Четвъртък 28 Януари 2021
×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 67

10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

Ако сте влюбени в силна личност, вие сте ударили големия джакпот. Ще впуснете в едно от най-емоциона...

Десет сигурни начина да провалите брака си

Има толкова много начини да провалите връзката си. Ако сте стигнали до момента да кажете

5 фрази на манипулаторите, които влудяват

Безсилие, обида, унижение, меланхолия, срам… Понякога всичките тези чувства преживяваме

Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

Могат ли ваксините да предизвикат аутизъм? Това е темата на филма “Vaxxed”

Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

Родителите очакват от детето високи учебни постижения, забравяйки, че за хармонията

Повече няма да ги видим

Може ли да се смятаме за прогресивни, сравнено с времето преди 500 години?

 • 10 неща, които трябва да знаете когато обичате силен мъж или жена

  Събота, 23 Юли 2016 00:00
 • Десет сигурни начина да провалите брака си

  Четвъртък, 14 Юли 2016 00:00
 • 5 фрази на манипулаторите, които влудяват

  Вторник, 12 Юли 2016 00:00
 • Учени и обществени личности в търсене на истината за ваксините

  Сряда, 04 Май 2016 00:00
 • Четири начина, с които да развием емоционалната интелигентност на детето

  Четвъртък, 07 Април 2016 00:00
 • Повече няма да ги видим

  Понеделник, 21 Март 2016 00:00
Понеделник, 15 Октомври 2012 14:17

Пълнолуние

Оценете
(0 гласа)

В периода от пълнолуние до последна четвърт процесът е насочен към приключване. Максимумът е минат, сега остава само докрай да се използват ресурсите и да се завършат

делата. Може да се започват само неща, които ще приключат до новолуние, стартът на останалите трябва да се отложи за новия цикъл.

Хората, родени в седмицата след пълнолунието, се стараят да бъдат духовно свободни и независими от външни влияния. Тези хора са много лоялни, безпристрастно гледат и на себе си, и на другите, не се поддават на ничие влияние, но сами нерядко изпадат в крайности. Те трябва да слушат вътрешния си глас, а не да следват общоприети правила. Това положение на Луната се среща в много държавни и политически деятели, а също в хората на изкуството.

При пълнолуние Луната се намира в опозиция на Слънцето, към Земята е обърната осветената й половина. Луната при пълнолуние изгрява, когато Слънцето залязва, и залязва по време на изгрева на Слънцето. Вижда се на небето през цялата нощ.

В периода на пълнолунието принципът на Луната е представен максимално, на преден план излизат областите, които се управляват от Луната. Общественият живот кипи, емоционалният фон е приповдигнат. Чувствителните хора предварително чувстват приближаването на пълнолунието, те започват да изпитват голямо душевно безпокойство и физически дискомфорт. Това се проявява във вид на непонятна, безпричинна тъга, депресия, скръб, или обратното – прекалено висока емоционалност, когато човек се хвърля от една крайност в друга.

Обикновено по пълнолуние хората са превъзбудени, затова са способни на неадекватни действия, емоционални изблици. Появяват се най-различни идеи, планове, желания, които след няколко дни ще угаснат, често така и не доведени до реализация. По пълнолуние рязко нарастват пътнотранспортните произшествия, престъпленията и хулиганските прояви.

Физиологичните процеси в организма по пълнолуние се намират в пика си, течностите се трупат в органите, което се отразява на хората, склонни към хипертония. По пълнолуние също нараства количеството стомашни проблеми, такива като разстройства или отравяния. Не трябва да се приемат много течности, алкохолът е категорично противопоказан, тай като рязко се намалява дозата, необходима човек да се напие. Същото се отнася към всякакви опиати и наркотици. Лекарствата, приемани по пълнолуние, действат по-силно, но и активно проявяват страничните си действия.

Рождението по пълнолуние може да окаже вредно влияние не само на здравето на човека, особено на жените, но и изобщо на живота и съдбата, вещаейки много прегради, препятствия, ограничения и лишения. Особено чувствителни към влиянието на пълната Луна са жените, но и мъжете не бива да пренебрегват препоръките за пълнолунието.

Пълнолунието действа четири дни, като и новолунието: два дни преди пълнолуние и два дни след пълнолуние. Всички препоръки за пълнолунието трябва да се спазват през всичките четири дни. Дните на пълнолунието са добри за реклама, презентации, изявления, всичко, към което е желателно да се привлече вниманието на публиката. Добре е в това време да се организират разпродажби. Тези дни са подходящи и за творците, тъй като точно в този период те са максимално способни да изразят себе си в своите произведения.

Действието на новолунието и пълнолунието се засилва по време на затъмнения. Слънчевото затъмнение (настъпващо при новолуние) силно влияе на физическото състояние на човека, а лунното (настъпващо при пълнолуние) – на психиката.

Лунен календар

Хороскопи

Снимка: NASA

Прочетена 10870 пъти Последно променена в Неделя, 02 Март 2014 11:25
Още в тази категория: « Последна четвърт Първа четвърт »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Real Time Web Analytics