

1 коментар

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics