Сряда 3 Юни 2020

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Петък, 04 Май 2012 13:18

Катрин Деньов и Марчело Мастрояни

Оценете
(1 глас)

 

DM1Ако мъжът е изписан красавец не е учудващо, че има много жени. А ако този красавец е и италианец, то той просто e длъжен да е сантиментален. За  Катрин Деньов срещата им на снимачната площадка не е нищо особено. Просто работа и толкова, освен това сантименталността не е качеството, което я привлича у мъжете.

"Това се случва само на другите"

По ирония на съдбата точно така се нарича филмът, който събира тази звездна двойка. И „това“ се случва именно с тях. Катрин току що се е разделила с режисьора Франсоа Трюфо, тя  е хладна и затворена. Когато я вижда първи път Мастрояни си казва:“Още една професионална красавица!“. В този момент той също преживява раздялата си с актрисата Фей Дънауей, която го нарекла „мамино синче!“

До него винаги е имало силни жени, но не всяка е била готова да му роди дете. Като истински италианец, той несъзнателно търсел точно майката у жената, докато в крайна сметка не се жени за Флора – неговата единствена съпруга. Флора го обичала предано и предварително му простила всичките изневери. Самата тя била италианка и разбирала прекрасно, че е безполезно да се надява на верността му.

Марчело споделял с нея любовните си тайна, винаги връщайки се при нея, за да лекува разбитото си сърце.
Красива блондинка французойка, в която целият свят бил влюбен след участието й в  „Шербургските чадъри", Катрин била въплъщение на чара и еталон за женственост. След трагичната гибел на сестра й в автомобилна катастрофа, най-много от всичко тя се страхувала да загуби близък човек.  Гледайки тази безстрастна и малко отнесена жена ни е  трудно да си представим, че тя е имала множество връзки.

 

И така, пролетта на 1970 г. на снимачната площадка на „Това се случва само на другите“. Тя е на 27, а той на 49. Мастрояни бил предупреден да не й задава въпроси за личния й живот, защото милата красавица, щяла да се превърне във фурия.

Всичко се променило след един от епизодите. По сценарий Катрин и Марчело играели съпрузи, които загубили детето си. За да е убедителна играта, режисьорът Надин Трентинян оставила актьорите в полутъмна стая, почти без мебели, книги, списания и с много малко храна, в продължение на няколко дни. Останали насаме – мъж и жена. Когато принудителното заточение приключило и двамата излезли на светло, на всички им станало ясно , че изобщо не са имали нужда от книги, телефон или дори от храна.

Брак по италиански

След края на снимките, тя заминала за Париж, а той за Рим. Всеки ден й се обаждал с 13 deneuve marcello afpлюбовни признания, измисляйки хиляди нежни имена.  „Всеки ден купувах цветя, късах венчелистчетата и гадаех: Обича ме, не ме обича“, спомня си Мастрояни. Той иска да я вижда по-често и я моли да се премести при него в Рим. Катрин, обаче остава непреклонна и студена. Никога досега той не е срещал подобна жена и поведението й разпалва страстта му още повече. За първи път след 20 г. брак той пада на колене пред законната си съпруга и я моли за развод.

След това заминава за Париж, Катрин все още не му обещава нищо, но всички забелязват, че тя е по-усмихната и още по-красива. Появяват се заедно на публични места. Щастливо време за двамата!  На един от приемите, репортер ги пита кога най-после ще се оженят. Марчело решава, че часът е настъпил.

Няколко дни по-късно с две каси шампанско, цветя и пръстен с огромен диамант, той отива при любимата си в дома им  в Ница. На никоя от предишните си възблюбени той не е предлагал брак, дори затова се разделя с   Фей Дънауей, тъй като тя искала да узаконят отношенията си. А сега той сам щял да предложи и повече от всичко на света искал да чуе:“Да!“

Всичко, обаче, се случило съвсем по друг начин. След като изслушала всичките му признания, с безкрайно спокоен глас Катрин казала една единствена дума:“Не!“. След това събрала багажа си и заминала за Париж. Първото, което Марчело направил бил да се обади да Флора. Ридаейки той крещял :“Флора, тя ми отказа! Искам да умра!“ А отговорът бил:“Какво очакваше от тази въртиопашка? Събирай си нещата  и се връщай в Рим!“

 „Кой ви каза, че съм щастлива?“

DM2Лекувайки раните си у дома при опрощаващата Флора, Мастрояни отново щурмува непрестъпната крепост на име Катрин. И ето, че през 1970 г. става ясно, че тя е бременна. На 28 май 1972 г. се ражда Киара-Шарлота Мастрояни. Това не е първото и единствено дете на Марчело, той имал доста включително и извънбрачни, но Киара е плод на неговата последна и най-прекрасна любов и най-желаното дете. Обезумелият от щастие баща раздавал шампанско на минувачите по улицата, крещейки: “Роди ми се дъщеря! Боготворя майката на това дете!“

Той се надявал, че Катрин вече няма да му откаже, но тя изобщо не мислела да се съгласява. Мастрояни смятал, че детето ще ги свърже завинаги, според Катрин раждането на Киара изобщо не е повод да се омъжи. И така тя му отказва, точно по същия начин, по който отказва на Роже Вадим, от когото има син.

Този втори отказ се превръща в сериозен удар за Марчело. Отношенията им се влошават и историята им завършва там, където е започнала - на снимачната площадка. Когато Киара навършила годинка Катрин все така спокойна му казала, че отношенията им са изчерпани. Всичко било свършено.

Тя заминала за Париж, Марчело се върнал при Флора.  Катрин никога не му пречела да вижда дъщеря им, която бащата обичал безумно. Но мечтата му – да живее с любимата си – така и не се сбъднала.
Марчело Мастрояни умира на 19 декември 1996 г. в ръцете на Катрин и Киара. Сигурно той е възприел това като последния подарък от Съдбата, а не като ирония.

Днес Катрин Деньов живее сама. За себе си тя казва:“Винаги съм си тръгвала първа, дори от великите…Мъжете никога не ми простиха това, че ги оставях в най-бурния момент от връзката ни. Може би не се досещаха, че така се спасявах от нетърпима болка. Днес децата са моята радост… Кой ви каза, че съм щастлива? Изобщо не съм. Бях щастлива преди 40 години, когато се снимах в „Шербургските чадъри“ . Сега просто обичам живота. Знаете ли – щастието е привилегия на младостта.“

По материали на lady.mail.ru

Прочетена 12781 пъти Последно променена в Четвъртък, 24 Май 2012 20:39
Още в тази категория: « Моника Белучи и Венсан Касел

3 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics