Вторник 22 Юни 2021
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Петък, 05 Април 2013 18:16

Пет ключа към женския оргазъм

Оценете
(0 гласа)

stockvault-female-posing110185Той ни кара да го чакаме или ни залива като вълна, друг път ни обхваща като пламък, понякога пък едва ни докосва. Един път идва лесно и внезапно, а друг – изисква сили и

търпение…

„Женският оргазъм“ е капризно и непредсказуемо явление, дори при най-благоприятни условия. Той няма видим биологичен смисъл: и без него жената може да встъпва в сексуален контакт, да забременява и да ражда здрави деца. Няма рецепта за пътя към оргазма, но ето кои са основните препятствия към постигането му и начините да ги преодолеем.

1. Добро самочувствие

Тази увереност в себе си, която така ни подкрепя във всекидневието, е просто необходима за оргазма. В сексуалната област доброто самочувствие идва от доверието към собственото тяло и онзи образ на нас самите, който то създава. Да имаш тази дълбока увереност означава не да се стремиш към оргазма като към самоцел, а да се учиш да се наслаждаваш в свой собствен ритъм, без да фокусираш цялото си внимание върху удоволствието на партньора и да не поставяш своята наслада в зависимост от неговите усещания. Положителната самооценка карат да замлъкнат укорителните гласове на миналото (порядъчните жени нямат нужда от това) и императивите на днешната масова култура (Винаги секси, винаги безупречна!). Никой не знае по-добре от самата жена с кого, как и кога иска да прави любов.  Да се стремиш да достигаш оргазъм по-често отколкото приятелката ти, да имаш повече мъже в сравнение със съседката – този път води до задъдена улица. Всеки човек има своята интензивност, дълбочина и продължителност на усещанията.

2.  Да се „изключиш“

При много жени насладата е неосъзнато свързана с тревогата, тъй като психологически аспект проникването е винаги небезопасно. Към това неспокойство се прибавя и страхът да загубиш себе си в засилващата се вълна на оргазма, не случайно в някои страни той се нарича „малка смърт“. Жените се страхуват да установят, че насладата, която изпитват не съответства на техния желан и идеален образ. Да се освободят от тези несъзнателни страхове е възможно, когато мозъкът забрави за тях, за да се съсредоточи върху усещанията на тялото.  Широко скроени сме, когато се избавяме от вътрешните ни емоционални забрани, мисли за греховност или срам от плътските отношения.плътските отношения.

3. Доверие към другия
Дали със спътника на живота си или с партньор за една нощ, доверието е необходимо условие за оргазма. Именно другият – мъж или жена, е овластен с това да ни скове или разкрепости. Да се довериш на партньора означава да излезеш от рамките на всевъзможните норми и клишета. Какво ми харесва? Какво ми се иска? Това са въпросите, които наистина трябва да се зададат. Както и да споделите своите желания с партньора.

4. Пътят на фантазията
За да се постигне пикът на наслада, не може без еротичните филми на вътрешното ни кино, които подхранват желанието ни.  В повечето житейски ситуации е полезно да се намираш в реалността, но пътят към оргазма е в тайнствените дебри на фантазията.

5. Работа за двама
Оргазмът е непредсказуем, той може да ни завари неподготвени. Насладата трябва да се посреща като гост… който може и да не дойде. По време на секс изпитваме неповторими усещания, но те съществуват в живота ни независимо от оргазма. Още от майчината утроба тялото ни е запазила спомена от нежните докосвания о стената на матката. Любовните ласки ни връщат в онова време на нежност и безопасност. В секса емоциите стават необикновено ярки.
Цялото ни същество се потапя в усещания: трепетът на предвкусването, напрежението, изхвърлянето, отпускането, смехът или сълзите.

Прочетена 3292 пъти Последно променена в Петък, 05 Април 2013 19:48

6 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics