Петък 23 Октомври 2020
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Понеделник, 15 Октомври 2012 11:38

Новолуние

Оценете
(0 гласа)

В дните на новолунието при много хора се наблюдава опустошаване на чувствата,

те стават вяли, безразлични, често до пълна безчувственост. Хората стават едностранни, неуравновесени, зле се приспособяват към обстоятелствата, намалява се разбирането, снижава се паметта и нараства вероятността от грешки и смущения в поведението.

При новолуние се понижава налягането на течности в организма, затова това бие по хората, страдащи от сърдечносъдови заболявания. Наблюдава се емоционално затормозяване, което много неблагоприятно се отразява на хората, склонни към депресии. При хората, родени по новолуние, такова състояние може да се повтаря всеки месец, то продължава ден-два, а понякога дори до фаза първа четвърт.

Новолунието действа особено силно на мъжете. Те стават емоционално по-напрегнати, нервни, агресивни, така че най-добре не се обръщайте с молби към тях в това време. Именно по новолуние се наблюдават най-голямо количество инсулти, инфаркти, епилептични припадъци сред мъжката половина.

В периода на новолуние не трябва да се занимавате с физически труд, натоварването трябва да е минимално. Не бива да се предприемат активни действия по реализация на планове, да се вземат окончателни решения и да се дават отговори на предложения. По възможност се занимавайте с умствен или творчески труд. Събирайте и обработвайте информация, планирайте. Всичко, което не е завършено на предишния етап, трябва да се продължи по-нататък. Това е важна фаза, тъй като именно по новолуние става полагането на умствените нагласи.

В периода от новолуние до първа четвърт протича скрит вътрешен процес на формиране, затова в този период е добре да се планира, претегля и изчисляват ресурсите, но да не се пристъпва към реализирането на идеите.

Хората, родени в първата седмица след новолуние, са своеобразни по характер и поведение. В тях са изразени любов към философия и мистицизъм. Вероятно на такива хора им е трудно да се приспособяват към реалния, практичен, т.нар. светски начин на живот, трудно се ориентират във всекидневието, за което просто не са подготвени. Всичко, което не им е понятно, те отблъскват и не възприемат. Те обичат природата, животните, земята, всичко свързано с нея. Това са земеделци, ловци, биолози, зоолози, билкари…

При новолуние Луната се намира между Слънцето и Земята, в този момент към Земята е обърната тъмната, неосветена от Слънцето страната на Луната. Два дни след новолуние на небето на запад, малко след залеза на Слънцето, се появява тънкият сърп на младата Луна. Астрологично новолунието настъпва в този момент, когато Слънцето и Луната образуват съединение в един от зодиакалните знаци.

В един и същи знак и градус новолунието се повтаря през всеки 18,6 години. Това е т.нар. цикъл на Сарос. Последните два дни преди новолуние и първите два дни след новолуние се наричат „дни на Хеката”. Хетата е богиня на ада, черните нощи и нощните кошмари, богиня на вещиците и магьосниците, която според гръцката митология била внучка на Слънцето и се прославила като отровителка и убийца.

Четирите най-тъмни нощи от месеца били най-загадъчните, криещи някаква тайна, затова от древни времена на дните на Хеката се придава мистично значение, те винаги са смятани за фатални, съдбоносни, тъй като означавали неизбежност. Именно в тези нощи вещици и магьосници правели отварите си и събирали магически треви, за да причиняват злини на хората. Тези нощи те са избирали и за своите оргии.

 

Лунен календар

Хороскопи

 

 

Прочетена 3925 пъти Последно променена в Неделя, 02 Март 2014 11:26
Още в тази категория: « Първа четвърт 30-и лунен ден »

6 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics