Четвъртък 26 Ноември 2020

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00

Луната в знаците

Главното астрологичното събитие днес е Новолунието, което ще се случи в знака на Водолей. Неговото действие ще се продължи тир дни.

Както всяко астрологично събитие и това има своите особености. Сега е време за намисляне на желания, за мечти. За планиране дори още е рано. Сега, когато всички сме малко Водолеи на преден план излизат:

-          Знания, които ще бъдат важни на по-късен етап, всичко, което ни се струва странно и неразбираемо, но интуитивно усещаме, че е важно.

-          Намиране на единомишленици за идеите ви;

-          Разширяване на светогледа;

-          Получаване на повече поле за действие и свобода ;

-          Нови познанства при странни обстоятелства.

Новолунието действа особено силно на мъжете. Те стават емоционално по-напрегнати, нервни, агресивни, така че най-добре не се обръщайте с молби към тях в това време. Пазете нервите си, контролирайте емоциите, тъй като именно по новолуние се наблюдават най-голямо количество инсулти, инфаркти, епилептични припадъци сред мъжката половина.

В периода на новолуние е добре да се избягва физическият труд, натоварването трябва да е минимално.

Въздържайте се от вземането на крайни решения, както и да давате отговори на предложения.

По възможност се занимавайте с умствен или творчески труд. Събирайте и обработвайте информация, планирайте. Всичко, което не е завършено на предишния етап, трябва да се продължи по-нататък.

В периода от новолуние до първа четвърт протича скрит вътрешен процес на формиране, затова в този период е добре да се планира, претегля и изчисляват ресурсите, но да не се пристъпва към реализирането на идеите.

moonАко искате косата ви да расте по-бързо, подстрижете се при нарастваща Луна или Пълнолуние. Ако пък желаете да заздрaвите корените и косата ви да е по-здрава – използвайте времето при намаляваща Луна. Не правете нищо с косата си на Новолуние и в дните на лунно и слънчево затъмнение. Избягвайте

LKozПри Луна  в Козирог човек става сериозен, отговорен, малко мрачен, но проявява организираност и самообладание.

Уязвими органи в този период са скелета, особено бедрените кости и коленете, сухожилията. Съществува повишена опасност от счупвания. Хирургичната намеса в областта на коленете и сухожилията, зъболечението и ваденето на зъби са нежелателни.

Добро време за придобиване на нежилищни сгради и антикварни стоки. Изобщо – покупко-продажбата на земя, недвижими имоти, арендите са благоприятни.

Контактите с влиятелни и по-възрастни хора са плодотворни, но роднинските срещи е добре да се отложат. Изисква се голяма дипломатичност в съвместната работа с партньори, тъй като хората в този период са несговорчиви. Преместването и смяната на местожителството са нежелателни. Да не се разрешават организационни въпроси, да не се правят структурни промени.

Благоприятно време за грижата за коси и нокти – за маникюр, педикюр, подхранване на коси и нокти с кремове, лосиони, маски, укрепващи вани.

Неблагоприятно време за започване на нова работа, за обръщане към началството, към органи на властта и към банки за получаване на кредити.

Добре е да се стане по-рано, да се посрещне изгревът на слънцето и да се протегнат ръце срещу лъчите му – това зарежда с енергия. Благотворно се отразяват масажите на гърба, гръбначния стълб, главата, ставите на ръцете и краката. Ако планирате да се подложите на гладолечение, това е благоприятният момент. Да се пие повече вода. Но не гладувайте, ако имате проблеми със стомаха или от глада получавате спазми и главоболие. Гладът в такъв случай ще изостри симптомите.

Благоприятен период за строителство, начало на научноизследователска работа, за всякакви дългосрочни задачи – те ще приключат с успех.

Подходящо време за геоложко-изследователски експедиции, походи (с изключение на лунните дни  3, 5, 12, 13, 19, 22, 26, 29).

Добър период за селскостопанска работа, градинарство и цветарство.

Лунен календар

Хороскопи

LStrКогато Луната се намира в Стрелец се наблюдават справедливост, искреност, търсене на истината, възбужда се смътен стремеж за далечни места. Човек проявява нови интереси, особено засягащи идеология и духовни проблеми.

Уязвими органи са: таз, тазобедрени стави, сухожилия, черен дроб, кръвоносна система. Хирургическа намеса в дадените органи при Луна в Стрелец са противопоказани. Не се препоръчва лечение на жлъчния мехур и чернодробни заболявания.

Добро време за запознанства, за общуване с приятели, за завоюване на авторитет. Всяко сътрудничество с представители на противоположния пол е благоприятно. Вероятен успех в любовта, човек може да се реши на авантюра.

Полезни са топли плодови маски. Масажи, вани с лайка, мак, електрофореза и други процедури, свързани с електричество, са много полезни в тези дни.

Подходящи са всички занимания, свързани с животни, спорт. Време за нови начинания.

Човек може да си позволи вкусна и здравословна храна: плодове, месо, зеленчуци, сокове, орехи, стафиди, вино.

Бъдете активни, спортувайте. Препоръчва се лечение на белите дробове и изпълнението на дихателни упражнения.

Въздържайте се от процедури, свързани с донорство и кръвопреливане.

Не се препоръчва строителство, работа, свързана със земя и обработка на камъни.

Отложете домашната работа за по-подходящо време. А докато разширявате светогледа си, учете се, вземайте изпити, занимавайте се с умствена дейност.

Далечните (задграничните) пътувания и командировки ще преминат успешно

Периодът се смята за безплоден, но често се използва за засаждане на лук и посяване на трева. Растенията не бива да се обработват с остри инструменти (а най-добре изобщо да не се пипат). Садят се чесън, пипер, картофи, репички. Добро време за събиране на плодове и кореноплодни растения.

Лунен календар

Хороскопи

Луна в Скорпион се нарича от астролозите „луда Луна“. Човек става краен, емоционален, неудовлетворен, вижда света в черно-бели тонове. В същото време се изострят интуицията и детективските способности – умението да се разкриват тайни и липси.

Уязвими органи са половите органи, репродуктивната система, жлезите с вътрешна секреция, жлъчният мехур, дебелото черво. Операции на дадените органи и в областта на носа в тези дни са противопоказани. С интимност най-добре да не се злоупотребява.

Времето при Луна в Скорпион е прекрасно да го прекарате в компанията на приятели. Не бива да се изясняват отношения – последствията могат да бъдат непредсказуеми.

Подходящи са различни горещи вани, активно движение, масажи, отвара от коприва.

В тези дни човек може да реши дълго неподдаващи се задачи, да прави експерименти. Добро време за творческа и интелектуална работа, където се изискват много ентусиазъм и енергия.

Да не се употребява пикантна храна.

Може да се лекуват ендокринната система (освен простатната жлеза), гърлото, горните дихателни пътища.

Неподходящо време за подаване на жалби, обръщане към съдебни инстанции, за излизане в пенсия, за опит за облагодетелстване, за работа с органите на осигуряването и застраховането.

Не се препоръчват  бракосъчетания, партита, семейни сбирки, премествания, смяна на жилището, встъпване в нова длъжност, смяна на работата, любовни авантюри. Най-добре да не се пътува, пътуванията да се отложат.

Спиртните напитки са противопоказани.

Прекрасен период за градината, но да не се копаят картофи. Добро време за цветята – дават изобилие. Подходящо време за култивация на билки.

Лунен календар

Хороскопи

LVezniКогато Луната преминава през Везни се наблюдава повишена възприемчивост към всичко прекрасно. Повишава се и чувствителността към всички прояви на грубост и дисхармония.

Уязвими органи са бъбреци, надбъбречна жлеза, далак, пикочен мехур, матка, яйчници. Не се препоръчват хирургични интервенции на бъбреци, пикочен мехур и далак.

Благоприятни дни за покупка на произведения на изкуството. Неподходящо време за бизнес.

Добро време за укрепване на любовна връзка или приятелство, общуване с близките. Добро време за нови запознанства, за посрещане на гости, завоюване на признание и авторитет, за културни мероприятия, делови преговори и светски мероприятия.

Това са  дни на красота, хармония и здраве. Старайте се да не се дразните и да не крещите – рискувате да се сдобиете с бръчки на лицето, от които да не можете да се избавите. Освен това раздразнителността ще се отрази и на главата ви, което може да ви докара спазми, да повиши или понижи мозъчното налягане. За да съхраните душевно равновесие, идете на театър, кино, концерт. Старайте се повече да се веселите. Вземете билкова вана, направете маска на лицето, пийте диуретични отвари.

Човек изпитва глад за всякакви вкусни неща.

Не изяснявайте отношения и не осъждайте никого през този период

Спиртните напитки са противопоказани. Изобщо – внимателно с течностите.

Добро време за кратки туристически преходи и активен отдих, както и за оформяне на завещания и начало на железопътно пътуване.

Особено добро време за грудкови култури, при условие, че Луната е намаляваща. Засаждането на цветя по това време им придава красота и аромат. Формира се голяма месеста част на плодовете, те дават много семе. Може да се садят картофи, цвекло, зеле, моркови, тикви, тиквички, фасул, грах, репички.

Лунен календар

Хороскопи

LDevaКогато Луната транзитира през зодиакалния знак Дева се изостря вниманието към детайли и елементи, по-добро виждане върху несъвършенствата на работата; желание да се критикува. Засилва се чувствителността към качеството на обслужване.

Уязвими органи са стомашно-чревен тракт, слънчев сплит, органи, имащи отношение към обмяната на веществата. Хирургичната намеса в тези органи е противопоказана при Луна в Дева.

Повишена чувствителност към качеството на обслужване в ресторанти и на други места, желание да се критикува и да се дават съвети. Най-добре човек да се заеме със собственото си здраве и хигиената както на жилището, така и личната.

За да имате прекрасен тен на лицето, добре е да помислите за начина си на хранене. Пийте повече отвари, прочиствайте стомашно-чревния си тракт. За кожата са полезни маски от мед и сол – те премахват отоците и възстановяват кръвообращението, кожата започва да диша. Добре се отразява масажът на гърба и гръбначния стълб, на пръстите на ръката, на крака и колене. Прическите, направени в тези дни, съхраняват дълго формата си.

Добре се отразява пребиваването сред природата – земята премахва умората от тялото, от психиката и повишава тонуса на организма, което се отразява благотворно на външността. Следете за качеството на хранителните продукти.

Не се препоръчват интимност, сключване на брак, годежи, нови запознанства. Неподходящо време за покупка на земя и недвижими имоти.

Добър период за делова, творческа и научна активност, за обучение, преподаване, оформяне на завещания, изнасяне на лекции. Финансови сделки, оформяне на парични документи, възпитаване на деца, повишаване на квалификацията. Съвместната работа и съавторството ще се развиват добре. Решаване на здравни и хигиенни проблеми. Работа на компютър и всяка друга, изискваща точност на движенията и очите. Пътешествия: сухопътен туризъм.

За селскостопанска работа и почистване на дома времето е идеално.

Не се препоръчва засаждане и пресаждане на зеленчуци. Но посаждането на декоративни растения, минзухари, гладиоли, ириси, далии, нарциси е благоприятна. Добре е за култивация и премахване на плевели.

Лунен календар

Хороскопи

Когато Луната е в Лъв това е добро време за реализация на честолюбиви замисли, но се създава грешно впечатление, че силите ви може да стигнат за всичко. Хората стават неустойчиви към ласкателства и невнимателни при подписване на документи. Подчертана проява на чувство за собствено достойнство.

Уязвими органи са сърце, сърдечносъдова система, кръвообращение, ребра. Хирургическата намеса в дадените области при Луна в Лъв е противопоказана.

Подходящ момент е да купите подаръци, скъпоценности, украшения и вещи, които рядко се ползват. Обувките, които се купуват в такива дни, бързо се износват.

Добро време за запознанства, укрепване на стари приятелски връзки, за посрещане на гости, за повдигане на авторитета. Добро за развлечение и почивка, за общуване с влиятелни хора. Поради повишеното чувство за собствено достойнство на хората постарайте се да не ги обидите. Добро време за спортни мероприятия.

Външността ви ще спечели, ако правите в тези дни минерални вани. При възможност – парни вани и горещи маски, ще ви освежат добре. Добре в тези дни да се подбира козметика и макиаж – изборът ще бъде най-правилен и успешен.

Желателно е да се въздържате от излишни вълнения. Не натоварвайте сърцето си. Не хабете физически сили напразно, тъй като енергетичният разход сега е по-голям от други дни.

Препоръчва се постъпването на работа, започването на нови неща, заемането на нова длъжност. Ако започвате строителство, то ще върви бързо.

Неподходящо време за финансови операции, смяна на дом, преместване на ново място (особено в 3, 5, 12, 13, 19, 22, 26, 29 лунен ден). Не се препоръчва работата с ценни книжа, търговията с животни и кооперативни операции. Сътрудничество, съавторство, делово партньорство, сключване на брак е добре да се отложат.

Препоръчва се засаждането само на дървета и храсти. Плевене, рязане на дървета. Събиране на плодове и кореноплодни. Внимателно работете с градински инструменти поради опасност от травми.

Лунен календар

Хороскопи

Луната в Рак подсилва майчинския инстинкт и стремежа към покровителство. Човек се активира в благоустройството на дома, създаването на уют, засилва се проницателността и здравомислието му. Може би ще усетите повишена чувствителност и обидчивост, неустойчивост на настроението. Семейните тържества, партита и сватби е добре да се отложат за по-подходящо време. Вниманието ви е снижено, ако имате възможност поспете през деня. Не давайте пари назаем (може да не ви ги върнат скоро).

В периода, когато Луната се намира в зодиакалния знак Рак уязвими органи са стомаха, задстомашната жлеза, коремната кухина, жлъчният мехур, диафрагмата, млечните жлези, гръдният кош, горните лобове на черния дроб, лимфната система. Операциите на посочените органи при Луна в Рак са противопоказани.

Сега е подходящ момент да попълните запасите от напитки и храни, като и да се закупи дом или земя. Добро време е и за антикварни покупки. Наблегнете на  плодовете и зеленчуците. Пийте по-малко вода – възможни са отоци. Подбирайте храната внимателно и да бъде само качествена. Спиртните напитки са противопоказани.

Подходящо време за лечение на артрити, за премахване на камъни и шлаки; за посещения при стоматолог; за профилактични процедури. Да се изключат от употреба химически препарати и силнодействащи лекарства; медикаментозно и енергетично лечение да се отложи.

Не започвайте строителство, романтични авантюри, оформление на брак (изключение, ако е с вдовец), семейни тържества, партита, сватби.

Добро време за водни пътешествия, туризъм и почивка в равнини и богати на вода местности. Благоприятно време за работа, свързана с търговия, кооперативна дейност. Съдебните дела, започнати в тези дни, имат тенденция да завършат във ваша полза.

Засаждането и пресаждането дават добра реколта. Особено подходящо време за дини, пъпеши тикви, репички, домати, цвекло, лук, моркови, картофи, рози. Поливане и присаждане. Събраното от градината най-добре да се консумира веднага – не е подходящо за дълго съхранение.

Луната и косата

Лунен календар

Хороскопи

LBlКогато Луната преминава през зодиакалния знак Близнаци се  активират любознателността, бързата реакция и умозаключения. Обща подвижност. Има тенденция човек да се захваща едновременно за няколко неща и да е повърхностен, не вниквайки в същината; може да се губят време и сили напразно.

Може да се купува всичко, което не е свързано с дълъг срок на употреба. Не е добре да се купуват недвижими имоти и мебели.

Луната в Близнаци помага за установяването на добри отношения със семейството и с приятели. Добре е за писане и за пращане на писма.

Близнаците съответстват на ръцете и в това време е добре да се правят маникюр, вани на ръцете, масажи.

През този период са уязвими са ръцете, плещите, дробовете, бронхите. Операциите на тези органи да се отложат. Не бива да се започват дихателни упражнения. Да се избягва машинописната работа, дори на компютър.

Да не се пуши и да не се стои в непроветрено помещение. Не се учудвайте, ако се почувствате по-зле от друг път в райони на града с по-интензивно автомобилно движение.

Добре е за екстрасензорно лечение, за водни процедури или обикновено къпане. Изобщо – най-доброто време за екстрасензорни процедури е когато Луната е във въздушни знаци – Близнаци, Везни и Водолей, и е най-слабо ефективно, когато е във водни знаци – Рак, Скорпион и Риби.

Постарайте се повече време да прекарвате на чист въздух, особено в гора или в парк. По възможност да се откаже и кафето.
Добре е (ако е необходимо) да се вземат лекарства за черния дроб.

Пътешествия: сухопътни, туризъм, почивка, кракът полет със самолет.
Добър период за краткосрочни начинания, за издействане от висшестоящите на необходими решения, за ремонти на „бърза ръка“. Обучение, вземане на изпити, научна, творческа, интелектуална работа (особено във 2-ри и 6-и лунен ден), търсене и събиране на информация, преподаване, лекторска дейност, търговия, кооперации, любими занимания, хобита. Добре за сключване на недългосрочни сделки, подписване на договори с кратък срок. Оформяйте юридически дела, завещания, може да се правят краткосрочни финансови вложения.

Да се отложат дългосрочните капиталовложения, постъпването на работа, началото на нови (особено продължителни) неща, особено ако този период съвпада с  3, 5, 12, 13, 26, 29 лунен ден.

Периодът е неблагоприятен за засаждане и пресаждане на растения, освен ягоди, рози, увивни растения. Добре е за култивация, за рязане на растения, за събиране на плодове и кореноплодни.

Лунен календар

Хороскопи

Real Time Web Analytics