Петък 23 Април 2021
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Понеделник, 21 Април 2014 00:00

Да бъдеш любовницата - как се случва?

Оценете
(0 гласа)
Да бъдеш любовницата - как се случва? sxc.hu

Когато се запознахме той каза, че отдавна обмисля развод с жена си и добави, че ако му родя дете ще се ожени за мен. Аз забременях и скоро след това разбрах, че и жена му е бременна. Направих скандал, а той пелтечеше: „Обичам ви и двете, дай ми време да реша…“

Той живее с мен и с нея…..

Незряла любов

В тази „двойна” ситуация обикновено попадат два вида мъже, коментира психологът Ана Хмикина за aif.ru.

Първият е прекалено зависим от мнението на останалите, той самият не може да вземе решение и да направи избор. Държи се така сякаш от него не зависи нищо. Мъжът се страхува да не обиди себе си, жена си, любовницата си, тъй като самият той не знае кое е най-доброто за него в подобна ситуация.

Вторият тип е господар на живота си. В днешно време да имаш второ семейство е нещо съвсем обикновено сред богаташите. Както се казва – може да си го позволят.

Мъжът обича две жени? От гледна точка на психиатрията това не е отклонение. Въпросът е чисто етичен. Подобна двойна или дори тройна любов прилича на игра. Но тази любов не е зряла – човек само взима, но нищо не дава. Морално зрелият мъж не би поддържал две жени едновременно.

Чисто физически мъжът не може да даде и на двете това, което е нужно на една жена – топлината, ласките, грижата, вниманието. Така той се чувства разкъсан и виновен пред всички.

Въпросът защо някои мъже постъпват така и създават повече от едно семейство има своя прост отговор: Защото жените се съгласяват! А желанието да излъжеш всички и да мислиш само за своето удобство, не е довело до нищо добро никого.

Любовницата укрепва брака?

Безкрайно може да се коментира темата какво се случва в главата на мъже, когато той си хваща любовница. Но винаги ме е поразявало това, че жените непрекъснато се възмущават: „Защо той не може да вземе решение?” Забравяйки, че решението може да бъде взето от самата жена. Например – да си тръгне от този мъж, да престане да се изживява като жертва и да чака, докато той реши. Най-добре е изобщо да не се поставя в подобна ситуация, коментира още Ана Хмикина.

Много женени мъже твърдят, че не правят секс със съпругите си и любовницата започва да си мисли, че ще привърже към себе си мъжа с горещото легло. Получава се обаче точно обратното. Получавайки секс жененият мъж запълва пустотата в отношенията си със съпругата си и тогава изчезва желанието да се раздели с нея. Колкото и куриозно да звучи именно „Другата“ укрепва отношенията в брачната двойка, като допълва отношенията им. Понякога сексът „настрана“ поражда чувство за вина у мъжа пред жена му и той започва да й се умилква и да е по-внимателен към нея.

Защо изобщо жените стават любовници? Мъжът, който се захваща с това се поставя в една благородна светлина: „Не искам да ти проваля живота, като се оженя за теб. Ако намериш своя човек и се разделим, само ще се радвам за теб”. Затова в началото всичко е много примамливо.

Имаш всичко, все едно си женена – осигурена си финансово, имаш сексуален живот, при това си свободна и не носиш никаква отговорност. Но… незабелязано се появява зависимостта, възниква навикът. Точно както с наркотиците – в началото само опитваш, а после не може да се откажеш. Интересно е, че и мъжете и жените в подобна „множествена” ситуация казват едно и също: „Не мога”. „Не можа да избера”, „Не мога да забравя”, „Не мога да скъсам”, „Не мога да реша”. На практика това е „Не искам”. Но да кажеш „Не мога” е много по-удобно.

Много любовници мислят по-следния начин: „И без това мъжете са малко, аз поне имам мъж.”

Първо, мъжете са малко не по света, а в главата и второ, това е позиция на жена, която се задоволява с най-малкото, което има.

Дори ако любовницата разбира, че нещо трябва да се промени, вземането на решение се протака толкова много във времето, че понякога става късно. Тя вече е над 40-те, той все още не се е развел, а вече се оглежда за по-млада любовница. Да, има пари, но дори интимните отношения в един момент изчезват.

„Моят основен съвет е, когато започвате отношения с женен мъж трябва да си наясно с какво се захващаш. Играеш си с твоето собствено време. Когато една жена реши да роди от женен мъж трябва добре да помисли ето за какво: ти може да си достатъчно финансово обезпечена, но детето ще има нужда от вниманието на бащата. А ти непрекъснато ще трябва да измисляш някакви оправдания от рода на това, че баща му е космонавт, например…”, съветва още Хмикина.

Ако вече сте се оказали в ситуацията на „втората жена” трябва да градите щастието си от гледна точка на това, което имате – имате дете, нямате мъж. Значи ви трябва мъж, при това такъв, който да е само ваш. Това не пречи детето да има отношения с баща си.

Прочетена 12141 пъти Последно променена в Понеделник, 21 Април 2014 22:58

27 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics